Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κίνα προχωρά στην αγορά ρωσικών όπλων

Κίνα: Επιτυχή έκβαση είχαν οι αρχικές συνομιλίες για την αγορά ρωσικών μαχητικών, αντιπυραυλικών συστημάτων και αντι-πλοϊκών πυραύλων

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, σχετικά με την προμήθεια νέων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Αυτό ανέφερε η κινεζική εφημερίδα China Times, επικαλούμενη τον Ρώσο πρόεδρο της εταιρείας United Aircraft Corporation, Mikhail Pogosyan. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να αποκτήσει μια μεγάλη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου Su-35, συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 triumph, καθώς και αντι-πλοϊκούς πυραύλους «απροσδιορίστου τύπου».

Σύμφωνα με τον Pogosyan, οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα ήταν αρκετά «σκληρές και δύσκολες», επειδή ο δυνητικός αγοραστής απαιτούσε να τοποθετηθούν, στα προς παράδοση μαχητικά αεροσκάφη Su–35, διπλοί κινητήρες AL-41F1S με δυνατότητα μετάκαυσης. Το εάν συμφωνήθηκε τελικά αυτό από τα δύο μέρη δεν έχει γίνει γνωστό. Αναμένεται ότι η σύμβαση συνολικά για όλα τα είδη εξοπλισμού, μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, θα υπογραφεί επίσημα τον Ιούνιο του 2014.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος Su-35 θα παραδοθεί στην Κίνα το 2015, με τον συνολικό αριθμό αεροσκαφών αυτού του τύπου να ανέρχεται σε 24. Το κόστος των αεροσκαφών Su-35 για την Κίνα εκτιμάται σε 1,5 δισ. δολάρια. Τα δύο μέρη συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα παράδοσης εξοπλισμού «αιχμής», χωρίς να αναφερθούν όμως σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε κατ 'αρχήν, στην παροχή στην Κίνα, των υπερσύγχρονων αντιπυραυλικών συστημάτων S-400. Το Πεκίνο σχεδιάζει την προμήθεια τεσσάρων ταγμάτων S-400, καθώς επίσης επιμένει να λάβει τους πηγαίους κωδικούς και άλλες τακτικές και τεχνικές πληροφορίες για τα οπλικά αυτά συστήματα.

Η Ρωσία και η Κίνα είναι στρατηγικοί εταίροι. Και επιδιώκουν την ανάπτυξη παρόμοιας και συχνά κοινής θέσης σε διάφορα θέματα της διεθνούς ασφάλειας. Οι κοινές ναυτικές ασκήσεις στην νότια κινεζική θάλασσα και η υπογραφή της τεράστιας οικονομικής εμβέλειας, ενεργειακής συμφωνίας, καθιστά τις δύο αυτές χώρες, όχι απλά «δυνητικούς παίκτες», αλλά υπερδυνάμεις που καθορίζουν πολλά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]