Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μονόδρομος τα σκίτσα του Μωάμεθ και το βοδινό

Είναι πρόκληση, λένε οι μουσουλμάνοι, η δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ. Και σε αυτό συμφωνεί και μια μερίδα μη μουσουλμάνων φοβούμενη –ενδεχομένως- τις αντιδράσεις ή και γιατί πράγματι πιστεύουν ότι αυτό είναι απρέπεια.

Είναι και οι άλλοι τους οποίους τους αφήνει εντελώς αδιάφορους το ζήτημα.

Υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν ποιο μακριά, αναγνωρίζοντας ότι είναι μονόδρομος η συχνή αναπαραγωγή των σκίτσων καθώς, μόνο έτσι θα μπορέσουν οι μουσουλμάνοι να αντιληφθούν το φυσιολογικό. Γιατί όπως και να το δούμε, δεν είναι φύσικο μια κοινωνία να ζει για χιλιάδες χρόνια υπό τον φόβο, μήπως και κάποιος προβοκάτορας, μικρό παιδί ή ένας τρελός ζωγραφίσει κάποια στιγμή έναν Μωάμεθ σε κάποιον τοίχο!

Αλλά και τι θα γίνει αν αύριο μια ομάδα βουδιστών θεωρήσει ως πρόκληση για την θρησκεία τους την κατανάλωση ή την εκτροφή αγελάδων;

Αναγκαστικά μου έρχονται στο μυαλό και τα μαθήματα που γινόταν από μερίδα ελλήνων χαζοαριστερών για τον τρόπο κράτησης και χειρισμού του κορανιού, λόγω των επεισοδίων που παραλίγο να προέκυπταν επειδή ένας αστυνομικός δεν κράτησε ευπρεπώς την σχισμένη σελίδα από το κοράνι που είχε στην τσέπη του κάποιος μετανάστης, πριν χρόνια στην Αθήνα... (τι πάω και θυμάμαι τέτοιες ώρες…!)

Οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι επικαλούνται την ανάγκη κατανόησής τους από τον υπόλοιπο κόσμο. Δυστυχώς, όμως, δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει αυτό όσο οι ίδιοι δεν κατανοούν το φυσιολογικό. Δηλαδή, όπως αυτοί τρώνε το ιερό ζώο των βουδιστών, έτσι και ίδιοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν στους άλλους το δικαίωμα να ζωγραφίζουν ότι θέλουν και να κρατούν το κοράνι όπως θέλουν.

Μονόδρομος λοιπόν η αναπαραγωγή σκίτσων του Μωάμεθ, μονόδρομος και κατανάλωση βοδινού.

Μια ρεαλιστική λύση θα ήταν η επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε ό,ποιον Θεό δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη άλλων Θεών…

Κτηνοτρόφος από την Κρήτη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]