Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας δούρειος ίππος στη Θράκη!


turkey_western_thrace1Του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέας


Η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ΕΟΤΔΘ) από το 1988 όπου και ιδρύθηκε, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει «εθελοντικά τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης», όπως η ίδια υποστηρίζει. Αναγνωρίστηκε δε πρόσφατα από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ως τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), κερδίζοντας τον τίτλο της πρώτης οργάνωσης «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό των τελευταίων δεκαετιών, μετά την λεγόμενη Μεταπολίτευση, είναι παγκοίνως γνωστό, ότι είχε μια μάλλον «ελαστική» αντίληψη περί των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και πέραν μερικών επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, του τύπου «βυθίσατε το Χόρα», ελάχιστα έπραξε για να αποκομίσει διπλωματικά κέρδη για την Ελλάδα στα διεθνή Φόρα, αλλά και στο καθημερινό πεδίο της αντιπαράθεσης με τον εν δυνάμει αντίπαλο, την Τουρκία. Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι φυσικά και οι εξελίξεις στη Θράκη μας, όπου το τουρκικό προξενείο έχει εξελιχτεί σε κράτος εν κράτει, σχεδιάζοντας, στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας δράσεις και ενέργειες, στρεφόμενες κατευθείαν κατά του ελληνικού χαρακτήρα της στρατηγικής σημασίας αυτής περιοχής.

Ένας από τους πολλούς δούρειους ίππους του προξενείου στη Θράκη είναι και η λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης». Η ομοσπονδία αυτή, από την ίδρυσή της και έπειτα αποτέλεσε το κεντρικό κατευθυντήριο όργανο των «τουρκικών» οργανώσεων στη Θράκη – όπως της διαβόητης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» κλπ.

Οι κύριοι της ΕΟΔΤΘ, εκτελώντας στο ακέραιο το έργο τους δεν διστάζουν να ανοίξουν θέματα ύπαρξης διαφόρων «μειονοτήτων» στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο δε μένος επιδεικνύουν κατά της Ελλάδας για την συμπεριφορά των Ελλήνων κατά της «μακεδονικής μειονότητας». Κατηγορούν επίσης την Ελλάδα ότι κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου εξόντωσε 16.000 «μακεδόνες».

Αλλά για την ΕΟΔΤΘ υπάρχει και αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα. Για τους Τσάμηδες δε αναφέρουν : «Οι Αλβανοί της Τσαμουριάς που είναι μια άλλη ομάδα Αλβανών οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα έχουν γίνει στόχος μιας περιεκτικής γενοκτονίας. Οι συμμορίτες του ΕΔΕΣ που κατευθύνονταν από τον αρχηγό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και αποτελούσαν το αντικομουνιστικό μέτωπο στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, αφενός μεν πολεμούσαν έναντι των κομουνιστικών δυνάμεων ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και αφετέρου δε ασκούσαν εθνοκάθαρση κατά των στοιχείων τα οποία δεν είχαν ελληνική καταγωγή όπως οι Μακεδόνιοι και τους Αλβανοί. Από τις 27 Ιουνίου του 1944 μέχρι το Μάρτιο του 1945 οι ‘Έλληνες σκότωσαν 3242 ανθρώπους από τον άμαχο πληθυσμό σε όλη την Τσαμουριά. Οι 2900 από αυτούς ήταν γέροι ή νεαροί άνδρες, οι 214 ήταν γυναίκες και οι 96 ήταν παιδιά. Επίσης βίασαν 745 γυναίκες, απήγαγαν τις άλλες 76, έσφαξαν 32 μωρά μικρότερα από την ηλικία των 3, ισοπέδωσαν 68 χωριά και κατέστρεψαν 5800 σπίτια και τεμένους. Οι Αλβανοί που μπόρεσαν να επιζήσουν μετά από όλες αυτές τις θηριωδίες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη πατρίδα τους. Ενώ εκείνοι που απέμειναν, ζούνε σε μια τέτοια κατάσταση που δεν μπορούν ούτε να μιλάνε τη γλώσσα τους στη δική τους πατρίδα εξαιτίας της πολιτικής της Αθήνας η οποία απαρνιέται την Αλβανική εθνική ταυτότητα. Οι περιουσίες των Αλβανών οι οποίοι διώχθηκαν ή έφυγαν, διανεμήθηκαν στους καινούριος κατοίκους της περιοχής και όλα τα Αλβανικά τοπωνύμια στην περιοχή άλλαξαν με τα ελληνικά τους αντίστοιχα».

Για τη «βλαχική μειονότητα» δε, δεν διστάζουν να λάβουν θέση υπέρ της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης του λεγόμενου «Ρουμανοβλάχου πρίγκιπα της Πίνδου» Διαμαντή στην Κατοχή. Αναφέρουν χαρακτηριστικά : «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι του 1912-1913 επηρέασαν τους Βλάχους αρνητικά όπως και τις άλλες μειονότητες οι οποίες ζούσαν στα μέρη που έχασε την κυριαρχία τους η Οθωμανική Αυτοκρατορία…Το δεύτερο μεγαλύτερο ορόσημο στην ιστορία των Βλαχών είναι η περίοδος του «Πριγκιπάτου της Πίνδου». Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα για την ίδρυση του «Πριγκιπάτου της Πίνδου» εξαρτημένο από την Ιταλία υπό ηγεσία του Αλκιβιάδη Διαμάντη. Ο Διαμάντης ο οποίος είχε ανακηρυχθεί πρίγκιπας αυτού του αυτονόμου σχηματισμού ήταν επίσης ο αρχηγός της στρατιωτικής δύναμης που λεγόταν «Ρουμανική Λεγεώνα» και το πριγκιπάτο περιλάμβανε την Ήπειρο αλλά και τη Μακεδονία και όλη τη Θεσσαλία. Όμως εξαιτίας της ήττας της Ιταλίας απέτυχε κι αυτή η πρωτοβουλία». Μάλλον οι κύριοι της ΕΟΤΔΘ θα επιθυμούσαν την νίκη του άξονα και τον διαμελισμό της Ελλάδας, τον οποίο και σήμερα, άλλωστε, επιδιώκουν.

Η οργάνωση αυτή, πολιτικό σκέλος της οποίας αποτελεί το κόμμα DEB το οποίο, στις πρόσφατες, Ευρωεκλογές πήρε υψηλά ποσοστά στο νομό Ξάνθης και, κυρίως, στο νομό Ροδόπης, συνεχίζει να δρα ανενόχλητη, υπό τη «διακριτικό» έλεγχο των ελληνικών αρχών, δραστηριοποιούμενη σε όλα τα διεθνή Φόρα, χάρη στη χρηματοδότηση του τουρκικού προξενείου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]