Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιπρόεδρος του Ερντογάν προβλέπει αιματηρό εμφύλιο στην Τουρκία!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Την καταπληκτική δήλωση ότι η Τουρκία μπορεί να εισέλθει σε εμφύλιο σπαραγμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την συνοχή και την ύπαρξη της σαν ενιαίο κράτος, έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Emrullah İşler, στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, (19/3), προειδοποιώντας για τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα από την αυξανόμενη πόλωση εν’ όψει πολύ κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.
Ο Emrullah İşler, θεολόγος και λέκτορας πολιτικών επιστημών, έγινε αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στις 26 Δεκεμβρίου του 2013 στον τρίτο ανασχηματισμό του Ερντογάν που έγινε μετά το ξέσπασμα των σκανδαλών διαφθοράς στις 17 Δεκεμβρίου 2013 και την παραίτηση τεσσάρων υπουργών που ενεπλάκησαν. Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα, τόνισε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στις 30 Μαρτίου δεν ικανοποιήσουν αυτούς που θέλουν να ηττηθεί η κυβέρνηση Ερντογάν, να υπάρξουν προβοκάτσιες που θα πυροδοτήσουν εμφύλιες συγκρούσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πολιτική αλλά και εθνική σταθερότητα της Τουρκίας.

Τα γεγονότα του Γκεζί παρκ που διαδραματίστηκαν τον Ιούνιο του 2013 είναι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, μια πρόβα για το τι είναι δυνατόν να ακολουθήσει σε μια νέα επιχείρηση λαϊκής αναταραχής. Η περίπτωση του Berkin, δηλαδή του νεαρού Τούρκου που πρόσφατα απεβίωσε μετά από μακρά νοσηλεία επειδή είχε τραυματιστεί στα τότε γεγονότα, ξεσήκωσε διαδηλώσεις σε 32 επαρχίες της Τουρκίας και αποτελεί, όπως υπoστήριξε ο Emrullah İşler, μια βραδυφλεγή βόμβα. Το γεγονός αυτό θα θελήσουν να το εκμεταλλευτούν και στο μέλλον όσοι έχουν σχέδιο να βυθίσουν την Τουρκία στην αναρχία και στον εμφύλιο σπαραγμό.

Ακόμα και τα γεγονότα της Ουκρανίας και της πλατείας Μειντάν, είναι ένα κακό παράδειγμα για το τι μπορεί να γίνει στην Τουρκία. Πολλοί θα επιδιώξουν, υποστηρίζει ο Emrullah İşler, να ανατρέψουν την τουρκική κυβέρνηση προκαλώντας παρόμοιες διαδηλώσεις επιτιθέμενοι στις δυνάμεις ασφαλείας με σκοπό να οδηγήσουν την Τουρκία σε εμφύλιο πόλεμο.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε ότι αν ανατραπεί ο Ταΐπ Ερντογάν, αυτό θα σημάνει το τέλος της Τουρκίας. Η χώρα θα οδηγηθεί σε αιματηρές συγκρούσεις και όλα εκείνα τα στοιχεία που καραδοκούν για να την διαμελίσουν θα βρουν την χρυσή ευκαιρία να ξεσηκωθούν και να προκαλέσουν ένα χάος που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην διάσπαση της χώρας εκατό σχεδόν χρόνια μετά την δημιουργία της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Για όλα αυτά, ο Emrullah İşler κάλεσε τους Τούρκους ψηφοφόρους να συσπειρωθούν υπό την σκεπή του Τούρκου πρωθυπουργού και να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς του κόμματος του Ερντογάν, για να προφυλάξουν την ακεραιότητα της Τουρκίας.

Σίγουρα οι καταπληκτικές αυτές δηλώσεις που προέχοντας από ένα τόσο σοβαρό πρόσωπο της τουρκικής κυβερνητικής ιεραρχίας, δείχνουν το μεγάλο άγχος που υπάρχει σήμερα στην Τουρκία καθώς βαδίζει σε δυο πολύ κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή στις δημοτικές στις 31 Μαρτίου και στις προεδρικές, τον ερχόμενο Αύγουστο, μέσα σε ένα εκρηκτικό πολωτικό κλίμα.
Παράλληλα και οι εξελίξεις στον περίγυρο της Τουρκίας, όπως στην Συρία και στην Ουκρανία, έχουν προκαλέσει μεγάλο σκεπτικισμό για το τι πρόκειται να συμβεί στην ευρύτερη περιοχή και για τους κινδύνους που θα προέρθουν στην συνοχή της χώρας.
Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του αρθρογράφου, İbrahim Karagul, της Yeni Şafak στις 19/3, με τον τίτλο, «Karadeniz Basra Köfrezi ne dönüşür», δηλαδή, «Η Μαύρη Θάλασσα γίνεται Περσικός Κόλπος», όπου επισημαίνεται ότι η περιοχή της Μαύρης θάλασσας μετατρέπεται σε επικίνδυνα για την Τουρκία, θερμή περιοχή.

Το έχω πει επαλειμμένα και το έχω γράψει σε πολλά άρθρα μου ότι η καλλιέργεια τις τελευταίες δεκαετίες φοβικών συνδρόμων απέναντι σε μια χώρα που είναι υπό διάλυση, με συνέπεια να αμφισβητείται άμεσα η εθνική μας κυριαρχία, ήταν μειοδοτική πολιτική. Δυστυχώς αυτή την πολιτική ακολούθησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας.
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από μια Τουρκία που αυτοδιαλύεται, ούτε και από κάποια πιθανή προβοκάτσια που μπορεί να εμπνευστεί κάποιος θερμοκέφαλος στην Άγκυρα, γιατί αυτό θα είναι η υπογραφή της θανατικής καταδίκης της Τουρκίας.
Από βορρά οι Ρώσοι, που τα έχουν «μαζεμένα» για τους Τούρκους, καραδοκούν να βάλουν «χέρι» στα Στενά, (αυτό το έχουν παραδεχτεί και το φοβούνται και στην Άγκυρα).
Το πρόβλημα μας δεν είναι οι Τούρκοι, αλλά οι δικοί μας πολιτικοί.
Κάποτε θα πρέπει να απαλλαχτούμε από τους Εφιάλτες!

Σχόλιο ιστολογίου: Αυτή ακριβώς η πρόβλεψη είναι η χειρότερη (αλλά και ορατή πλέον) εξέλιξη που μπορεί να υπάρξει για την Τουρκία. Και αυτή η "πρόβλεψη" αναμένεται να λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν μέσω ενός πραξικοπήματος (με το πρόσχημα της διάσωσης της χώρας), αφού μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό για την τουρκική αντιπολίτευση το να "εισπράξει" σε πολιτική δύναμη τις αντιδράσεις των τούρκων πολιτών κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, αλλά και κατά του ίδιου του τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος αρχίζει να βλέπει την πιθανότητα φυλάκισής του ως μία όχι ευχάριστη, αλλά προστατευτική για τον ίδιο εξέλιξη...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]