Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε δύσκολη θέση η Τουρκία...


ΗΠΑ προς Τουρκία: "Δοκιμάζατε την αεράμυνα της Συρίας κι αυτή σας κατέρριψε"

“Το τουρκικό RF 4, δοκίμαζε το χρόνο αντίδρασης της αεράμυνας της Συρίας”, δήλωσε στη Wall Street Journal, αμερικανός αξιωματούχος από υπηρεσία πληροφοριών.
Είναι η ίδια πηγή που αποκάλυψε ότι το αεροσκάφος πετούσε εντός του εναέριου χώρου της Συρίας “καταρρίπτοντας” τους ψευδείς τουρκικούς ισχυρισμούς περί πτήσεως στο διεθνή εναέριο χώρο.


Η πηγή είπε ότι ανέφερε ότι “συνηθίζεται στις χώρες της περιοχής να γίνονται τέτοιου είδους “δοκιμές” και προφανώς αναφερόταν στις “δοκιμές” που κάνει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας.

Το “άδειασμα” που υπέστη η Τουρκία από την Ουάσινγκτον πάντως ήταν πρωτοφανές. Η “υπερασπιστική γραμμή” που με κόπο επιχείρησαν όλες αυτές τις ημέρες να παρουσιάσουν οι Τούρκοι στη διεθνή κοινή γνώμη η οποία βέβαια έσπευσε να καταδικάσει την κατάρριψη.

Οι εξελίξεις, μετά την συγκεκριμένη δήλωση από τις ΗΠΑ, κρίνονται μάλλον "θολές" έως απρόβλεπτες και είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν πολύ μεγάλη "νευρικότητα" στον Ερντογάν που βλέπει την "μεγάλη Τουρκία" να συνθλίβεται. Εάν συνυπολογιστεί και η πολύ σοβαρή πιθανότητα αναγνώρισης (εκ μέρους των ΗΠΑ) και ενός ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους (κάτι που συζητιόταν πριν την σύλληψη του Οτζαλάν), τότε η Άγκυρα θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνει τρόπους ανάταξής της... Και σε αυτή την περίπτωση, όπως μας έχει αποδείξει στο παρελθόν, συνηθίζει να "κοιτάζει" προς τα δυτικά σύνορά της...

Στον αντίποδα, η Ελληνική κυβέρνηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ο "κόκκινος" Πάνος προφανώς υπερτιμημένος και η αμυντική ικανότητα της Ελλάδας βαριά χτυπημένη από τις εφαρμοσθείσες πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας (ιδιαίτερα όμως την περίοδο Μπεγλίτη). Μέσα σε αυτό το σκηνικό, πολλά δείχνουν να είναι θετικά προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός "θερμού επεισοδίου", που βολεύει πολλούς πέρα από την πληγωμένη Άγκυρα.

Με αποφάσεις που ήδη έχουν παρθεί από την Δύση για το μέλλον την Συρίας (αν και η Κίνα δήλωσε την αντίθεσή της), αλλά και με συμφέροντα που παίρνουν θέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ίσως και η Ρωσία να "εύχεται" για ένα επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προκειμένου να βρει την αφορμή που ψάχνει για να δηλώσει δυναμικά την παρουσία της στο επίκεντρο του ενεργειακού χάρτη του αύριο, δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αν μη τι άλλο, το καλοκαίρι ίσως να είναι πολύ πιό θερμό από όσο το περιμένουμε, αφού η νευρικότητα της Άγκυρας θα την κάνει να "πηδάει σαν την πιασμένη σε παγίδα αλεπού", ψάχνοντας απεγνωσμένα μία διέξοδο και αυτό την καθιστά πολύ επικίνδυνη για όλους τους γείτονές της...


Διαβάστε επίσης: Οι Τούρκοι "ψάχνονται" για κρίση με την Ελλάδα

Πληροφορίες από OnAlert
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]