Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

3.000 τζιχαντιστές έτοιμοι για επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα στην Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η επίθεση αυτοκτονίας με πολλά θύματα που έγινε την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Suruç της νοτιοανατολικής Τουρκίας, φαίνεται πως είναι μια πρώτη γεύση από το τι μπορεί να επακολουθήσει από τις ζωντανές βόμβες των Τζιχαντιστών που περιμένουν εντολές για να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη την τουρκική επικράτεια, σαν αντίποινα στους τούρκικους βομβαρδισμούς στις βάσεις τους στην Συρία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, η τουρκική μυστική υπηρεσία, ΜΙΤ, επέδωσε σχετική αναφορά στην τουρκική κυβέρνηση που προωθήθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο από τις ομάδες αυτοκτονίας των Τζιχαντιστών που υπολογίζονται στον αριθμό των 3.000 και που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως έγινε στο Suruç, με σαράντα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Για τον λόγο αυτό οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει αυτές τις μέρες έναν ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Τουρκία προσπαθώντας να εξαρθρώσουν τις εστίες των Τζιχαντιστών που αποτελούν πλέον ωρολογιακή βόμβα μέσα στην χώρα.

Φαίνεται πως η Τουρκία που επί πολύ καιρό ενίσχυε τους Τζιχαντιστές που τώρα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της, πληρώνει τώρα το αντίτιμο σ αυτής της ανεύθυνης πολιτικής με όλες τις συνέπειες ακόμα και για την ίδια την συνοχή της χώρας, ενώ παράλληλα και οι Κούρδοι του ΡΚΚ που κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την σφαγή στο Suruç, έχουν εξαπολύσει και αυτοί επιθέσεις σε πολλά μέτωπα στην νοτιοανατολική Τουρκιά.

Με λίγα λόγια ένας ανεπανάληπτος τουρκικός «μύλος» που εξελίσσεται με πολλά απρόοπτα!

Πηγή ΝikosΧeiladakis

Σχόλιο ιστολογίου: Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, είναι άγνωστος ο αριθμός των τζιχαντιστών που έχουν εισέλθει στη χώρα εκμεταλλευόμενοι τις συνεχώς αυξανόμενες ροές εισόδου των λαθρομεταναστών και ιδιαίτερα με την "μορφή" των "προσφύγων". Στατιστικά, ο πιθανός αριθμός των τζιχαντιστών που μπήκαν στην Ελλάδα μόνο τους τελευταίους 2 μήνες είναι περίπου 700, ενώ οι αυξανόμενοι αριθμοί ανθρώπων ξένων μυστικών υπηρεσιών (και αραβικών χωρών!!!) που ήρθαν στην χώρα, καταδεικνύουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, που, δυστυχώς, δεν φαίνεται διατεθειμένη να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία προτιμά να έχει "ανοιχτά σύνορα" εκθέτοντας την χώρα σε ένα πλήθος κινδύνων που πηγάζουν από αυτή την (α)πολιτική και που απειλούν την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια της Ελλάδας. Και, για να ξεκαθαρίζουμε όσον αφορά τις ό,ποιες κυβερνητικές ευθύνες ως προς το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν είναι και ούτε μπορούν να υπολογίζονται ως πολιτικές, αλλά ως καθαρά ποινικές και με κατηγορίες που φθάνουν έως την εσχάτη προδοσία. Εάν, μάλιστα, αναλογισθούμε και τις κυβερνητικές "παρεμβάσεις" σε κρατικές εθνικά ευαίσθητες υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, τότε η "ελαφρότητα του είναι" των κυβερνώντων κρίνεται ως λίαν επικίνδυνη για την ασφάλεια (της χώρας και των πολιτών) στο σύνολό της. Ίσως η "πρώτη φορά αριστερά" συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου θα πρέπει να αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα, χωρίς ιδεοληψίες και, βεβαίως- χωρίς κομματικές παρωπίδες ή εξυπηρετήσεις, την συνεχώς προστιθέμενη ορατή απειλή. Δεν αρκούν ούτε οι εκθέσεις ιδεών περί πατρίδας, ούτε ημίμετρα που λειτουργούν ως κάλυμμα μίας ασαφούς (στην καλύτερη περίπτωση) πολιτικής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]