Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχει πάρει «φωτιά» το Καλίνινγκραντ και η Βαλτική θάλασσα από ρωσικές και νατοϊκές ασκήσεις

Ασκήσεις πεζοναυτών του στόλου Βαλτικής, των αερομεταφερόμενων δυνάμεων και της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησε στην περιοχή του Καλίνινγκραντ

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ασκήσεις με την ευρεία συμμετοχή δυνάμεων του Στόλου της Βαλτικής, των αερομεταφερομένων στρατευμάτων και των αεροπορικών δυνάμεων, ξεκίνησαν σήμερα, υπό την ηγεσία του Διοικητή της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, αναφέρει δελτίο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ρωσικές ασκήσεις ξεκίνησαν ταυτόχρονα, με τις νατοϊκές στρατιωτικές ασκήσεις «Saber Strike-2014» και «Baltops-2014», στέλνοντας προφανώς ένα σαφές «μήνυμα» στο ίδιο ΝΑΤΟ, αλλά και στις ΗΠΑ.

«Στο έδαφος της περιοχής του Καλίνινγκραντ, με επικεφαλής τον διοικητή της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, ξεκίνησαν ευρείας κλίμακας ασκήσεις των πεζοναυτών του Στόλου της Βαλτικής, των αερομεταφερόμενων δυνάμεων με την συνδρομή μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Στο πλαίσιο της άσκησης, οι ναυτικές δυνάμεις που περιπολούν στα θαλάσσια σύνορα, θα πραγματοποιήσουν αποστολές προστασίας των θαλάσσιων οδών, αποστολές εντοπισμού και εξουδετέρωσης στόχων επιφανείας και ανθυποβρυχιακού πολέμου

Η αποσταλθείσα αερομεταφερόμενη Μεραρχία, σε συνδυασμό με δυνάμεις του σώματος των Πεζοναυτών, θα ενεργήσει με σκοπό την προστασία των ακτών από την αμφίβια επίθεση του «φανταστικού εχθρού».
Η αεροπορική υποστήριξη θα πραγματοποιηθεί από μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου όπως είναι τα Su-34 αλλά και από ελικόπτερα Mi-24.

Τα αεροσκάφη Tu-22M3 της στρατηγικής αεροπορίας, θα εκτελέσουν εναέριες αποστολές πάνω από τις χώρες της Βαλτικής θάλασσας, καθώς και εναέριες περιπολίες.

Το Καλίνινγκραντ ανήκει στην δυτική στρατιωτική περιφέρεια και αποτελεί περιοχή υψίστης στρατηγικής σημασίας για το Κρεμλίνο. Η περιοχή του Καλίνινγκραντ, στα νότια συνορεύει με την Πολωνία στο Βορρά και ανατολικά με τη Λιθουανία. Στην δυτική περιοχή βρέχεται από τη Βαλτική Θάλασσα.

Όπως γίνεται κατανοητό η ρωσική στρατιωτική αντίδραση υπό μορφή «στρατιωτικής άσκησης», ενέχει σαφώς το μήνυμα της «επίδειξης δυνάμεων» στο ΝΑΤΟ. Επίσης καταδεικνύει (παρά το παρακινδυνευμένο της πρόγνωσης) μία συνεχή κλιμάκωση, που εάν δεν ελεγχθεί έγκαιρα υπάρχει ενδεχόμενο να «ξεφύγει».

Η Ουκρανία αποτελεί το πεδίο αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας, όπου προφανώς θα «λυθούν» πολλά και διαφορετικά προβλήματα μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Υπενθυμίζουμε παράλληλα ξεκίνησαν οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με την συμμετοχή στρατευμάτων της Γεωργίας και των ΗΠΑ, με την επωνυμία «Agile Spirit-2014», στο έδαφος της Γεωργίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, την Δευτέρα.

Οι προγραμματισμένες ασκήσεις πραγματοποιούνται στο πεδίο βολής Vaziani, που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Τιφλίδας. Στις ασκήσεις αυτές συμμετέχουν 350 Αμερικανοί πεζοναύτες από την δύναμη της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίες σταθμεύουν στη ρουμανική πόλη της Κωνστάντζας, καθώς και 550 γεωργιανοί στρατιώτες.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]