Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατηγός Aviv Kohavi: «Το Ισραήλ το στοχεύουν 170.000 πύραυλοι»


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο επικεφαλής της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΑΜΑΝ) στρατηγός Aviv Kohavi δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο για την ασφάλεια (INSS), ότι από την μία πλευρά το Ισραήλ διαθέτει την ικανότητα να αποτρέπει τους εχθρούς του, αλλά από την άλλη πλευρά, η τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα για την ασφάλεια του.

«Αποκαλούμε αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο «περίοδο της φωτιάς», λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των 170 χιλιάδων πυραύλων που μας «σημαδεύουν» αποτελώντας μια συνεχή απειλή για εμάς» δήλωσε ο στρατηγός Kohavi.

«Για πρώτη φορά ο εχθρός έχει την ικανότητα να χτυπήσει ανελέητα σε ισραηλινές πόλεις», σχολίασε ο ίδιος. «Το κράτος του Ισραήλ είναι περιτριγυρισμένο από συνεχείς δραστηριότητες εχθρικών δυνάμεων καθώς οι συμβατικές απειλές δεν έχουν εξαφανιστεί».

Μιλώντας για τα προβλήματα της προστασίας των συνόρων του Ισραήλ ο Aviv Kohavi τόνισε ότι οι γειτονικές χώρες δεν ενδιαφέρονται για τον πόλεμο.
«Οι χώρες γύρω μας είναι απασχολημένες, έχουν πολύ λιγότερα χρήματα για να ξεκινήσουν έναν πόλεμο δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τη μείωση των πραγματικών απειλών, οι οποίες όμως δεν έχουν εξαφανιστεί τελείως» συνέχισε ο Kohavi.
Όσον αφορά την Αίγυπτο, κατά την γνώμη του Kohavi, οποιαδήποτε απόκλιση από την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» στην περιοχή έχει μεγάλη σημασία για το Ισραήλ.

Ο αρχηγός των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε επίσης ότι η Συρία είναι το «κενό» που συμπληρώνεται από την «Ισλαμική Τζιχάντ » και ότι κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου η χώρα αυτή χαρακτηρίζεται από αρνητική οικονομική ανάπτυξη άνω του 35 τοις εκατό. Τόνισε επίσης ότι πολύ λίγες χώρες της περιοχής ελέγχουν πλήρως το σύνολο του εδάφους και των συνόρων τους.

Εν κατακλείδι, ο επικεφαλής της AMAN πρόσθεσε ότι κυβερνο-χώρος άνοιξε εξαιρετικές ευκαιρίες για το Ισραήλ, αλλά και ότι η απειλή του πολέμου στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί πολλές φορές, επιπλέον, υπάρχουν πολλές επιθέσεις hackers που προβληματίζουν ιδιαίτερα για αυτό και οφείλουμε να συγκροτήσουμε δυνάμεις ασφαλείας με σκοπό να αντιμετωπιστούν.

Σχόλιο: Πριν 2 μήνες το στρατιωτικό Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ υλοποίησε προσομοίωση του Γ’ παγκοσμίου πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του σεναρίου πολεμικής σύγκρουσης του Ισραήλ σε 2 μέτωπα ταυτόχρονα. Με αφορμή κύμα κυβερνο-επιθέσεων σε ΗΠΑ και Ισραήλ τους τελευταίους μήνες και σε συνδυασμό με την αεροπορική άσκηση «Blue Flag», οι ισραηλινοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες «έτρεξαν» πολεμικό παίγνιο «φορτώνοντάς το» με όλα τα τρέχοντα γεωπολιτικά δεδομένα της Μέσης Ανατολής, με σκοπό να «τεστάρουν» όλα τα πιθανά σενάρια και ενδεχόμενα.

Οι «Cyber attacks» σύμφωνα με το σενάριο, πραγματοποιήθηκαν εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ στοιχίζοντας την ζωή σε χιλιάδες άτομα, συμπαρασύροντας και την Ρωσία σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό της Συρίας.

Οι δηλώσεις του στρατηγού Aviv Kohavi αποτελούν προϊόν αυτής της προσομοίωσης, αλλά και πληροφοριών περί συγκέντρωσης ακραίων ισλαμιστών ανταρτών με στόχο το ίδιο το Ισραήλ. Υπάρχουν πληροφορίες και για εκτεταμένες επιχειρήσεις κυβερνοπολέμου από ειδικούς αυτού του είδους με το Ιράν να βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών υπηρεσιών.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γιατί άραγε; Ένα τόσο αγαπητό και φιλήσυχο κράτος, που δεν απαιτεί τίποτε και δεν ενοχλεί κανέναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]