Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργή και ντροπή...

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Μέσα στην αναμπουμπούλα των ημερών χάσαμε τη μεγάλη αλλαγή που έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Συνωστισμός, πολυχρωμία, πολυγλωσσία, μια ελκυστική εικόνα (από μακριά). Η Ομόνοια γέμισε. Από τουρίστες φανταστήκαμε στην αρχή, αλλά λαθέψαμε. Μετανάστες, πρόσφυγες, απελπισμένοι, κυρίως από τη Συρία, έπιασαν πλατεία... Εδώ και εβδομάδες οι δουλέμποροι πήραν το μήνυμα που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση και έτσι έστριψαν την πλώρη για τα ελληνικά νησιά. Ολοι προειδοποιούσαν ότι χωρίς έλεγχο των συνόρων οι υποσχέσεις για υποδοχή, περίθαλψη και χορήγηση εγγράφων στους παράτυπους μετανάστες, που μπερδεύονται με τους πρόσφυγες, θα αποτελούσε ανοικτό δημόσιο προσκλητήριο για τους δουλεμπόρους. Και έτσι έγινε.

Για τα νησιά, που η πίεση των τοπικών κοινωνιών είναι μεγαλύτερη, αποφασίστηκε η αποσυμφόρησή τους. Και έτσι χωρίς να το πάρει κανείς μυρωδιά, το Blue Star φόρτωσε δύο χιλιάδες μετανάστες από τη Μυτιλήνη και τους έφερε στην Αθήνα. Ενα κίνητρο παραπάνω για τους δουλεμπόρους, αφού έτσι υπόσχονται εξασφαλισμένη και εγγυημένη από το κράτος (και δωρεάν) μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στην Αθήνα. Ολοι θα φαντάζονταν ότι αυτή η μεταφορά έγινε βάσει σχεδίου. Τους φέρνει στην Αθήνα η υπουργός κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, έχει ετοιμάσει καταυλισμό, να καταγραφούν, να υποβληθούν σε εξετάσεις, να βρουν ένα πιάτο φαΐ, ένα στρώμα να κοιμηθούν. Αμ δε. Το πούλμαν από Πειραιά έφτασε Ομόνοια και εκεί ξεφόρτωσε την ανθρώπινη πραμάτεια του. Οι μετανάστες παρατημένοι στη μοίρα τους. Οι περισσότεροι να αναζητούν σκιά στα λιγοστά δέντρα της πλατείας, να στήνουν καταλύματα με χαρτόκουτα στις προσόψεις των κλειστών μαγαζιών...

Δεν είναι μόνο ο βιασμός της πόλης, η τιμωρία των κατοίκων της που βλέπουν το κέντρο της Αθήνας να παραδίδεται στον έλεγχο των κυκλωμάτων διακίνησης και ελέγχου των παρατημένων μεταναστών, δεν είναι απλώς η κακοποίηση του τουριστικού προϊόντος, του μοναδικού που απέμεινε στη χώρα. Είναι και η βαθύτατη προσβολή της αξιοπρέπειας όλων αυτών των ανθρώπων.

Και αν οι αρμόδιοι υπουργοί είναι περήφανοι για το έργο τους, εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας οργιζόμαστε και αισθανόμαστε ντροπή. Για λογαριασμό τους...

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]