Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πριν ψηφίσετε, διαβάστε και σκεφτείτε…

Πολλές φορές η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Μία ημέρα πριν την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, ο λαός της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δώσει στον δήμαρχο της πόλης Γ. Μπουτάρη, την ευκαιρία να επανεκλεγεί στο αξίωμα του δημάρχου, ενώ κάτι ανάλογο έπραξε και ο λαός της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα των εκλογών είναι πολύ πιθανό να δούμε επανεκλογή και του νυν Δημάρχου Αθηνών Γ. Καμίνη, οποίος ανήκει στον ίδιο γενικότερο ιδεολογικό χώρο με την αρνήτρια της Γενοκτονίας Μ. Ρεπούση.

Το σύνθημα για την σφαγή των Ποντίων είχε δώσει ο ίδιος ο Κεμάλ στην Αμισό (Σαμψούντα): «Εξοντώστε τους γκιαούρηδες. Σκοτώστε κάθε μη μουσουλμάνο! Να έχετε κατά νου τον πλούτο που έχουν στις πόλεις σας! Αν τους βγάλετε από τη μέση, θα γίνει δικός σας».

Και όμως, για τον σφαγέα αυτόν του Ελληνισμού, ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου του 2011 (μία ημέρα δηλαδή πριν την μαύρη επέτειο) είχε εκφράσει τον θαυμασμό του με δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης (Ιστανμπούλ όπως αρέσκεται να την αποκαλεί), Καντίρ Τοπμπάς, λέγοντας ότι «αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ», χωρίς βέβαια να αναλογίζεται ότι στην πόλη όπου είναι δήμαρχος κατοικούν χιλιάδες Πόντιοι και Μικρασιάτες.

Ακόμη πιο πρόσφατα, στις 8 Μαΐου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει και μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε ότι προτιμά να λέει την Κωνσταντινούπολη επισήμως με το Ιστανμπούλ και ανεπισήμως Πόλη, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ηγέτη του τουρκικού κράτους» τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η πιθανή εκλογή του Γ. Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη και οι καλές πιθανότητες που έχει ο Γ. Καμίνης στην Αθήνα, θα αποτελούν μία ήττα Εθνικής Μνήμης απέναντι στους 350.000 νεκρούς και τις εκατοντάδες χιλιάδων εκτοπισμένων Ελλήνων Ποντίων, που οδηγήθηκαν στον θάνατο και οι πιο «τυχεροί» στον ξεριζωμό, βάσει ενός κεντρικού οργανωμένου σχεδίου από την Τουρκία του Κεμάλ.
Παράλληλα, θα σημαίνει ότι η χώρα μας προχωρά με ταχύτητα προς τον γκρεμό.
Δεν πρόκειται ούτε για αριστερούς, ούτε για δεξιούς, ούτε για κεντρώους. Πρόκειται για κλασικούς εκπροσώπους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που αλώνει εκ των έσω την χώρα.

Αλήθεια, που είναι η ανακοίνωση του Γ. Μπουτάρη και του Γ. Καμίνη για την μαύρη επέτειο μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων;
Πουθενά! Και οι δύο δημοτικοί άρχοντες αγνόησαν επιδεικτικά την ημέρα Μνήμης της σφαγής των Ποντίων.
Και οι δύο έχουν πάρε-δώσε με τον Τζορτζ Σόρος και οι δύο έχουν ανοχή –για να μην πούμε αγάπη- στην λαθρομετανάστευση και οι δύο θέλουν τη λειτουργία τζαμιών στις πόλεις τους και μάλιστα με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Και οι δύο αποδέχτηκαν την προσφορά του Σόρος για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι οι γονείς το είχαν απορρίψει, σκεπτόμενοι καλύτερα να κρυώνουν τα παιδιά τους παρά να πουληθούν στον Παγκόσμιο Τοκογλύφο.

Όλοι θυμούνται τον κ. Μπουτάρη όταν προ δύο ετών με μία απόφαση – σοκ, απαγόρευσε τις δύο συγκεντρώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων, που μέχρι τότε πραγματοποιούνταν από την ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) και την ΠΟΕ (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας).

Η ΠΟΠΣ ανέκαθεν πραγματοποιούσε συγκέντρωση το πρωί, ενώ η ΠΟΕ, η οποία έχει περίπου 350 σωματεία στο δυναμικό της, και έκανε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τις βραδυνές ώρες.
Κάθε χρόνο στην πλατεία Αγίας Σοφίας, οι ενώσεις Ποντίων έκαναν τις δύο αυτές συγκεντρώσεις ξεχωριστά. Μέχρι που ο κ. Μπουτάρης ήθελε να κάνει τη δική του συγκέντρωση. Αυτό οι Πόντιοι δεν το ξέχασαν ποτέ κι έτσι στις περσινές εκδηλώσεις τον έκραξαν αγρίως.
Φυσικά, το κράξιμο που έφαγε ο Μπουτάρης ήταν απόρροια των δηλώσεων και των πολιτικών του, οι οποίες έχουν πολλάκις προκαλέσει τους Πόντιους. Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε μερικά μόνο από τα «κατορθώματα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τα οποία επαξίως τον έχουν αναγάγει σε «κόκκινο πανί» για τους Ποντίους.
Ο Μπουτάρης είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωση των Ποντίων για την επέτειο της Γενοκτονίας τους από τους Τούρκους, ενώ την ίδια ώρα υποστήριζε ότι η οδός Αποστόλου Παύλου θα πρέπει να μετονομασθεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ(!), δηλαδή ήθελε να δώσει το όνομα του σφαγέα των Ποντίων σε δρόμο της πόλης! Αντιστοίχως δε την ώρα που είχε απαγορεύσει την συγκέντρωση των Ποντίων, δήλωνε ότι θα στηρίξει το gay parade, το οποίο θεωρεί «τιμή» για την πόλη.

Με αυτά και με αυτά έφτασε μέχρι τα δικαστήρια ο Μπουτάρης με τους Πόντιους, όπου εν τέλει έχασε και την δίκη. Ο δε κ. Καμίνης, ο ανήκον στην ίδια παράταξη (ο Φ. Κουβέλης τον «σύστησε» για δήμαρχο στην συγκυβέρνηση) με την Μαρία Ρεπούση, ουδέποτε αποδοκίμασε τις γνωστές της ιστορικά αναθεωρητικές υπέρ των Τούρκων απόψεις. Είναι γνωστός λάτρης των λαθραίων και υποστηρικτής της δημιουργίας τζαμιού στον Βοτανικό, κατά απαίτηση της Τουρκίας.

Και έρχονται χιλιάδες δημότες και των δύο δήμων μία ημέρα πριν την αιματηρή Επέτειο, να ψηφίσουν για δημάρχους τα ίδια πρόσωπα. Μόνο τα ποσοστά του α’ γύρου προκαλούν δέος, για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν θέλει να ξέρει τίποτε για τα εθνικά θέματα, γιατί τότε δημιουργούνται υποχρεώσεις και υποχρεώσεις σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να σκέφτεται πέρα από την καλοπέρασή του. Και αυτό στην σημερινή εποχή είναι ιδιαιτέρως δύσκολο.

Η ελληνική κοινωνία είναι σαν αυτόν στην ιστορία του «Μίσους», του Μάθιου Κάσοβιτς (γαλλική ταινία του 1996). Κάποιος πέφτει από το παράθυρο και σε κάθε όροφο που περνάει μονολογεί «μέχρι εδώ όλα καλά»…
Είναι το λιγότερο λυπηρό για ένα λαό που έχει υποστεί τέτοιες σφαγές από τους Τούρκους, να επανεκλέγει δημοτικούς άρχοντες οι οποίοι κυριολεκτικά αγνοούν επιδεικτικά τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της τουρκικής θηριωδίας, της τουρκικής «τελικής λύσης» και όχι μόνο, αλλά να προχωρούν ένα βήμα παραπέρα ανοίγοντας την σύγχρονη «κερκόπορτα» του Ελληνισμού για μία νέα περίοδο υποδούλωσης στο νέο Αγά…

Πηγή «Ελεύθερη Ώρα Κυριακής»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. kati tetioimas anikoun dioti imetha koprites ton anthellinikon kommaton ileledes kai kardiaki filotourkoafhanoalvanopakistani epanaexelegisan prokimenou na apoteliosoun to ergo opou arhisan metin sinkatathesisas . lipame monon tous ipolipous ellines opou sikatikoun sti idies polis meesas kaithaipoferoun kai autoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]