Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν γίνεται πιό επικίνδυνος από ποτέ...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η μετάβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκική Προεδρία, είναι πλέον ένα γεγονός που καταγράφηκε στις κάλπες της 10ης Αυγούστου 2014 και που θεωρείται ήδη η απαρχή μία νέας "ιδιαίτερης" πορείας της Τουρκίας, με έναν ηγέτη που εμφανίζεται ως πιστός μουσουλμάνος, στηρίζει τις θηριωδίες των εξτρεμιστών ισλαμιστών τζιχαντιστών και που είναι αποφασισμένος να διοικήσει ως σουλτάνος την Τουρκία, η οποία καλείται να πάρει θέση στο διαμορφούμενο επικείμενο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον. 
Ταυτόχρονα, ο αλλαζόνας (ημιπαράφρονας όπως χαρακτηρίστηκε από δυτικούς διπλωμάτες) τούρκος ηγέτης καλείται να "συγκολλήσει" την τουρκική κοινωνία η οποία διαχωρίστηκε με ενέργειες του ίδιου, που ρέπει προς την εγκαθίδρυση και λειτουργία ενός ισλαμικού κράτους, το οποίο όμως προεκλογικά διαχώρισε σε μουσουλμάνους, αλεβίτες και κούρδους... 
Και για να κατορθώσει να ελέγξει το διασπασμένο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν ξέρει πολύ καλά πως απαιτείται να επιδείξει - επιβάλει σκληρό έλεγχο σε όλους τους τομείς του κράτους και να προσδώσει στην εξουσία του καθεστωτικά χαρακτηριστικά.
Ο Ερντογάν, ο νικητής της προεδρικής αναμέτρησης, έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα συνεχίσει να κρατά τα ηνία μετακινούμενος στην προεδρία, τις εξουσίες της οποίας θέλει να ενισχύσει διαμέσου μιας αναθεώρησης του τουρκικού Συντάγματος.

«Σε ένα πολύ πολωμένο κλίμα, η προσωπολατρεία του Ερντογάν αποτελεί μια απειλή για την δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη στην Τουρκία», εκτίμησε ο δημοσιογράφος Καντρί Γκιουρσέλ.
«Έχω σχεδόν πάθει κατάθλιψη. Ανησυχώ για τη χώρα μου, διότι νοιώθω όλο και περισσότερο σαν ξένος εδώ. Ο πρωθυπουργός μιλάει για μια Τουρκία που δεν αναγνωρίζω», σχολίασε ένας 43χρονος εργαζόμενος σε μια εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών.

Αυτές οι πρώτες δηλώσεις τούρκων πολιτών, δίνουν το στίγμα της "νέας Τουρκίας" του Ερντογάν. Και είναι χαρακτηριστικές γιατί επισημαίνουν τις ήδη υπάρχουσες φοβίες και αμφιβολίες για την "δράση" του ματαιόδοξου τούρκου ηγέτη και την πορεία που είναι αποφασισμένος να δώσει στην Τουρκία, μέσα από μία καθεστωτικού τύπου ηγεσία, τα πρώτα δείγματα της οποίας τα κατέθεσε ως πρωθυπουργός μέσα από το κλίμα τρομοκρατίας των πολιτών και από τις διώξεις - εκκαθαρίσεις κρατικών υπαλλήλων (στρατιωτικών, αστυνομικών, εισαγγελέων κ.α.) και δημοσιογράφων.

Η "νέα Τουρκία" του Ερντογάν θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα επιχειρήσει να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση διεκδίκησης πιθανών "ζωτικών χώρων" στην περιφέρειά της, προκειμένου να αναδείξει το όνειρο της "μεγάλης Τουρκίας", αλλά και για να συσπειρώσει τους σημερινούς αντιπάλους του Ερντογάν απέναντι σε εξωτερικούς (ή και εικονικούς) εχθρούς. Ταυτόχρονα, ο πανέξυπνος Ταγίπ "θα κλείσει το μάτι" και θα δώσει περιθώρια οικονομικού οφέλους σε όσους τρέξουν να συστρατευθούν και να συμπαραταχθούν στο πλευρό του.

Αυτή η "νέα Τουρκία" ουσιαστικά καταργεί τον παλιό πολιτικό κόσμο, εισάγει μία νέα φουρνιά πολιτικών, οι οποίοι έχουν την ιδιαιτερότητα να εμφανίζονται περισσότερο ως πιστοί μουσουλμάνοι (χωρίς να συμβαίνει απαραίτητα αυτό) διαχειριστές της χώρας, παρά ως πολιτικοί.
Το συγκεκριμένο επιχείρημα του Ταγίπ Ερντογάν ενέχει ένα πλήθος από κινδύνους και συγκεκριμένα από την πλευρά των νέων τούρκων, αλλά και εκείνων που έχουν ήδη απολαύσει τον δυτικό τρόπο ζωής και οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να γυρίσουν 100 χρόνια πίσω, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία του "σουλτάνου Ερντογάν", ο οποίος στηρίζει την ισχύ του στους τούρκους πολίτες της περιφέρειας, οι οποίοι ψηφίζουν αυτόν που τους αύξησε το εισόδημα, αλλά κυρίως αυτόν που τους προτείνει η τηλεόραση, ο αγάς και ο ιμάμης της περιοχής.
Όμως, απαιτείται ο μέγιστος έλεγχος από τον Ερντογάν, εάν θέλει να κοιμάται ήσυχος, χωρίς να ανησυχεί για μία εξέγερση των πολιτών ή κάποιο πραξικόπημα των στρατιωτικών. Και τον έλεγχο ήδη έχει αρχίσει να τον επιβάλει μέσω της αλλαγής της νομοθεσίας σχετικά με την λειτουργία της ΜΙΤ, ενώ θα ολοκληρώσει επιτυχώς την μετάβασή του στην πανίσχυση θέση του προέδρου της τουρκικής δημοκρατίας, όταν κατορθώσει να κάνει τις αλλαγές στη νομοθεσία, οι οποίες πρόκειται να αφορούν την μετάβαση αρμοδιοτήτων άσκησης εξουσίας στον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας...

Ο Ερντογάν στοχεύει την Ελλάδα

Σύμφωνα με εμπεριστατωμένη ανάλυση του Ελληνικού Πενταγώνου, η κυβέρνηση του ΑΚΡ υπό την Προεδρία του Ερντογάν θα συνεχίσει τις προσπάθειες θεσμοθέτησης αλλαγών σε φορείς που θα καταστήσουν τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν πολιτικό πρόσωπο που θα έχει την μέγιστη ισχύ, θα λειτουργεί νομότυπα με καθεστωτικά χαρακτηριστικά προκαλώντας τη δημιουργία επιπλέον πολώσεων σε μία ήδη «τεμαχισμένη» και αρκετά εκρηκτική Τουρκία μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν στο πάρκο Γκεζί, οι οποίες προβλημάτισαν αλλά και ανησύχησαν έντονα τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος αποφάσισε πως η επικράτηση του νεο-οθωμανισμού αλλά και του ίδιου, στην Τουρκία απαιτεί δραστικές λύσεις, μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να λειτουργήσει η «νέα Τουρκία».

Για να γίνει κατορθωτό κάτι τέτοιο, ο Ερντογάν στράφηκε στην ΜΙΤ, την οποία αποφάσισε να μετατρέψει σε «απόλυτο εργαλείο» ελέγχου και επιβολής του νέο-οθωμανικού καθεστώτος, η οποία θα λειτουργεί κάτω από τον αποκλειστικό έλεγχο του ιδίου και θα στηρίξει τις αποφάσεις του ημιπαράφρονα ισλαμιστή τούρκου ηγέτη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ειδική αναλυτική έκθεση που συνέταξαν αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, επισημαίνεται ο άμεσος κίνδυνος που προκύπτει από το νέο ρόλο που θα μπορεί να διαδραματίσει η «νέα ΜΙΤ» και οι επιχειρήσεις που θα μπορεί πλέον αυτόνομα να αναλαμβάνει.
Όπως αναφέρουν στα συμπεράσματά τους οι Έλληνες αξιωματικοί, «η ΜΙΤ δύναται να αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις πληροφοριακών (ψυχολογικών ή άλλων) επιχειρήσεων με επίκεντρο την Ελληνική Θράκη, εκμεταλλευόμενη και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στη μουσουλμανική μειονότητα, όπως σχετικά είχε αναφερθεί και στο σχέδιο «Βαριοπούλα», αλλά και στα σεμινάρια των τουρκικών Ακαδημιών Πολέμου.

Τα στοιχεία της κυριαρχίας της ΜΙΤ του σουλτάνου Ερντογάν

Ποια είναι η «νέα ΜΙΤ» που δημιουργεί ο Ερντογάν για να επιβάλει τον απόλυτο έλεγχο του καθεστώτος που ονειρεύτηκε και γιατί αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα;
Σύμφωνα με όσα γράφουν στην ανάλυση – εκτίμησή τους οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, «οι νέες αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) διευρύνονται με βάση το σχέδιο νόμου το οποίο συντάχθηκε από κοινού από τη ΜΙΤ και το γραφείο του Ερντογάν. Πρωταγωνιστές στη σύνταξή του είναι ο αρχηγός της ΜΙΤ, Χ. Φιντάν, ο σύμβουλος του Ερντογάν Ε. Αλά και ο νομικός σύμβουλος της ΜΙΤ, Ο. Κανικλί.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που προωθεί ο μέχρι χθες πρωθυπουργός και νέος Πρόεδρος της Τουρκίας:
- Η ΜΙΤ θα είναι εξουσιοδοτημένη να προχωρά σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση κρίνει η ίδια απαραίτητη, χωρίς καμία έγκριση από την τουρκική Δικαιοσύνη
- Κανένας δικαστικός φορέας δεν θα είναι δυνατό να ελέγξει τη ΜΙΤ. Τα στελέχη της θα ελέγχονται δικαστικά από το Ειδικό Δικαστήριο και όχι από τα κοινά δικαστήρια, κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα
- Δεν θα είναι δυνατό τα στελέχη της ΜΙΤ να κατηγορηθούν για διάπραξη οποιουδήποτε εγκλήματος κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας
- Η ΜΙΤ θα είναι δυνατόν να «φακελώνει» κάθε τούρκο πολίτη χωρίς έγκριση από τη δικαστική εξουσία. Ο κάθε κρατικός φορέας καθίσταται πλέον υποκείμενος στη ΜΙΤ
- Η εσωτερική ασφάλεια της Τουρκίας θα είναι αρμοδιότητα της ΜΙΤ. Πρόκειται για τις υποθέσεις «φακελώματος» των πολιτών με πρόσχημα την «εσωτερική απειλή», όπως ακριβώς έκαναν και οι τούρκοι στρατιωτικοί κατά την περίοδο της πλήρους επικράτησης των «κεμαλιστών» έναντι των «ισλαμιστών». Αυτό σημαίνει ότι χωρίς σχετική απόφαση δικαστηρίου, η ΜΙΤ θα έχει δικαίωμα παραβίασης βασικών ατομικών δικαιωμάτων των τούρκων πολιτών.

Ασκώντας τον μέγιστο έλεγχο μέσω της ΜΙΤ, αλλά και έχοντας προχωρήσει σε καθεστώς τρόμου προς την τουρκική Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, έχοντας αρχίσει ήδη τις τοποθετήσεις των δικών του ανθρώπων στις καίριες θέσεις, ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας πρόκειται να ασκήσει την εξουσία του, να αναδείξει την ματαιοδοξία του και να επιβληθεί δια παντός ως ο απόλυτος άρχοντας (ή σουλτάνος, όπως ο ίδιος επιθυμεί) στην Τουρκία.

Ήδη, ως πρωθυπουργός, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δείξει ξεκάθαρα τις στοχεύσεις του στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την ΑΟΖ, αλλά και την Θράκη. Δεν αναμένεται να αλλάξει τίποτε (προς το καλύτερο) στην στάση του Ερντογάν από τη θέση του Προέδρου της Τουρκίας. 
Ενδέχεται, μάλλον, να σκληρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη προκλητική τουρκική στάση, ενώ δεν αποκλείεται ως πρώτη ένδειξη ισχύος της "νέας Τουρκίας" να επιχειρήσει μία όξυνση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να συσπειρώσει τους τούρκους πολίτες (οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι εθνικιστές), αλλά και για να εκμεταλλευτεί την αδύναμη (έως ανίκανη) κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να στείλει μήνυμα στην Δύση (ΗΠΑ και ΕΕ) ότι ο ίδιος είναι ο καταλύτης των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και ταυτόχρονα να "εισπράξει" τα μέγιστα δυνατά οφέλη απέναντι στην Ελλάδα που έχει καταντήσει να δέχεται προσβολές από την Αλβανία και τα Σκόπια... σε σημείο που πάρα πολλοί στην Ελλάδα να αναρωτιούνται μήπως η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά είναι πιό επικίνδυνη για την Ελλάδα από τον ισλαμιστή αλλαζόνα σουλτάνο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν...

Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]