Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «πελατάκι» των δουλεμπόρων

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για το μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών που από κάθε γωνιά της Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής αναζητούν διέξοδο προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας. Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε αυτές τις μαζικές πια μετακινήσεις, καθώς η οικονομική κρίση, τα κοινωνικά στερεότυπα, η επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας σε πολλές χώρες της Ευρώπης καθιστούν απρόθυμες τις κυβερνήσεις για μια ενιαία συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο τρόπος με τον οποίο όμως χειρίζεται η κυβέρνηση τις μεταναστευτικές ροές και τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει στους Ευρωπαίους εταίρους και στους... δουλεμπόρους δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση, που όχι μόνο προσβάλλει τους πολίτες και διαλύει τον κοινωνικό ιστό δημιουργώντας και σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, αλλά τελικά αφήνει απροστάτευτους τους χιλιάδες απελπισμένους που εγκαταλείπονται στα ελληνικά σύνορα, ευάλωτους σε κάθε κύκλωμα εκμετάλλευσής τους... Εν αρχή ήταν το μήνυμα ότι, εάν πιεστούμε λίγο ακόμη στη διαπραγμάτευση για το χρέος, θα ανοίξουμε τα σύνορα να μπουκάρουν στην Ευρώπη οι παράνομοι μετανάστες. Δήλωση που εκνεύρισε απλώς, καθώς είναι προφανές ότι μόλις συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτομάτως θα έκλειναν τα σύνορα των ευρωπαϊκών χώρων για όλους όσοι προέρχονται από την Ελλάδα.

Μετά άνοιξε η Αμυγδαλέζα και οι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας. Και τώρα υποδέχονται όσους συλλαμβάνονται στα νησιά και μεταφέρονται στην Αθήνα. Με ένα χαρτί στο χέρι για εξάμηνη παραμονή, περιπλανώνται στα πέριξ, μέχρι να μάθουν και την Πλατεία Συντάγματος και τις άλλες πλατείες. Θα προωθήσει, λέει, η αρμόδια υπουργός Τ. Χριστοδουλοπούλου ελεύθερους ανοικτούς χώρους φιλοξενίας σε περιφέρεια, σε δήμους, σε στρατόπεδα, διαχέοντας τελικά το πρόβλημα σε κάθε γωνιά της πόλης.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι μετατρέπει τη χώρα μας στο καλύτερο «πελατάκι» των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, που παίρνουν 2.000-5.000 ευρώ το «κεφάλι» για να τους παρατήσουν σε μια ακτή ενός ελληνικού νησιού. Με δωρεάν εισιτήριο για την Ομόνοια και μπόνους εξάμηνη άδεια παραμονής. Εάν δεν πρόκειται για κάποιο σκοτεινό σχέδιο υπόγειας πριμοδότησης της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών ρατσιστικών αντανακλαστικών, πρόκειται περί επικίνδυνης ιδεοληπτικής ανοησίας.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μια απλη ερωτηση..παρατηρησα σε πλανα,οτι οι ερχομενοι παρανομοι μεταναστες,απο τα νησια στο λιμανι του Πειραια,μπαινουν στα αστικα λεωφορεια για να μεταφερθουν στην Ομονοια..Πρωτον,ολοι αυτοι που ερχονται κυριως απο Αφρικανικες χωρες,εχουν ελεγχθει αν φερουν τον ιο του Εμπολα,η καποιες αλλες μολυσματικες ασθενειες η θετουμε σε κινδυνο και την υγεια των υπολοιπων,που χρησιμοποιουν τα μεσα για να φερουν το μεροκαματο σπιτι?Δευτερον δεν εχω καταλαβει,γιατι ολοι στην Ομονοια?Ας πανε μερικους και στην Κηφισια στον πλατανο,εχει απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]