Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μόνη λύση είναι οι εκλογές (με τα άλλα απλώς χάνουμε χρόνο)


Αίφνης όλοι αρχίζουν να βλέπουν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα:

- Οι FTD, διαπιστώνουν ότι «η ελληνική οικονομία πεθαίνει»!

- Η Suddeutsche Zeitung παραδέχεται ότι «Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Το μέλλον φαίνεται ολοένα και πιο δυσοίωνο στους Έλληνες. Το πρώτο από τα πακέτα διάσωσης ετοιμάστηκε πριν από ενάμισυ χρόνο, αλλά τα πακέτα αυτά δεν κατάφεραν να σώσουν κανέναν. Απεναντίας, η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει μήνα με το μήνα.»

- Ο Antony Faiola της Washington Post , γράφει: “Η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμά της και να εξασφαλίσει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης. Παρ’ όλα αυτά η οικονομία της βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 18,8% από 13,3% που ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο“,

- Ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank δηλώνει: «Τα μέτρα ήταν υπερβολικά σκληρά. Η χώρα έκανε περικοπές μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερος χρόνος προκειμένου να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της μέσω μεταρρυθμίσεων που ευνοούν την ανάπτυξη, όπως είναι τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας και μια πιο αποτελεσματική διοίκηση».

- Η Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά «ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισεκατομμυρίων» ευρώ η βοήθεια προς την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή της στο Βερολίνο,

- Tο Spiegel Online, με …έκπληξη διαπίστωνε: «Μπορεί οι γείτονες να υποφέρουν, όμως η ευρω-κρίση έχει δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν τη γερμανική οικονομία, αφού τα ομόλογά της είναι περιζήτητα, η ανεργία είναι χαμηλή και οι εξαγωγές έχουν εκτοξευθεί» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του του Γερμανικού περιοδικού Spiegel! «Η Γερμανία απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς οι τράπεζες πληρώνουν για να την δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους. Μοιάζει με παραμύθι, αλλά τη Δευτέρα συνέβη», αναφέρει το δημοσίευμα, για το δανεισμό 3,9 δισ. ευρώ με το απίστευτο επιτόκιο του -0,01%.

- Κοντά σ’ αυτούς το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο του Βενιζέλου επιβεβαίωσε με αριθμούς την αποτυχία και του 2011. «Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος Νοεμβρίου του 2011 ανήλθε σε 22,8 δις ευρώ (10,4% του ΑΕΠ), ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται στα 6,6 δισ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.» Δηλαδή, αν το κράτος ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του, το έλλειμμα ίσως έφτανε και πάνω από το 13% του ΑΕΠ!

Υπάρχουν και πολλά άλλα δημοσιεύματα, αλλά δεν έχει νόημα η παράθεσή τους.

Τώρα τι περιμένουν; Να τους πούμε μπράβο για τις καθυστερημένες διαπιστώσεις τους; Ετσι, όπως, πάνε σε λίγο θα μας μοιρολογήσουν κιόλας.

Ποιό είναι το συμπέρασμα:

1. Η Ελλάδα (με τεράστια ευθύνη του Γεωργίου Β του Ελάσσονος) υπέστη μια οικονομική καταστροφή και βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής κατάρρευσης.

2. Τέτοια βίαια προγράμματα λιτότητας δεν έχουν επιβληθεί ποτέ και σε κανέναν άλλο λαό της Ευρώπης. Πρόκειται για την πιο άγρια μεταπολεμική βαρβαρότητα.

3. Η συνέχιση του προγράμματος της Τρόϊκα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Όπως και η συζήτηση για νέα μέτρα. Τα νέα μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και η αντιμετώπισή της θα απαιτήσει νέα μέτρα. Πρόκειται για ένα βίαιο σπιράλ θανάτου.

4. Μόλις και εφ΄όσον ολοκληρωθεί το PSI, η χώρα να πάει αμέσως σε εκλογές για να πάρει μια ανάσα. Τα κόμματα να πούνε την αλήθεια στο λαό και εμείς οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας. Όχι άλλα «λεφτά υπάρχουν». Όμως, της Καθάρσεως και της Λυτρώσεως πρέπει να προηγηθεί η Νέμεσις….

5. Η νέα Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της χώρας. Αρκετά με τις πομφόλυγες της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ένα σχέδιο για την Ελλάδα, το οποίο να είναι ρεαλιστικό. Ας ματώσουμε για να το υλοποιήσουμε, αλλά τουλάχιστον να έχουμε ελπίδα. Αυτή την ελπίδα πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς.

ΚΡ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Zame, λυπάμαι. Θεωρείς δηλαδή ότι δεν ήταν συμφωνημένη η εναλλαγή Παπανδρέου - Καραμανλή;
    Χαρά στα ΑΝΤΕΡΑ του μπουχέσα που λάκισε, τάχα, επειδή τον απειλούσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΤΟΣΟ ΑΥΘΑΔΗΣ...
    & κραυγαλέα εγκληματική..
    που δικαιώνει και ανταμείβει τους κλέφτες
    & τιμωρεί τους νομοταγείς .
    Ειδα ενα ονειρο ...
    Μηπως πρεπει να ερθει εσπευσμενα η ωρα οπου ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ
    & ο ποιο κουραστικα υπονομευόμενος
    Καραμανλης μαζι με ,Μαρκεζινη,Καμμενο,Τσιπρα,Βελοπουλο,Καζακη,..
    & αλλες αντιμνημονιακες δυναμεις..
    ΕΛΛΗΝΕΣ με ΑΝΤΕΡΑ απανταχου της ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ μπορουν να ΑΝΑΣΤΡΕΨΟΥΝ αυτο το ΚΡΑΥΓΑΛΑΙΟ ξεπουλημα της χωρας μαζι με τους κατοικους της απο τους ΞΕΤΣΙΠΟΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ που μας οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια & με 150χιλιομετρα την ωρα..σε κοινωνικη εκρηξη
    & εμφυλιο σπαραγμο..με την διαφορα πως αυτην την φορα πολυ δισδιακριτο τον εχθρο..λογο της πολυπλοκοτητας & πολυδιασπασης των ευθυνων..αλλα σαφεστατα ενοχους ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσοι υποκρινονται οτι δεν βλεπουν οτι ολα αυτα που συμβαινουν , δεν ειναι παρα το πολυ καλα μελετημενο σχεδιο διαλυσεως του Εθνους , ειναι αξιολυπητοι και κακομοιριδες . Η προσκυνημενοι γραικυλοι .

    Ποια νεα κυβερνηση ; Με τα ρεμαλια που προσκυνησαν και προδοσαν την χωρα ;
    Τα καθαρματα που αγκαλιασαν τους παρανομους μεταναστες και τους υποσχονται τα σπιτια μας και την Πατριδα ;
    Τα λαμογια που μελετημενα σαπισαν την κοινωνια και εκλεψαν με την σιωπη ΟΛΩΝ , τα χρηματα του κοσμακη και τα ταμεια του κρατους ; Αυτους που πουλουν την δημοσια πριουσια ΜΑΣ ;

    Δεν θελουμε εκλογες . Θελουμε να διαλυθουν τα μαντρια , να κλειση η φιδοφωλια τους (βουλη) και να αναλαβουν την εξουσια ανθρωποι μορφωμενοι ( οχι γραμματιζουμενοι) , ΕΛΛΗΝΕΣ με ΕΛΛΗΝΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ .

    Αλλα επειδη ακομη οι μισοι Ελληνες ειναι προβατα προς σφαγην , δεν θα μπορεσουν να αναλαβουν Πατριωτες .

    Ας ετοιμαστουμε να σωσουμε τις οικογενειες μας απο το τσουναμι που κτυπησε το Εθνος .
    Δυστυχως κανεις δεν προσευχηθηκε , ολα αυτα να μην συμβουν χειμωνα , οπως μας ειπε ο Γεροντας .

    Η χωρα θα διαλυθη ειτε απο αυτους τους προδοτες , διοτι αυτες ειναι οι εντολες που υπακουουν , ειτε απο τον Θεο , προς μετανοια .

    Αλλα ουδεν κακον αμιγες καλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανωνυμε δεν το εννοω ετσι.
    Στο καθε νόμιμο που δεν ειναι & ηθικό
    (που έγινε το τσουναμι που μας βρήκε)
    ητανε το πολιτικό κόστος την ευθύνη του οποίου και ανέλαβε ο "κουρασμένος"
    (συνθηκες διόγκωσης της διαφθοράς για να σπάσει το "κακό σπυρί"αφού ητανε αδιανόητη η όποια αλλη επιλογή)
    Νομίζω πως συμφωνημένα ητανε μια συγκεκριμένη διαδικασία που αφορά τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρώσεις μιας ορθολογικης λειτουργιας του κρατους.. που η πολιτική σκοπιμότητα (βλπ. ακτρατος λαϊκισμός) τα οδήγησε σε επικίνδυνα ακραία στρεβλότητα..(πχ.ποιος κλεβει ποιον καλυτερα..ενα πραμα..)ετσι ώστε ούτε οι ίδιοι να μην μπορούν να τα " βάλουν με τα σπλάχνα τους"
    Δυσκολεύομαι να δεχτώ πως η συμφωνία μεταξύ των δύο (ΚΚ&GAP) περιελάμβανε τον εγκλωβισμό & την παρουσα διαδρομη που αγγιζει..
    αν δεν τα ξεπερνα.. τα ορια που οριζουν την εσχατη προδοσια .
    .Εξαλου ητανε δηλωμένη & σαφης η πορεία διεξόδου της χώρας που υπέδειξε ο ΚΚ πριν την κακήν κακώς αποχώρηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]