Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκηνικό εξαπάτησης με μενού "ρήξης"

Αυτό είναι το νέο μοτίβο πάνω στο οποίο επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση το σενάριο μιας αιφνίδιας "ανακούφισης" που φυσικά δε θα έχει τίποτε κοινό με την πολυσυζητημένη "ανάσα αξιοπρέπειας"...

Του Κ. Κυριακόπουλου

Αλλά με την προετοιμασία της κοινωνίας να αποδεχτεί ως "λύτρωση" τη χειρότερη συμφωνία ταπείνωσης στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής...

Με σχετικό non-paper από το Μαξίμου μέσα από το οποίο καταδεικνύονται οι "δυσκολίες" συνεννόησης με τις συμμορίες των εκβιαστών, το πρώτο πράγμα που ανακύπτει είναι η άτακτη κυβερνητική υποχώρηση από τις κυβερνητικές της εξαγγελίες η οποία και εμφανίζεται εν πολλοίς ως αναγκαίο κακό για να εξευμενιστεί το "θεριό" και να προκύψει η πολυπόθητη συμφωνία.

Το δεύτερο ζήτημα που ανακύπτει είναι πως σε αντίθεση με την "πρώτη φορά Αριστερά" κυβέρνηση, οι απαιτήσεις των εκβιαστών αναβαθμίζονται σε δικές τους πλέον κόκκινες γραμμές, πράγμα που επιχειρείται επικοινωνιακά να εμφανίσει ως μετέωρη την προοπτική της συμφωνίας.

Το τρίτο και ουσιαστικότερο ζήτημα που αναδεικνύεται από τις διεθνείς πηγές των πληροφοριών, είναι οι θεμελιακές αντιθέσεις ανάμεσα σε ΔΝΤ και ΕΕ αναφορικά με το χειρισμό του "Ελληνικού ζητήματος".

Γίνεται λοιπόν φανερό πως η χώρα μας ως γεωπολιτικό φιλέτο βρίσκεται σε διαρκή και πολυεπίπεδη πολιορκία από τις ισχυρές ομάδες των συμφερόντων, αλλά και με μια κυβέρνηση ανίκανη όσο και άβουλη να ενεργοποιήσει στοχευμένα το στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας, και αντί αυτού αναλώνεται σε ερμαφρόδιτες κολεγιές αλλά με κεντρικό ζητούμενο της πολιτικής της τακτικής, την εξαπάτηση της κοινωνίας, μόλις οριοθετηθεί που ακριβώς θα "κάτσει η μπίλια" σ αυτή τη βρώμικη συναλλαγή με τίμημα την πατρίδα μας αλλά και το ναυάγιο στις πολιτικές προσδοκίες των αφελών.

Πηγή "Ελληνικό Φόρουμ"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]