Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πρώτες ποινικές διώξεις για τις σχέσεις δουλεμπόρων με ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ

Tου Βασίλη Λαμπρόπουλου

Ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος κι άλλα αδικήματα, ασκήθηκε εναντίον δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ στα πλαίσια της έρευνας - από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου - για τις σχέσεις δουλεμπόρων με κρατικούς αξιωματούχους.

Παράλληλα συνεχίζεται από την κυρία Ράικου η εξέταση κι άλλων στοιχείων της υπόθεσης, τα οποία πιθανόν να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών των διωκτικών αρχών που φέρονται να υποβοηθούσαν το κύκλωμα.

Την σχέση διακινητών λαθρομεταναστών με στελέχη της ΕΛΑΣ - κυρίως από την Διεύθυνση Αλλοδαπών - και της ΕΥΠ είχε αποκαλύψει με διαδοχικά δημοσιεύματα προ τριμήνου το «Βήμα της Κυριακής», ενώ είχε ακολουθήσει έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ο φάκελος είχε σταλεί προ μερικών εβδομάδων από την ΕΛΑΣ στις δικαστικές αρχές κι ήδη καλούνται για απολογία στον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς κ Κωνσταντίνο Σαργιώτη τα δύο στελέχη της διωκτικών και των μυστικών υπηρεσιών.

Στα έγγραφα της δίωξης αποκαλύπτονται σειρά νέων στοιχείων για τη υπόθεση, όπως ταξίδια ενός εκ των κατηγορουμένων αξιωματικών στην Κωνσταντινούπολη, τον Ιούνιο του 2014, για «άγνωστους λόγους» ενώ εξετάζεται η ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών του δευτερου σε τράπεζες της κεντρικής Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι για το στέλεχος της ΕΛΑΣ είχε ήδη προκύψει ότι πραγματοποίησε (τον Νοέμβριο του 2014) ύποπτο ταξίδι και στο Ιράκ με την συνοδεία Τούρκου λαθροδιακινητή. Παράλληλα διαπιστώνεται ότι στοιχεία για την καταγγελλόμενη διασύνδεση δουλεμπόρων και στελεχών της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είχαν προκύψει κι από εκμυστηρεύσεις από Ιρακινό διακινητή μεταναστών που είχε συλληφθεί, προ μερικών ετών στην περιοχή της Πάργας. Στο έγγραφο ακόμη περιγράφεται και σειρά περιστατικών δωροληψίας του στελέχους της ΕΛΑΣ από αλλοδαπούς δουλεμπόρους, τα οποία έχουν προκύψει από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Ωστόσο εξαιρετικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να έχει και το άλλο τμήμα της έρευνας στο οποίο καταγράφονται σχέσεις ανώτατων στελεχών της ΕΛΑΣ κι ιδιωτών που προχωρούσαν σε παρεμβάσεις για παράτυπες «διευκολύνσεις» λαθρομεταναστών.

Μάλιστα το ίδιο σύστημα φέρεται να είχε αποκτήσει προσβάσεις σε πολιτικά πρόσωπα κι εκτός των άλλων επιχειρούσε να εκδιώξει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Γιάννη Πανούση και να παρέμβει στις «κρίσεις» της ΕΛΑΣ. Η έρευνα για αυτό το σκέλος της υπόθεσης βρίσκεται σ εξέλιξη.

Πηγή Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]