Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι επιδιώκουν στην πραγματικότητα οι Τούρκοι

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Μην θεωρήσει κανείς «συνήθη τουρκική πρακτική» το γεγονός. Ούτε να αυτοκαθησυχαστεί θεωρώντας ότι η Ελλάδα μπορεί να το παρακάμψει δια της σιωπής, όπως έκανε μέχρι σήμερα.

Η μονομερής, παράνομη και πρωτοφανής από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, επίσημη Οδηγία προς Ναυτιλλομένους (ΝΟΤΑΜ) που εξέδωσε η Τουρκία την περασμένη Παρασκευή, αποτελεί πράξη όχι απλής διαμφισβήτησης, αλλά υφαρπαγής της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας στο Αιγαίο, στην θάλασσα, στον αέρα και στην ξηρά.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ εγκαθιστά μόνιμο πεδίο βολής (Firing Exercise Area), εντός του οποίου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά μέχρι ύψους 8.000 ποδών. Ο χώρος του «πεδίου βολής» διχοτομεί το Αιγαίο, διακόπτει τα δρομολόγια της Πολιτικής Αεροπορίας και δεσμεύει για στρατιωτικές ασκήσεις μία τεράστια περιοχή από τα δυτικά της Σκύρου μέχρι και ανατολικά της Λήμνου, εντός του FIR Αθηνών. Καλύπτει δε εναέριο χώρο πάνω από την Λήμνο!

Εκτός από την παράνομη δέσμευση ελληνικού χώρου, πρωτοφανής είναι και η χρονική διάρκειά της, από τις 2 Μαρτίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου 2014, η Τουρκία έχει εκδώσει δύο Αγγελίες προς Ναυτιλλομένους (ΝΑVTEX), τις 1076/14 και 1077/14, με τις οποίες έχει δεσμεύσει μεγάλες περιοχές στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για όλο το 2015. Αλλά αυτές οι πρωτοβουλίες πέρασαν σχετικά απαρατήρητες, λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Προ ολίγων ημερών, η Τουρκία «προειδοποίησε» το ιταλικό σκάφος EXPLORA, που πόντιζε καλώδιο νοτιο-ανατολικά της Κρήτης, να αποχωρήσει από την περιοχή, διότι βρισκόταν σε «ζώνη τουρκικής δικαιοδοσίας» και δεν είχε ζητήσει σχετική άδεια. Το ιταλικό σκάφος είχε άδεια από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά η Τουρκία επέμενε και το σκάφος φοβήθηκε μην εμπλακεί σε ελληνοτουρκική διένεξη και αποχώρησε.

Αν αυτά συνδυαστούν με την πρόσφατη πτήση του τούρκου Α/ΓΕΑ προσωπικώς εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ευρισκόμεθα προ κλιμακώσεως (escalation), με άγνωστη έκβαση.

Εκτίμηση: Οι τούρκοι θα δημιουργήσουν ευρύ και ασφυκτικό πλαίσιο αμφισβήτησης της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας, ώστε να δοκιμάσουν τις αντοχές και τα όρια της Ελληνικής πλευράς. Όσο η Ελλάδα δεν θα αντιδρά, θα προωθούν την αμφισβήτηση. Το «πεδίο βολής» που εγκαθιστούν σήμερα, θα οδηγήσει, εάν δεν υπάρξει ελληνική αντίδραση, σε «γκριζοποίηση» ολόκληρης της περιοχής, ώστε στη συνέχεια να τεθεί σε διαδικασία διμερούς διαπραγμάτευσης.

Η Τουρκία θα συνεχίσει την κλιμάκωση, ώστε να εγκλωβίσει την ελληνική πλευρά στο δίλημμα ή να δεχθεί άβουλη την υφαρπαγή της εθνικής της κυριαρχίας ή να αντιδράσει έμπρακτα, διακινδυνεύοντας θερμό επεισόδιο.
Χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, διότι τον πόλεμο ασφαλώς δεν τον θέλει κανείς, αλλά και κανείς δεν θέλει και μία νέα, έστω και τεχνικά καμουφλαρισμένη κάτω από περίτεχνους νομικούς όρους, τουρκοκρατία.

Πηγή εφημ. KontraNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τί επιδιώκει η Τουρκία ;

    Μα οι Τούρκοι γνωρίζουν, όσα οι δικοί μας σκόπιμα αποσιωπούν. Τί, άλλωστε, μπορούν να κάνουν, αφού είμαστε διεθνώς "ρεζίλι" του κόσμου : τεμπέληδες και ζήτουλες. Μια χρεωκοπημένη χώρα τίποτα άλλο δεν μπορεί να κάνει (σημ. λες και οι άλλοι δεν είναι) παρά να εκλιπαρεί για διαγραφεί του μη διαχειρίσιμου - μη βιώσιμο το λένε - χρέους.

    Η Τουρκία γνωρίζει ότι βαδίζουμε σε αναθεώρηση όλων των Διεθνών συνθηκών και συμβάσεων επί τη προόψει της νέας παγκόσμιας αυτοκρατορίας. Άρα, όλα παίζονται κι έτσι, παίζουμε κι εμείς (σημ. μας παίζουν) εκλιπαρόντας τη διαγραφή του χρέους. Χρέος που μας έβαλαν οι εκλεκτοί της ψήφου μας, αφού εκτελούσαν διαταγές. Ποιές ήταν ; Εσείς θα παίρνετε συνεχώς δάνεια και αφήστε τα υπόλοιπα σε μας. Αυτό έκαναν και γι΄ αυτό πρέπει να δικαστούν. Επειδή ήταν συνεργοί και γνώστες του σχεδιασμού της παγκόσμιας αυτοκρατορίας. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ποιοι είναι. Το αμερικανικό μοντέλο κατέχει τα σκήπτρα, όπως και οι θεωρητικοί αυτού : ένας θεός για όλους, πατρίδα μας η γη, επιφανών ανδρών πάσα γη τάφος ! Είμαστε όλοι επιφανείς και δεν το ξέρουμε !! Σε καλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]