Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είτε γίνουν είτε όχι οι εκλογές… πεπρωμένο φυγείν αδύνατο

Αν το διακύβευμα δεν ήταν τόσο κρίσιμο, η πολιτική κατάσταση που την παρούσα περίοδο επικρατεί στη χώρα, θα προκαλούσε μειδιάματα ή ακόμη και γέλωτες. Το πολιτικό προσωπικό, δηλαδή αυτοί που εμείς ψηφίζουμε, αντί όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης να προσπαθήσει να επιτύχει ελάχιστο επίπεδο εθνικής συνεννόησης, έχει αποδυθεί σε αδυσώπητο αγώνα τακτικισμών επικεντρωμένο αποκλειστικά στη διατήρηση ή απόκτηση της εξουσίας.

Όμως, στη μεγάλη εικόνα, η εκλογή ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας και η διεξαγωγή ή μη εκλογών, αποτελούν απλώς ορόσημα για τη διατήρηση ή την απόκτηση της εξουσίας από τα δύο «μπλοκ» που συγκρούονται γι’ αυτήν. Είναι αυτονόητο ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, οι εκλογές κάθε άλλο παρά αποτελούν αρνητική εξέλιξη. Όμως για να αποτελέσουν τη λύτρωση, απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Κατά την άποψή μας, οι τακτικισμοί απλώς προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στο κύριο επίπεδο της πολιτικής και ειδικότερα στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βάσει του οποίου θα πορευτεί η χώρα. Όμως, μέχρι σήμερα, αντί σχεδίου, το μόνο που προσφέρεται αφειδώς στους εκλογείς είναι υποσχέσεις, αφορισμοί ή απλά «μαγικές λύσεις» («Ζάππεια», «Θεσσαλονίκη», για να αναφέρουμε τα πιο πρόσφατα)...

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, και κατ’ επέκταση η ελληνική κοινωνία, αρνούνται να δουν και φυσικά να αποδεχθούν την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια και προτιμούν να προωθούν συστηματικά την αντίληψη της περίφημης «ελληνικής ιδιαιτερότητας», μίας διαστρεβλωμένης εκδοχής του ανυπότακτου γαλατικού χωριού όπου κατοικούν οι Αστερίξ και Οβελίξ (θυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο χωριό διαθέτει τουλάχιστον το «μαγικό φίλτρο»).

Μία «ιδιαιτερότητα» που με διασταλτική ερμηνεία αφενός αποδίδει όλα τα δεινά της χώρας σε ξένους σκοτεινούς ή μη κύκλους, επιβάλλει τη διατήρηση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών προνομίων, σχέσεων, αλληλεξαρτήσεων, συστημάτων και συσχετισμών και αφετέρου θεωρείται ότι επιτρέπει τη συστηματική και ολοκληρωτική αγνόηση όλων των ευρείας κλίμακας αλλαγών που έχουν λάβει χώρα παγκοσμίως και καθορίζουν πλέον το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Εν κατακλείδι, η εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας και η κατά περίπτωση διεξαγωγή ή μη εκλογών, αποτελούν για το μέλλον της χώρας εξελίξεις μικρότερης σημασίας από αυτή που τους αποδίδεται από τους «μονομάχους» της εξουσίας.

Είτε στις 30 Δεκεμβρίου (εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που όμως δεν φαίνεται πολύ πιθανό), είτε τον Φεβρουάριο (εφόσον διεξαχθούν εκλογές), οι τότε διαχειριστές της εξουσίας και φυσικά όλοι εμείς ως εκλογείς, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τον πυρήνα του προβλήματος, δηλαδή το πως θα πορευθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια.

Χωρίς όμως ελάχιστο επίπεδο εθνικής συνεννόησης και ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά με μόνο εφόδιο τις «μαγικές λύσεις» των οποιωνδήποτε, οδεύουμε κατευθείαν… σε τοίχο. Επαναλαμβάνουμε, ότι ο πυρήνας του προβλήματος δεν είναι το πως θα αντιμετωπιστούν οι απαιτήσεις των δανειστών αλλά η μελλοντική πορεία της χώρας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Μόνο αν απαντηθεί αυτό το στρατηγικό ερώτημα θα μπορέσουν να χαραχθούν πολιτικές και τρόποι ενέργειας για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων ζητημάτων. Οι «μαγικές λύσεις», όπως πολλάκις έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια, είναι αναποτελεσματικές και μάλιστα δρουν επιβαρυντικά.

Ελπίζουμε, ότι με ή χωρίς εκλογές τόσο οι πολιτικοί όσο και οι εκλογείς θα αντιληφθούν το διακύβευμα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]