Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος κέρδισε από την σφαγή των Ελλήνων στην αρένα;



Οι Γερμανοί κοιτάζουν κάθε φορά στον καθρέπτη και ερωτεύονται παράφορα το είδωλό τους. Τόσο, που στο τέλος δεν θα θέλουν να βλέπουν κανέναν άλλον στην Ευρώπη πέρα από τους εαυτούς τους και τους πιστούς τους συμμάχους. Η Ευρώπη της Γερμανίας και του Σόιμπλε δεν έχουν μέλλον. Από την άλλη, η μικρή Ελλάδα έπαιξε σε λάθος γήπεδο. Κτυπήθηκε με τα κτήνη στην αρένα και φυσικά έχασε. Γι' αυτό φέρει τεράστια ευθύνη το δίδυμο Βαρουφάκη – Τσίπρα. Μας οδήγησαν στην σφαγή. Από άγνοια;

Το παιγνίδι ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή. Οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να γράψουν από την αρχή τους κανόνες λειτουργίας της Ευρώπης. Ήθελαν μία κρίση, μία αφορμή. Η Ελλάδα του Βαρουφάκη και του Τσίπρα, λοιπόν, έπαιξε τον ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου. Γίναμε ο σάκος του μποξ για τον Σόιμπλε και την παρέα του. Ο ελληνικός λαός πληρώνει ήδη τον λογαριασμό αυτής της ανοησίας.

Μας είπαν ότι ήσαν αντίπαλοι με τον Σόιμπλε. Πιάστηκαν κορόιδα και μαζί με αυτούς πέσαμε όλοι στην φάκα. Ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας έπαιξαν από την αρχή το παιγνίδι του Σόιμπλε. Grexit ήθελε ο Σόιμπλε, Grexit σκεπτότανε και ο Βαρουφάκης από την πρώτη στιγμή και κατά δήλωσή του.

Αν υπήρχε κράτος θα είχε ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν και πως ωφελήθηκαν κάποιοι από αυτή την σημαντική πληροφορία. Αν έβγαλαν πολιτικοί στο εξωτερικό τα λεφτά τους και αν πόνταραν με οποιονδήποτε τρόπο στην πτώση του ευρώ. Μιλάμε για το παιγνίδι του αιώνα. Όποιος ήξερε, μπορούσε να κερδίσει απίστευτα λεφτά. Το έκαναν; Κι αν ναι ποιοι; Δεν είμαστε ντετέκτιβς. Γι' αυτό υπάρχουν αρχές. Για να διερευνούν και να αποδεικνύουν κάθε φορά τα όσα μάθαμε στο σχολείο για την γυναίκα του Καίσαρα.

Αυτό είναι το μεγάλο θέμα που αφορά τον ελληνικό λαό και τα ψέματα με τα οποία τον ξεγέλασαν. Του είπαν ότι στόχος τους ήταν να μείνουμε στο ευρώ και από την πρώτη στιγμή το σχέδιό τους ήταν η δραχμή. Για ποιόν λόγο θα οδηγούσαν έναν ολόκληρο λαό στην καρμανιόλα; Τι συμφέροντα εξυπηρετούσαν;

Το άλλο θέμα είναι η γερμανική Ευρώπη. Οι Γερμανοί αισθάνονται αυτή την στιγμή πανίσχυροι. Προσπαθούν να σώσουν τον πλούτο τους και την καλή τους τύχη. Οι μεγάλοι ασθενείς του 2008 έγιναν οι ηγέτες της Ευρώπης του 2015. Δεν θα αντέξουν πολύ! Όχι μόνο διότι οι τακτικές τους δεν είναι συμπαθείς, αλλά κι επειδή ο στρουθοκαμηλισμός δεν υπήρξε πετυχημένη μέθοδος σε κάποιον πόλεμο του παρελθόντος. Η Ευρώπη έχει δομικά προβλήματα. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ΗΠΑ και δεν κάνει τον κόπο να βρει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ευρώπη είναι ένα απολίθωμα της αποικιοκρατίας που αναζητά σωσίβιο στο ευρώ. Το κοινό νόμισμα, όμως, δεν μπορεί να κρύψει ούτε την υστέρηση της Ευρώπης σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας σε σχέση με τις ΗΠΑ, ούτε να γεφυρώσει τις όποιες διαφορές στο εσωτερικό της.

Η Ευρώπη είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όσο επιμένει σε εθνικές λύσεις. Η ομάδα Σόιμπλε πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες με τα διπλά νομίσματα. Μέχρι χτες το λέγαμε ορισμένοι άνθρωποι. Σήμερα το ομολογούν οι ίδιοι. Η διαφορά μας με την κυβέρνηση είναι ότι θεωρούμε ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να σηκώσει το βάρος αυτής της αντιπαράθεσης. Και δυστυχώς είχαμε δίκιο, κρίνοντας από το τρίτο μνημόνιο.

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει με μία κακή συμφωνία στην πλάτη μας. Η κακή αυτή συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Μας δίδει όμως χρόνο. Το ερώτημα είναι πως αξιοποιούμε αυτό τον χρόνο. Διότι μέχρι σήμερα έχουμε πατήσει όλες τις πεπονόφλουδες. Η λύση είναι μόνο μία: Να καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας όλες τις παραγωγικές τάξεις της χώρας σε έναν ειλικρινή διάλογο. Είναι ο μόνος δρόμος. Οτιδήποτε άλλο θα μας φέρει πιο κοντά στο τέλος. Είτε λέγεται συμφωνία, είτε ρήξη. Με την ρήξη αυτό θα συμβεί με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Capital
Επικοινωνία με τον συντάκτη
thanasis.mavridis@capital.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Καλά όλα αυτά που λέτε ! Μα και η συμφωνία πως γίνεται να λέμε εκ των υστέρων πως είναι κακή , όταν όλοι στην βουλή την παραμονή ( με ευήκοους όλους τους Ευρωπαίους από την δορυφορική TV ) , να απειλούν τον Τσίπρα να μην τολμήσει να έρθει χωρίς συμφωνία πίσω ! Χωρίς οποιαδήποτε συμφωνία ! Γιατί όπως έλεγαν , οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από την μη συμφωνία ..... ΥΓ Ζήτω η εθνική μας τρέλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βουλευτες δεν εκπροσωπουν τον λαο!!

      Εκπροσωπουν αλλου ειδους συμφεροντα!

      Υπαλληλοι επενδυτων ,τραπεζων , λομπυ και πολυεθνικων υπο το πεπλο της "λαϊκης

      ψηφου" σε κανουν να πιστευεις οτι ενδιαφερονται για τα συμφεροντα του λαου!

      Συνεπως , το τι απαιτουν οι βουλευτες δεν σημαινει αυτοματως οτι αυτο απαιτει και ο λαος!

      Τον λαο τον γραφουν κανονικα!

      Ακομα και το αποτελεσμα του "δημοψηφισματος" το ερμηνευουν οπως θελουν!!

      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. Ειναι δυνατον καποιοι να θελουν τη δραχμη με ολα τα αποθεματα μας ξυρισμενα και τον χρυσο μας εξω; γινονται αυτα χωρις προετοιμασια; αυτα διδασκονται στο πρωτο ετος των οικονομικων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πεινασουμε .
      Την λευτερια μας θελουμε και ας τρώμε πέτρες .

      Διαγραφή
    2. Τον χρυσό μας έξω τον έστειλε αυτή η μαϊμού που μας έβαλε στο ευρώ χωρίς να μας ρωτήσει.
      Σε αργό, αναξιοπρεπή θάνατο μας έστειλαν. Την φυλακή ό,τι και να κάνουν δεν θα την γλυτώσουν, δεν είναι δυνατόν με τόσο αίμα στα χέρια τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να παριστάνουν τους σωτήρες!

      Διαγραφή
  3. Έχω καταλάβει ότι αυτοί που θέλουν να βαρεσουμε τη μπουνιά στο μαχαίρι είναι κυρίως νέοι που δεν έχουν άλλον να νοιαχτουν εκτός από τον εαυτό τους. Όμως η κοινωνία έχει και παιδιά και άρρωστους και γέρους. Η κουλτούρα μας είναι να νοιαζόμαστε για ΌΛΟΥΣ κι όχι να συμπεριφερομαστε σαν....τζιχαντιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να αποδειξουμε οτι νοιαζομαστε για ολους θα πρεπει να αποδεχομαστε ο,τι

      προδοτικη συμφωνια μας πασαρουν;

      Δηλαδη πρεπει να αποδεχτουμε, οτι τα παιδια θα λιποθυμουν απο την πεινα και οι γεροι

      και οι αρρωστοι θα πεθαινουν επειδη το συστημα Υγειας διαλυθηκε, ως ενδειξη

      αλτρουϊσμου;

      Δεν στεκει με καμια "μνημονιακη" λογικη!!

      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Στον Κολοκοτρωνη πές το που 48χρονων με οικογενεια και παιδια πήρε τα άρματα .
      Την Ελλαδα μας θελουμε και ας τρώμε πέτρες .
      Δεν την θελουμε για εμας ,αλλα για τους επόμενους .
      Αυτοι οι γέροι που θα χαθουν , δεν θα χαθουν αδίκως .
      Οσο για τα παιδια ...Αμαρτίαι γονέων ......
      Ειναι μονόδρομος η αντίσταση ...Κουγκι και όσοι μείνουν !
      Εγω ειμαι 53 με παιδια στο Γυμνάσιο . Ας χάθω , τουλαχιςτον τα Παλικαρακια μου θα ζήσουν ελεύθερα εαν τα καταφέρουν , εαν οχι , τα παιδια άλλων ΕΛΛΗΝΩΝ .
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ . Η Ελλας θα συνεχίσει την Ιστορική πορεία της να βγάζει απο το σκοτάδι τους ανθρώπους ολους .
      Ολα τα αλλα ειναι για γραικυλους δειλούς προσκυνημενους .
      Λευτερια η θάνατος .
      Μαλλον τελευταν η μη καλώς ζειν .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]