Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά τον Καραμανλή και ο Σαμαράς θύμα παρακολουθήσεων;

"Watergate" a la ελληνικά!
Βίντεο με εντολές του Α.Σαμαρά σε δικαστικούς να "γαμ...σουν" τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου
Παιχνίδια κατασκόπων με επίκεντρο τον Σαμαρά
Τεράστιες οι ευθύνες των αρμοδίων που δεν εξασφάλισαν το απόρρητο στις πρωθυπουργικές τηλεπικοινωνίες

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Το σκάνδαλο παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, το οποίο διερευνά ο ανακριτής κ. Δ. Φούκας, φαίνεται πως τελικά δεν είναι το μοναδικό, αφού –σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου- «θύμα» παρακολουθήσεων φέρεται να υπήρξε και ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αν κι εμείς είχαμε θίξει στο παρελθόν ευθέως το θέμα, όταν ρωτήσαμε εάν το Μέγαρο Μαξίμου διαθέτει συστήματα αντιπαρακολούθησης ή κάποιον «ηλεκτρονικό τοίχο», αλλά δεν εισπράξαμε καμία απάντηση, ούτε διαπιστώσαμε, μέσω κάποιας δημοσίευσης στον Τύπο ή ανακοίνωσης αρμόδιου υπουργείου, ενέργειες θωράκισης (κατά των υποκλοπών) του Μεγάρου Μαξίμου, σήμερα (ξανα)τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται πως είχε γίνει αντικείμενο παρακολούθησης, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα.

Ποιοι και γιατί παρακολουθούν τον πρωθυπουργό;

Τεράστια αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό μετά τους ισχυρισμούς Κασιδιάρη για την ύπαρξη ηχητικού ντοκουμέντου που εμφανίζει τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει με εξωθεσμικό τρόπο σε ζητήματα της Δικαιοσύνης. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για προϊόν υποκλοπής που αν είναι αυθεντικό πυροδοτεί σοβαρές εξελίξεις που αφορούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας και όχι μόνον.
Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται από το βίντεο που εμφάνισε η Χρυσή Αυγή στο δικτυακό της τόπο και στο οποίο ακούγεται –σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη – η φωνή του πρωθυπουργού. Στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να συνομιλεί με δικαστικό λειτουργό και να του λέει: «Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γα...».



Εάν το ηχητικό απόσπασμα είναι αληθινό τότε γεννώνται τεράστια ερωτήματα για την εθνική ασφάλεια.
- Ποιοι και γιατί παρακολουθούν τον πρωθυπουργό;
- Ποιοι έδωσαν το ηχητικό στη Χρυσή Αυγή;
- Τι κάνει η ΕΥΠ στο να διασφαλίζει τις επικοινωνίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, η οποία σύμφωνα με το νόμο 3649/2008 είναι αρμόδια για την αασφάλεια των εθνικών επικοινωνιών, δηλαδή της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, των υπουργών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;
- Με τι ασχολούνται, αν όχι και με αυτό, η περιβόητη Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας – Αντιτρομοκρατίας – Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά και η Ε’ Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Πολέμου;

Παράλληλα – αν και εφόσον το συγκεκριμένο προϊόν υποκλοπής είναι αυθεντικό - δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός χειρίζεται τόσο λεπτά και τόσο σοβαρά ζητήματα αφού φέρεται να συνομιλεί από τηλεφώνου και να δίνει εντολές με τόσο πρόχειρο και εξωθεσμικό τρόπο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και απαιτείται σε βάθος διερεύνηση αφού γίνεται αντιληπτό ότι πυροδοτεί στα άκρα την πολιτική σταθερότητα του τόπου σε μια εξόχως κρίσιμη στιγμή και αφήνει να πλανάται στην ατμόσφαιρα η αίσθηση ότι πίσω από το κράτος, κινείται ένα παρακράτος με κατασκόπους που θυμίζει άλλες εποχές από το μακρινό παρελθόν.

Στο μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αυτή την ώρα επικρατεί αναβρασμός, ενώ φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και τα ρεπορτάζ των προηγούμενων μηνών που ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους στην Ηρώδου Αττικού για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν «κοριοί» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον περασμένο Απρίλιο του 2014 υπήρξε τεράστια κινητοποίηση στο Μαξίμου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν «σταγονίδια» της ΕΥΠ τα οποία παρακολουθούσαν τον Σαμαρά. Το γεγονός είχε σκάσει σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία, κάτι όμως που διέψευδε η κυβέρνηση.

Από την πλευρά μας θεωρούμε πως είναι λογική κατάληξη η παρακολούθηση Σαμαρά, αφού τα παρελθόντα περιστατικά παρακολουθήσεων (με τα οποία ασχολείται ο ειδικός ανακριτής κ. Φούκας) δεν έχουν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και όπως θα έπρεπε, προκειμένου να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα προς εκείνους που θα ήθελαν να επαναλάβουν επιχειρήσεις παρακολουθήσεων προσώπων που βρίσκονται στα ύψιστα κυβερνητικά κλιμάκια της χώρας. Ως γνωστόν, το αποτέλεσμα της ατιμωρησίας, είναι η επανάληψη των μη σύννομων και εγκληματικών πράξεων… Γι αυτό, ο κ. Σαμαράς –εάν έπεσε θύμα παρακολούθησης- καλά θα κάνει να σωπαίνει, αφού ο ίδιος δεν φρόντισε να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα προς τους «κατάλληλους» ανθρώπους…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΠ;;; ΩΡΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ΄ ότι διαβάζουμε η ΕΥΠ παραμένει βαθειά πεΦΩΤΗΣμένη... Οπότε...

      Διαγραφή
    2. Τι έχει γίνει αλήθεια με εκείνα τα 5-6 χαμένα βαλιτσάκια της ΕΥΠ που κατά καιρούς γράφουν τα ΜΜΕ; Βρέθηκε κάτι;;; Που βρίσκονται;;; Ποιος τα χρησιμοποιεί;;;

      Διαγραφή
  2. Κύριε Γεωργίου έχετε δίκιο... Διαβάζω στο άρθρο 4 (Αρμοδιότητες) του νόμου 3649/2008 και πιο συγκεκριμένα στα εδάφια 7 & 8 τα εξής:

    "Για την εκπλήρωση της αποστολής της, η Ε.Υ.Π. ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
    ............................................................................................................................................................................................................................
    7. Αποτελεί Τεχνικής Φύσεως Αρχή Ασφαλείας Πληροφοριών (INFOSEC) και μεριμνά, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 2 του π.δ. 325/2003 (ΦΕΚ 273 Α΄), για την ασφάλεια των εθνικών επικοινωνιών και συστημάτων τεχνολογίας πληροφοριών, καθώς και για την πιστοποίηση του διαβαθμισμένου υλικού των εθνικών επικοινωνιών.
    Η πιστοποίηση παρέχεται έναντι καταβολής παραβόλου, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών.

    8. Ορίζεται ως η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η οποία μεριμνά για την πρόληψη και τη στατική και ενεργητική αντιμετώπιση ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά δικτύων επικοινωνιών, εγκαταστάσεων αποθήκευσης πληροφοριών και συστημάτων πληροφορικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 325/2003.
    ........................................................................................................................................................................................................................."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΜΟ...

      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΥΠ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ "ΚΟΝΟΜΑΕΙ" ΚΙΟΛΑΣ... ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟ!!!

      Διαγραφή
  3. Εγώ γιατί το μεγαλύτερο θέμα που αναδεικνύεται θεωρώ ότι είναι η διαπλοκή μεταξύ δικαιοσύνης και πολιτικών κι όχι η ασφάλεια των συνομιλιών του πρωθυπουργού; Μάλλον έχω διεστραμμένη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατηρω στο διαδικτυο οτι επι του θεματος ουδεις ασχολειται με τη φρασεολογια του πρωθυπουργου. Φαινεται οτι εγω ζω σε αλλη εποχη οπου το ειναι με το φαινεσθαι ταυτιζονταν. Τι διαφορα υπαρχει με τις βρισιες του Κασιδιαρη, απλα ο δευτερος τις ξεστομιζει και δημοσια.
    Ολοι οι γεονταδες συμφωνουν οτι στη Μικρασιατικη καταστροφη χασαμε εξ αιτιας των βλασφημιων των αξιωματικων και του στρατου μας, κυριως ως προς τα Θεια. Οσο κι αν σημερα αυτα φαινονται αναχρονιστικα ολα παιζουν το ρολο τους στα ματια του Θεου. Και πως πολιτευονται οι ηγετες και η υποκρισια τους και ολη η διαγωγη τους. Και αναλογα η βοηθαει η αποσυρεται, και μετα ......κατακορυφη η πτωση και η συντριβη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΩΡΑ... ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΑΣΑΛΙΩΤΑ... ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ...

      Διαγραφή
    2. Ο Θεος δεν ειναι μοντερνος η ξεπερασμενος, ειναι αχρονος. Η δε αμαθεια και βλακεια αηττητες.....

      Διαγραφή
    3. "'αχρονος";;; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ;;; ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ;;; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ... Ή ΑΧΡΟΥΣ... Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΕΝΑΟΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ... ΧΑΧΑΧΑ!!! ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΑΝΑΨΕ ΕΝΑ ΚΑΝΤΗΛΑΚΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ... ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
  5. καλα μιλαμε πολυ αναισθησια ο πρωθυπουργοσ παρεμβαινει με τετοιο γελιο τροπο στη δικαιοσυνη και κανεισ δεν ασχολειται αντιθετος ολοι λενε πωσ εγινε η υποκλοπη ρε ο πρωθυπουργος αν ηταν σε αλλη σωβαρη χωρα θα χε παει στην αγχονη!! αλλα τη να πεις κατα τουσ πολιτικους και ο λαος!!!!το προσπερναμε οτι βριζει σαν αλητης της τρουμπας!!!!! Οσο για το ποιος υπεκλεψε τη συνομιλια δε θελει πολυ σαμαρα σκεψου πια μεγαλη δυναμη αδικουσες τα τελευταια χρονια κατω απο τισ εντολες των αμερικανων?του την εκαναν γυριστη! κανενασ κασιδιαρης δεν ειχαι τετοια μηχανιματα για να κανει παρακολουθησεισ τετοιου επιπεδου εδω η βικτορια νουλαντ την πατησε ο σαμαρασ θα γλυτωνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υ.Σ ο πρωθηπουργοσ μας απο τους τροπους ειναι αρσακιαδα!! μηλαμε πολυ καθωσ πρεπει για εναν λαο εξισου με πνευματικο επιπεδο αστα να πανε!!! παρτον ενα σικωβροντα τον αλλο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pio xeutilismenous polites apo tous ellines den iparhoun.ean ipirhe entimotita edo stin ipnotismeni ellada thamazevan ipourgous tomearhes vouleutes kai thatous tsouvaliazan ollous mesa stin ierodouli vouli kai tha exanaggazan tous sofous kai dikeous dikastikous tis kleutokratias na ekegan tin vouli . alla tiperimeni kanis apo enan lao opou apodehete politika skilia opou einai iperifani opou vriskomastan ipodouli epi 400 hronia apotous moggolous kai natous euharistoun kai emis san ilithios laos na siopoume apenantitous se autous opou den diathetoun outekan alfavito . simera exakolouthoume naiparhoume san laos harin ton progononmas akoma kai o epiousios einai apoktima apotin enfioia tin sofia kai tin geneotita ton progononmas .apo tin epanastasi tou 21 kai meta proothoume stis kuvernitikes karekles prodotes englimaties anthellines douloprepis politikous opou den diaferopun kai polli apotis ierodoules tis troumpas . TORA IMETHA IPERIFANI DIOTI IMETHA EUROPEI , ENO IIPOTITHOMENI SIMERINI EUROPEI EPREPE NA ESTHANOTAN IPERIFANI EAN SE KATHE DIAFORETIKI PERIPTOSI THA ONOMAZOTAN ELLINES ALLA OPIOS EHI MATIA VLEPI EMIS SAN LAOS EIMETHA TIFLI OPOTE OLLA KALIPTONTE APOTO SKOTADI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]