Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές 2015: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν…

Πλέον, οι εκλογές προκηρύχθηκαν και η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των πολιτών – εκλογέων. Όμως, οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ίσως από τις κρισιμότερες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας γιατί το διακύβευμά τους είναι παρά πολύ σημαντικό.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το διακύβευμα δεν είναι τα (ψευτο)-διλήμματα που τα πολιτικά κόμματα άρχισαν ήδη με αυξημένη ένταση να θέτουν στους εκλογείς. Ούτε φυσικά τα παραμύθια, τα «μαγικά», οι αθρόες υποσχέσεις, οι «ηρωισμοί», οι απειλές, τα ξόρκια και οι αφορισμοί.

Το διακύβευμα είναι η μελλοντική πορεία της χώρας και οι στοχεύσεις της στον σημερινό κόσμο. Για να χαραχθεί όμως αυτή, απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να το παρουσιάσουν αναλυτικά. Και όπως ισχύει για κάθε σχέδιο, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, ορόσημα, χρονοδιαγράμματα και αξιολογημένες εναλλακτικές επιλογές.

Η «κινδυνολογία» ή οι «ηρωισμοί», που όλως παραδόξως (;) εξαντλούνται στην εσωτερική κατανάλωση, κρύβουν απλώς την έλλειψη σχεδίου και την εφαρμογή της πάγιας ελληνικής πρακτικής του «βλέποντας και κάνοντας».

Όμως, σε αντίθεση με την προ κρίσης εποχή, σήμερα η ελληνική κοινωνία έχει εξοντωθεί μετά από χρόνια μεγάλης λιτότητας και ληστρικής υπερφορολόγησης. Η υπομονή έχει εξαντληθεί και πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν ούτε να αντιμετωπίσουν τις βασικές βιοτικές ανάγκες.

Άσχετα με την κομματική τους προτίμηση, οι εκλογείς θα πρέπει εν όψει των εκλογών, να επιβάλλουν σε όλους όσοι διεκδικούν τη ψήφο τους, την παρουσίαση αναλυτικού σχεδίου και να μην περιοριστούν απλώς στα παραμύθια και τα αφηγήματα, ή ακόμη χειρότερα στα παραμύθια και τα «μαγικά».

Τα παραμύθια, τα αφηγήματα, τα διλήμματα, οι κινδυνολογίες, οι υποσχέσεις και τα δώρα, μπορεί να «σερβίρονται» απλόχερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά μετά τις εκλογές, έχει διαπιστωθεί ότι δύο βασικές αρχές συνεχίζουν να ισχύουν: «τα πάντα έχουν κόστος» και «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. με την singularlogic στην εργολαβια των εκλογων και τις
    μαϊμου δημοσκοπησεις ποτε δεν θα δουμε την πραγματικη
    ψηφο του κοσμου να αποτυπωνεται στα αποτελεσματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιον και να ψηφισετε , εαν και εφόσον σας το επιτρέψουν , η καταστροφη της πατριδος εχει δρομολογηθεί προ καιρού πολυ .
    Τοτε που αντι να τους κάνετε σουβλάκι για σκυλια οταν έκλεψαν την ανεξαρτησία παίρνοντας μας την δραχμούλα .
    Το δυνατότερο νόμισμα σε ολα τα Βαλκάνια και οχι μονο .

    Τώρα .....μαζέψτε κανα φασόλι γιατι αλλα εχουν στο μυαλο τους οι ποδίτσες που κυβερνουν την αποικία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]