Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ έφερε πάλι τη φτώχεια στην Ελλάδα


Κύριοι της κυβέρνησης Παπαδήμου: πέθανε άνθρωπος σε παγκάκι, αν δεν το αντιληφθήκατε, στα Χανιά... Οι δε αυτοκτονίες, έρχονται η μία μετά την άλλη. Ένας άνθρωπος αυτοπυρπολήθηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή του, στη Λευκάδα. Ήταν 80 ετών. Σε ένα χρόνο μέσα, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι αυτοκτόνησαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, διαμαρτυρόμενοι έτσι και για όσα ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ συμβαίνουν γύρω τους.

Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του, επιλέγοντας πολύ πριν τις εκλογές του 2009, όπως άλλωστε αποκαλύφθηκε, να βάλουν το μνημόνιο στις ζωές μας, έφεραν και πάλι τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, ενώ καταδίκασαν πολύ μεγάλο αριθμό Ελλήνων στη φτώχεια.

Ναι, μας έφεραν οι «δημοκράτες», «προοδευτικοί» & «εκσυγχρονιστές» ΠΑΣΟΚοι και πάλι τη φτώχεια. Και όσοι δεν είναι φτωχοί, είναι πλέον νεόπτωχοι. Και αυτό, γιατί όχι μόνο έκοψαν τα πάντα, όχι μόνο δεν πάνε διακοπές, δεν βγαίνουν, δεν κινούνται για να μην πληρώνουν καύσιμα, αλλά, έμειναν χωρίς μέσο μετακίνησης και άλλαξαν ακόμα και τη διατροφή τους, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Οι συσσωρευμένες πινακίδες ΙΧ στις κατά τόπους ΔΟΥ, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Το ίδιο και τα πρατήρια που κλείνουν, χτυπημένα από την κρίση και τις... συνεχείς ληστείες (!), που τους απαγορεύουν τη λειτουργία μετά τη Δύση του ηλίου, το ίδιο και τα αναρίθμητα πλέον μαγαζιά που έχουν κλείσει, με το άδειο εσωτερικό τους και το ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην πρόσοψη.

Αλλά, πάνω απ’ όλα, το αποκαρδιωτικό θέαμα των αστέγων αλλά και εκείνων που ψάχνουν στα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο... Πίσω από κλειστές πόρτες, εκτυλίσσονται απίστευτα δράματα, ενώ και οι εξώσεις πάνε σύννεφο.

Μας έφεραν λοιπόν τη φτώχεια οι ΠΑΣΟΚοι, με ένα μόνο σκοπό, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Να χρηματοδοτήσουν με δανεικά που θα πληρώσουμε όλοι, τη διάσωση του καθ’ όλα κρατικοδίαιτου κομματικού τους μηχανισμού.

Ναι, περί αυτού πρόκειται. Άσχετα αν η ηγεσία τους θα μπορούσε ακόμα και αυτό να κάνει, με άλλη συνταγή. Συνταγή, την οποία αποκάλυψε μιλώντας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ή αλλιώς «η Αθήνα έγινε Καμπούλ» (ενώ μετά από δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι Μονακό...), παραδεχόμενος ότι η χώρα θα έπρεπε να έχει προσφύγει σε άμεσο δανεισμό, όσο τα spreads ήταν χαμηλά και να συνεχίσει να πορεύεται με μια λελογισμένη πολιτική λιτότητας, αντί να κοιτάει τώρα πώς να ρίξει τις αμοιβές στον αποψιλωμένο... ιδιωτικό τομέα, για να γίνουμε Βουλγαρία και πιο «ελκυστικοί» στις επενδύσεις.

Φυσικά, οι ΠΑΣΟΚοι συνεχίζουν να διορίζουν και να ελληνοποιούν αλλοδαπούς (με την αριστερά να παριστάνει την αδιάφορη) με το νόμο Ραγκούση, προσδοκώντας να στείλουν στις κάλπες πολλούς εκλογείς-«μισθοφόρους». Στόχος είναι το 25%, ώστε να επιβιώσουν από το στραπάτσο και να έχουν μια αφετηρία για το μέλλον, ώστε να επιστρέψουν κάποια στιγμή στο μέλλον, σαν να μην τρέχει τίποτα, με άλλο όνομα και «περιτύλιγμα».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πόλεμο μας έχουν κηρύξει και δεν χωράει αμφιβολία γι αυτό. Πόλεμο με διαφορετικό τρόπο. Αλλιώς ισοπέδωσαν το Ιράκ, αλλιώς ισοπεδώνουν την Ελλάδα. Ο στόχος είναι ο ίδιος, οι τραγικές επιπτώσεις οι ίδιες. Μόνο αν γίνουμε όλοι μια γροθιά θα τους νικήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ; ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ: ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ, ΔΕΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ, ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΩ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΜΕΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ... ΕΓΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΕΧΩ, ΕΣΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]