Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με πέτρες υποδέχθηκαν τους Σέρβους οι Αλβανοί

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι ανάμεσα στην Αλβανία και την Σερβία.
Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας από την αλβανική αστυνομία, τα απρόοπτα δεν έλειψαν κατά την άφιξη της εθνικής ομάδας της Σερβίας στα Τίρανα για το παιχνίδι με την Αλβανία την Πέμπτη (8/10μ, 21:45) για τα προκριματικά του Εuro 2016.
Συγκεκριμένα Αλβανοί επιτέθηκαν, πετώντας πέτρες στο πούλμαν που μετέφερε τα μέλη της σερβικής αποστολής από το αεροδρόμιο σε ξενοδοχείο των Τιράνων, όπου απόψε θα διανυκτερεύσουν.
Έσπασε τζάμι του λεωφορείου, αλλά όπως έγινε γνωστό, πέρα από το σοκ, δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου μέλους της Εθνικής Σερβίας.


Για την άφιξη και την αναχώρηση από το αεροδρόμιο είχε στηθεί ειδικό σχέδιο. Οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της σερβικής ομάδας δεν πέρασαν από τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων, αλλά κατευθύνθηκαν από ειδική πύλη απευθείας στο πούλμαν.
Και παρότι οι δρόμου που θα περνούσε το πούλμαν ήταν κλειστή στην κυκλοφορία, και υπήρχε ισχυρή αστυνομική συνοδεία, δεν απεφεύχθη η επίθεση με πέτρες, ενώ σε κάποια σημεία της είχαν συγκεντρωθεί Αλβανοί, αποδοκιμάζοντας τους επισκέπτες στη χώρα τους.

Οι Αλβανοί αρνούνται το γεγονός και τονίζουν πως τίποτα δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδρομής του πούλμαν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Όπως και έχει, βέβαια, το κλίμα μυρίζει μπαρούτι λίγες ώρες πριν τη σέντρα στην αναμέτρηση στο Ελμπασάν.


Ξέσπασε διπλωματικός πόλεμος με την Αλβανία για τα επεισόδια με το πούλμαν της Εθνικής

Μετά την άρνηση του πρέσβη της Αλβανίας να παραλάβει τη νότα διαμαρτυρίας για τον πετροπόλεμο στο πούλμαν της Εθνικής Σερβίας, ο Βούτσιτς αποφάσισε ότι δεν θα υπάρχει καμία επικοινωνία για έξι μήνες με τον επιτετραμένο της Αλβανίας στο Βελιγράδι
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι τους επόμενους έξι μήνες δεν υπάρξει διπλωματική επικοινωνία με τον πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι, Ιλίρ Μπότσκα, επειδή αρνήθηκε να παραλάβει τη νότα διαμαρτυρίας για το χθεσινό επεισόδιο στα Τίρανα ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Αλβανίας – Σερβίας στο Ελμπασάν.

Το λεωφορείο που μετέφερε τους Σέρβους παίκτες από το αεροδρόμιο των Τιράνων στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν δέχθηκε επίθεση με πέτρες. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, αντιδρώντας στο επεισόδιο κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας Ιλίρ Μπότσκα για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας.

Ο Αλβανός πρέσβης, ωστόσο, αρνήθηκε να μεταβεί στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών με τη δικαιολογία ότι «δεν συνέβη κανένα επεισόδιο κατά της εθνικής αποστολής ποδοσφαίρου της Σερβίας».

Ο κ. Βούτσιτς σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι η Αλβανία έχει δικαίωμα να αντιδρά με τον τρόπο αυτό και ότι η Σερβία μπορεί να απαντήσει με δύο τρόπους, ή να κηρύξει τον πρέσβη της Αλβανίας «persona non grata» ή κανένας αξιωματούχος της Σερβίας να μην συναντηθεί μαζί του τους επόμενους έξι μήνες.

«Τους επόμενους έξι μήνες δεν θα μπορεί να έρθει σε μένα, ούτε σε άλλον αξιωματούχο. Τέτοια αντιδιπλωματική συμπεριφορά δεν μπορώ να την κατανοήσω» είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

«Η απόφασή του δεν είναι να διαταράξουμε τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», ανέφερε.

Ο κ. Βούτσιτς είπε ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο οποίος δέχθηκε σήμερα Σέρβους φοιτητές, τόνισε ότι και ο ίδιος θα δεχθεί Αλβανούς φοιτητές και ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται.

Από το drone στο όπλο (pics)

Ήταν ο «υπεύθυνος» για τα φοβερά επεισόδια στο Βελιγράδι, αφού αυτός καθοδηγούσε το drone με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας». Ο Ισμαήλ Μορίνα βάζει ξανά φωτιά εν όψει του... επαναληπτικού στο Αλμπασάν.
Όπως έγινε γνωστό ο Ισμαήλ Μορίνα συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από τις αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας σε μικρή απόσταση από το γήπεδο, όπου θα αναμετρηθούν το βράδυ της Πέμπτης Αλβανία και Σερβία. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο 33χρονος είχε πάνω του ένα όπλο, καθώς και 36 εισιτήρια για την αναμέτρηση. Εισιτήρια που στην μαύρη αγορά φτάνουν να πωλούνται έως και 500 ευρώ! Τα νέα της σύλληψης του Μορίνα ακολούθησαν απειλές για τους Σέρβους από τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες».

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αλβανική αστυνομία



Πηγές Himara, Asdn, Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]