Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Εάν υπήρχε ελάχιστη σοβαρότητα στην πολιτική σκηνή της χώρας, οι πρωταγωνιστές της καταστροφής, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, θα αποχωρούσαν σιωπηλά και οικειοθελώς από την πολιτική σκηνή. Θα μάζευαν τα κομμάτια τους και δεν θα συμμετείχαν σε δημόσιες πολιτικές διεργασίες για τα επόμενα δέκα χρόνια, μέσα στα οποία θα προχωρούσαν σε μία ολοκληρωτική κάθαρση και επαναχάραξη των πολιτικών τους. Αν υπήρχε και πολιτική εντιμότητα, τα ίδια τα κόμματα θα παρέδιδαν στην Δικαιοσύνη τα στελέχη τους που συμμετείχαν στην υπερχρέωση και στην υποδούλωση της πατρίδας.
Όμως, τίποτε από αυτά δεν υπάρχει και, ακάθεκτοι οι καταστροφείς συνεχίζουν το «έργο» τους, ισοπεδώνοντας την αξιοπιστία του συνόλου του πολιτικού κόσμου, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό όλες τις ικανές συνθήκες ενός πολιτικού χάους.

Στην δημιουργία αυτών των ακραίων και στον απόλυτο βαθμό επικίνδυνων συνθηκών, συντελούν και οι πολίτες, οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν καταστεί ακατάλληλοι μετά από 4 δεκαετίες συστηματικής φθοράς τους από δύο πολιτικά κόμματα, τα οποία τους εξαγόραζαν και τους οπαδοποιούσαν προκειμένου μακριά από την οχλαγωγή των ανύπαρκτων πολιτικών αντιπαραθέσεων να γίνονται οι business και να κλείνονται deals είτε με τους εξοπλισμούς, είτε με τα ολυμπιακά έργα, είτε με δημόσια έργα, είτε… είτε…

Πολίτες που κινούμενοι στη σφαίρα των προσωπικών τους μικροσυμφερόντων συναινούσαν πάντοτε στην διαχείριση της χώρας από μία ομάδα πολιτικών παλιάτσων, δεν ήταν ποτέ (και δεν επεδίωξαν ποτέ) σε θέση να αντισταθούν στην επερχόμενη μαθηματικά προβλέψιμη λαίλαπα. Ακόμη και σήμερα, οι ίδιοι πολίτες είτε αδιαφορούν είτε επαινούν και χειροκροτούν εκείνους που τους κατέστρεψαν τη ζωή, ενώ ταυτόχρονα γίνονται εύκολοι πελάτες της προπαγάνδας που καταδικάζει τους έντιμους και στέλνει στο πυρ το εξώτερον (μέσω των ΜΜΕ) εκείνους τους ικανούς που εμφανίζονται πρόθυμοι να εργαστούν για την επανάκαμψη της χώρας.

Ενδεχομένως, ευρισκόμενοι στο βαθύτερο σημείο του πολιτικού βόθρου στο οποίο μας τοποθέτησαν με περισσή επιμέλεια οι αφοδεύοντες στην λογική μας, θα πρέπει πλέον να αποδεχθούμε το μοιραίο, την επικείμενη «χαριστική βολή» (προς παραδειγματισμό, σύμφωνα με τους ευρωπαίους επικυρίαρχους) για να κατανοήσουμε σαν λαός, αλλά και σαν άτομα πως χωρίς προσωπικές αξίες, χωρίς προσωπικές θυσίες και χωρίς προσωπικό αγώνα, δεν πρόκειται ποτέ να επαναποκτήσουμε τα αυτονόητα, ενώ, ενδεχομένως, να βρεθούμε και προ «εκπλήξεων» που έχουν σχέση ακόμη και με το μέγεθος της γεωγραφικής επικράτειας αυτής της χώρας που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.

Στην επερχόμενη γιορτή της δημοκρατίας, που είναι οι εκλογές, πιθανότατα οι Έλληνες θα αποφασίσουν –για μία ακόμη φορά- να συνθλίψουν την λογική, να καταστρέψουν και τις τελευταίες ελπίδες ανάκαμψης και, όντας προβατοποιημένοι, να στηρίξουν σε ένα μεγάλο τους ποσοστό, εκείνους που επί χρόνια εργάστηκαν επιμελώς για την απόλυτη καταστροφή τους.
«Το κόμμα να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν», είναι το σύνθημα το πρόθυμων και χρήσιμων ηλιθίων, που ανταλλάσσουν την αξιοπρέπειά τους με πεντάμηνη εργασία, με κάποιο σάντουιτς σε λεωφορείο ή με έναν καφέ στο καφενείο. Είναι οι ίδιοι που την επομένη των εκλογών θα μάθουν πως τελικά κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, πως θα ζήσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας, πως αν αρρωσταίνουν δεν θα έχουν δικαίωμα στη νοσηλεία παρά μόνο αν έχουν λεφτά!
«Το κόμμα να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν»… Και η πατρίδα κύριε; Να πάει να γαμηθεί και η πατρίδα; Για ποια πατρίδα μιλάμε άραγε, όταν υπάρχει μόνο η παρτίδα των κερδοσκόπων; Και, τέλος, για ποιόν Θεό να μιλήσουμε και να τον φωνάξουμε να μας σώσει, όταν Θεό μας έχουμε κάνει το χρήμα;

Σε μία χώρα που οι έντιμοι συκοφαντούνται και οι άθλιοι χειροκροτούνται, δεν υπάρχει αύριο… Δεν υπάρχει απολύτως τίποτε και ένα μόνο είναι βέβαιο: Την επόμενη ημέρα «της γιορτής της δημοκρατίας», όλοι μας, θα έχουμε πάρει αυτό που μας αξίζει… Όντας μικρόνοοι και χωρίς όνειρα για το αύριο, με το νου καρφωμένο στα μικρά που χάσαμε και στα μεγάλα που ξεχάσαμε, θα βιώσουμε τον εφιάλτη που μας ετοίμασαν ψελλίζοντας «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι»… Κι αυτό, επειδή βρεθήκαμε πολύ μικροί σαν συναντήσαμε τα μεγάλα, εκείνα που φτιάχνουν τους λαούς και που τα γράφει η ιστορία...

ΥΓ: Είμαστε ένας έξυπνος λαός, βαθιά πολιτικοποιημένος. Όμως, επιβεβαιώσαμε εκείνη την λαϊκή παροιμία - σοφία που λέει "το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται"...
Σε ετούτη την κρίσιμη για την χώρα (αλλά και για τον καθένα από όλους εμάς) καμπή, θεώρησα χρήσιμο να γράψω τούτα τα λόγια. Ίσως να μην ξαναγράψω μέχρι που το αμόνι θα σμιλέψει τις καρδιές για να τις κάνει σπαθιά...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Όποιος βάλει το "κόμμα" πάνω απ' την πατρίδα, ας πέσει σε κώμα πριν προλάβει να ψηφίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς είναι πολλοί Έλληνες ,που θα χαρίσουν την ψήφο τους για ένα πεντάμηνο εργασίας των
    400 ευρώ τον μήνα ,που δεν φθάνουν να ζήσει κάποιος ,όταν συνεχώς έχουμε αυξήσεις σε ενέργεια,
    δημοτικά τέλη ,είδη παντοπωλείου ,ρουχισμό κλπ. Αυτή η αδιέξοδη πολιτική της Ευρώπης με την απαγόρευση δανεισμού από τις αγορές όταν το ΔΧ υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ της χώρας σου είναι το δώρο προς τους κερδοσκόπους ώστε να δημιουργηθεί μία κατάσταση πανικού στους λαούς της Ευρώπης ,που αποφάσισε να εγκαταστήσει το ΔΝΤ σε χώρες μέλη της Ευρωζώνης ,με δήθεν την απειρία των Ευρωπαίων στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους .Και τι έκανε το ΔΝΤ? Άνοιξε το συρτάρι του και έβγαλε από μέσα το πρόγραμμα για περιορισμό της κατανάλωσης ,με μειώσεις των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,την διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων ,που τα υποχρέωσε να αγοράζουν ομόλογα από τους δανειστές της χώρας μας με το 100% της αξίας τους και έτσι διαλύθηκαν.Τέλος δε σκέφτηκαν την συνένωση όλων των ταμείων σε ένα ετσι ώστε κάθε ταμείο που έχει αποθεματικά να δίνει στο ελλειμματικό για να πληρώνονται οι συντάξεις.Θέλουν την ψήφο μας για να μας ληστέψουν ξανά για τρίτη συνεχή φορά ,να μας διαλύσουν και να μας τα πάρουν όλα. Δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει ΕΝΦΙΑ. Ενοίκιο στο σπίτι σου για να απαλλαχθούν οι έξυπνοι με τις υπέρ πόντιες εταιρίες, αυτοί που κάνουν λαθρεμπόριο στα καύσιμα και επιβάλλουν φόρους στην κατανάλωση για να μην φορολογούνται οι ίδιοι. Πόση άμεση και έμμεση φορολογία θα πληρώσει ο μέσος Έλληνας πολίτης για να σωθεί ο μεγαλοκαταθέτης που μετέφερε τα χρήματά του στο εξωτερικό ? Με 2500 ευρώ το πεντάμηνο σε εξαγοράζει ο πολιτικός όταν ο ίδιος αμείβεται με 8000 τον μήνα . Τότε ας τους ψηφίσεις. Θα είμαστε υπεύθυνοι για ότι μας συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γράφεις, Κωνσταντίνε....
    Να γράφεις γιατί αν το σφυρί δεν κτυπάει συνέχεια τ' αμόνι, η ψυχή δεν πρόκειται να σμιλευτεί και να φλογιστεί με το όραμα της λευτεριάς.
    Η Πατρίδα χρειαζεται σφυριά για να μην μείνει κανένα αμόνι ακτύπητο, ασφυρίλατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με την κ. Σουφλή.
    Όσο πολλοί από μας δεν γράφαμε & δεν μιλάγαμε, οι κακοήθεις αλώνιζαν & ...σφυρηλατούσαν ξανά τον νεο-ραγιά με την αρωγή των ...επιστημονικότατων ΜΜΕξαπάτησης.
    Το σύστημα παροπλισμού του Έλληνα δούλεψε τόσο ύπουλα, που ο έξυπνος, όπως λέτε, αλλά όχι πονηρός αυτός λαός, εξαπατήθηκε & σύρθηκε στην προδοσία & την αυτοκαταστροφή του.
    Από πολύ νωρίς έλεγα, πως η μεγαλύτερη παράπλευρη ζημία της χούντας ήταν η φίμωση των αληθινών Πατριωτών (πράγμα που επιδιώκεται ακόμη). Έτσι κατέλαβαν τον χώρο οι Πατριδοκάπηλοι & οι προδότες σκοτώνοντας & στρεβλώνοντας κάθε αλήθεια της Ιστορίας & των Αξιών μας.
    Τα αιώνια κοράκια, που εποφθαλμιούν αυτόν τον Ιερό τόπο από κάθε άποψη, βρήκαν, δυστυχώς, ευήκοα ώτα & υπάκουα κουφάρια, δήθεν υπηρετών του λαού, να τους εξ-ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ παντοιοτρόπως & με το αζημίωτο, βεβαίως.

    Ακόμη έχω την απορία, βάσει ποιών πληροφοριών η κ. Μπενάκη ενημέρωνε τον αναλαμβάνοντα την Προεδρία τΔ, κ. Παπούλια, με εκείνα τα αξέχαστα λόγια; Γιατί δεν ερωτήθη από τους δημοσιογράφους (τρομάρα τους), αλλά ούτε & από τους πολιτικούς, υπηρέτες του λαού μας;
    Γιατί δεν απολογείται κανένας τους ποτέ; Πώς καταντήσαν το πλέον πολιτικόν Ζώον, τον Έλληνα, να τα έχει χαμένα μπροστά στα διάφορα νεοσύστατα μορφώματα, σαν το ΔΝΤ & όλα τα βαρύγδουπα διεθνιστικά ιδρύματα των πολυεθνικών συμφερόντων, που τολμούν να ορίζουν τα Ιστορικά Έθνη με τους υπαλληλίσκους τους, ύφους 100 καρδιναλίων;

    Χρειάστηκαν 3-4 δεκαετίες & δυο χούφτες Σοσιαληστο-Φιλελευθερο-Μεσεοχωρήτες, προκειμένου να κατορθώσουν αυτό, που δεν κατάφεραν τόσους αιώνες οι εχθροί της Πατρίδος μας.
    Ναρκώσαν τον Έλληνα, τον εγγονό του Ηράκλειτου & του Αριστοτέλη, του Καραισκάκη & του Παύλου Μελά & τον κάναν να νιώθει ...ένοχος έναντι εκείνων, που αυτός οδήγησε σε Αναγέννηση & Διαφωτισμό.
    Προσφέρθηκαν πανεπιστημιακοί ``Ταγοί`` & ``δάσκαλοι`` να του χτίσουν χειροπέδες & κάγκελα, προκειμένου να παραδοθεί αμαχητί, αφού τον ...βοήθησαν, να ξεχάσει τις ρίζες του & τις πραγματικές του Αξίες.
    Είναι γνωστό, πως όταν κάτι γκρεμιστεί σε 30 χρόνια, θα χρειαστεί τον διπλάσιο χρόνο για να αναστυλωθεί. Εν τω μεταξύ, τα κοράκια θα έχουν αρπάξει όλους τους θησαυρούς του, αφού τεχνητά & για αυτόν ακριβώς τον λόγο τους απαξιώσαν.

    Όχι, τώρα είναι που δεν δικαιούμαστε να σιωπούμε, όχι άλλο πια.
    Εκείνοι πρέπει να σιωπήσουν & εμείς να βουλώσουμε τα αυτιά στις όποιες Σειρήνες τους ουρλιάζουν κακόφωνα.
    Σας παρακαλώ, να συνεχίσετε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο & να παρασύρετε κι` άλλους.
    Πρέπει να γίνουν πολλές οι φωνές, πάρα πολλές, παντού, εντός & εκτός της χώρας μας. Όλος ο κόσμος θα ωφεληθεί & ας μην το ξέρει ακόμη.
    Καλή Λευτεριά στην Ανθρωπότητα & καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντίνε συνΕλλην χαίρε καί από μένα .
    Πρίν χρόνια , όταν σέ πρωτοδιάβασα κατάλαβα ότι μπορώ νά σέ εμπιστευτώ .
    Μήν σταματάς τώρα .....
    Άλλωστε δέν μπορείς , έχεις αναλάβει καί εσύ μεγάλο σταυρό , τόν Σταυρό του Έθνους μάς .
    Κανείς μας δέν έχει τό δικαίωμα νά σταματήσει τήν προσπάθεια αφύπνισης .
    Καλή δύναμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτ'α θα ισχυαν για λογικούς νοήμονες πολιτες και ψηφοφόρους. Δυστυχώς δεν εχουςν εφαρμογή στο μεγαλύτερο ποσοστό δεδομενης της ματαιόδοξης εγωκεντρικής νοοτροπιας τους που αδιαφορεί όχι απλά για το ανήμπορο συμπολίτη τους αλλα και για το σύνολο της χωρας.Οταν εισαι μια ζωή βολεψακιας ψευτης και παρασιτο δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξεις μυαλα παρα μονο με βιαιο τροπο.Οσο καθυστερουν οι επίπονες κοινωνικες και πολιτιστικές διορθώσεις θα επιβαλλεται παντα ο ανύπαρκτος πολιτικός με απατηλές υποσχεσεις παροχών των κακως εννοούμενων βολεψάκηδων.
    Η ιστορία δείχνει ότι οι γεννιές δορθωνονται μονο στο καμινι της πενιας λογου και χρήματος με επώδυνο τρόπο. Οπως γεννιέται ο ανθρωπος, ετσι αναγεννάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ
    - Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι -.
    "«Το κόμμα να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν»"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα τώρα σε πείραξε η έκφραση, αλλά δεν έχεις να πεις τίποτε για την ουσία, και την πικρή αλήθεια. Ότι δηλαδή βάζουν το κόμμα μπροστά από όλα τα άλλα. Πάλι καλά, που έχεις και άποψη

      Διαγραφή
    2. Στην πάντα ρε Καλαμαρά !
      Εδω βιάζονται σφάζονται και τα κορίτσια μας γάμιουνται για ενα πιάτο φαί και συ μαθες.....

      Διαγραφή
  8. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]