Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μανία καταδίωξης του Ερντογάν αποδεκατίζει τον τουρκικό στρατό

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Τον τελευταία καιρό έχει παρατηρηθεί μια έντονη μανία καταδίωξης που έχει καταβάλλει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταΐπ Ερντογάν, ο οπαίος βλέπει παντού εχθρούς που τον επιβουλεύονται και προσπαθούν ακόμα και να τον δολοφονήσουν.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι επανειλημμένες εκκαθαρίσεις στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κυρίως από στελέχη και αξιωματικούς που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος όπως φαίνεται είχε καταφέρει να διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν για διώξεις 81 ανωτάτων αξιωματικών στον βαθμό του αντιστρατήγου και αντιναυάρχου, ενώ ο συνολικός αριθμός των τελευταίων διώξεων ανεβαίνει στους 1481, μεταξύ των οποίων 26 στελέχη που κρίθηκαν άμεσα προς αποστρατεία.

Η κατάσταση αυτή έχει αγγίξει και την μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, την ΜΙΤ, όπου και εκεί όπως έγινε γνωστό είχαν διεισδύσει οι προσκείμενοι στον Γκιουλέν με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει τελευταία και ένας έντονος εσωτερικός πόλεμος για τις αναμενόμενες εκκαθαρίσεις.

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, ο İsmet Yılmaz, ανακοινώσε ότι για όλες αυτές τις υποθέσεις έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι στρατοδίκες καθώς οι κατηγορίες φτάνουν μέχρι την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, γεγονός που δείχνει και την σοβαρότητα της κατάστασης και το εύρος των εκκαθαρίσεων.

Φυσικά όλα αυτά είναι επόμενο να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπως επισημαίνουν οι αντι-ισλαμικές εφημερίδες και κυρίως η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία Zaman και συνεπώς και στο αξιόμαχο τους που έχει τρωθεί έντονα από όλη αυτή την κατάσταση.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]