Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για μια γερμανική Ευρώπη

Οι Γερμανοί κατέχουν περισσότερες θέσεις-κλειδιά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, όπως αναφέρει σχετική έκθεση.

Όπως αναφέρει η «Τέταρτη έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης για την παρουσία γερμανικού προσωπικού σε διεθνείς οργανισμούς» Γερμανοί υπήκοοι κατέχουν 1.382 υψηλόβαθμες θέσεις στην Επιτροπή, ποσοστό 10,2% και είναι η μεγαλύτερη ομάδα από, μπροστά από τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Η γερμανική παρουσία στην Κομισιόν αυξήθηκε κυρίως μετά τον Νοέμβριο του 2014, τόσο σε πολιτικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Εννέα από τους 28 Ευρωπαίους επιτρόπους έχουν αναθέσει τη διεύθυνση του γραφείου τους σε Γερμανούς.

Έχοντας προσωπικό στα γραφεία των επιτρόπων η γερμανική κυβέρνηση διασφαλίζει ότι θα μπορεί να επηρεάζει την ευρωπαϊκή νομοθετική διαδικασία. Μέσω των Γερμανών συμβούλων μπορούν να συντονίζονται εγκαίρως τα εθνικά συμφέροντα μεταξύ του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Παράλληλα Γερμανοί αξιωματούχοι συντάσσουν και νομοθετικά κείμενα.

Γερμανοί υπάρχουν σε τέσσερις γενικές γραμματείες και έξι επιτροπές, διαθέτοντας τις περισσότερες θέσεις-κλειδιά στη διοίκηση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Εξάλλου τα προηγούμενα έτη προήχθησαν εκπρόσωποι από τις χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης: η πλειονότητα των νέων υπαλλήλων στην Κομισιόν κατάγονται από τη Ρουμανία και την Πολωνία. Αντίθετα περιορίστηκε σημαντικά η παρουσία της Βρετανίας, με το ενδιαφέρον των νεαρών Βρετανών για μια καριέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πλησιάζει το μηδέν.

Παρ’ όλ’ αυτά στους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η παρουσία των Γερμανών είναι πιο περιορισμένη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. οι βρετανοι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην ευρωπαικη ενωση απλα γιατι δεν εχουν παρωπιδες και μπορουν μια χαρα απο πισω να δουν το Δ' Ραιχ να κρυβεται.Επομενως δεν δινουν δεκαρα για την κομισσιον και το ευρωκοινοβουλιο κια στελνουν ανθρωπους σαν τον φαρατζ για να βριζουν τους γερμανους μεσα στην εδρα τουςκαι πολυ το εφχαριστιουνται. Αντιθετα, οι γερμανοι πιστευουν οτι θα επικρατησουν τελικα οικονομικα κια πολιτικα στην ΕΕ μεσω της γραφειοκρατιας των βρυξελων οποτε και υπερτερουν εκει κανοντας τα παντα για να αλωσουν τους γραφειοκρατικους μηχανισμους της κομισσιον. ΔΕΝ πιστευουν στη δημοκρατικη διαρθρωση της ΕΕ καθως αποτελουν κραυγαλαια μειοψηφια στα 600 εκατομμυρια ευρωπαιων, και δεν πιστευουν ουτε στο ιδιο το ευρωκοινοβουλιο καθως εκει συχνα πυκνα σπανε τα μουτρα τους, οποτε εκει δεν εχουν ουσιαστικα καμια συμμετοχη και δεν τους ενδιαφερει κιολας, γιατι το ευρωκοινοβουλιο αποτελει δυνητικα δεξαμενη χρησιμων ηλιθιων προς στρατολογηση απο τους γερμανους προς εξυπηρετιση των λομπυ τους .Εκει διαπρεπουν οι γαλλοι οι οποιοι λειτουργουν συχνα πυκνα ως χρησιμοι ηλιθιοι οπως ειπαμε στα παιχνιδια των γερμανων. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]