Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φορολογούν τις καταθέσεις των πολιτών


Νέα φαεινή ιδέα "έπεσε" στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών, με βάση την οποία θα φορολογηθούν οι καταθέσεις των πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, το ύψος των καταθέσεών τους, με βάση το φορολογικό τους εισόδημα.
Η νέα επιδρομή του υπουργείου Οικονομικών, ξεπερνάει και την πιό νοσηρή φαντασία, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ τολμούν να βάλουν ευθεία κατά των καταθέσεων των πολιτών. Εκεί, φαίνεται πως διαπιστώθηκε το "λίπος", το οποίο ανθίσταται στον οικονομικό πόλεμο της κυβέρνησης κατά της μεσαίας και χαμηλής τάξης. Φυσικά, σε αυτή την ανήκεστη επίθεση των "λαμπρών εγκεφάλων" του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα λαμβάνεται υπ' όψιν το βάθος χρόνου του τραπεζικού λογαριασμού, ούτε φυσικά η εξόφθαλμη παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (οικονομικού χαρακτήρα).
Μήπως, μία αλλαγή τακτικής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, θα ήταν αποδοτικότερη; Μήπως εάν αποφασιζόταν η φορολόγηση των τραπεζών και των υψηλόβαθμων στελεχών τους, στα ακαθάριστα έσοδα, θα απέφερε πολλά περισσότερα και θα επέβαλε την αίσθηση της δίκαιας παρέμβασης στις υπόλοιπες οικονομικές τάξεις; Μήπως, εάν άλλαζε ο τρόπος φορολόγησης των μεγάλων εταιρειών (Α.Ε. κ.α.) θα κατάφερνε το υπουργείο Οικονομικών να εξασφαλίσει τεράστια έσοδα τα οποία θα ανακούφιζαν ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών; Μήπως, εάν η κυβέρνηση προχωρούσε στον εξαναγκασμό πληρωμής των τεραστίων χρεών από τις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, θα κατάφερνε να γεμίσει τα άδεια ταμεία και να προχωρήσει σε πολύ γρήγορη αποπληρωμή των χρεών της χώρας; Μήπως, εάν η κυβέρνηση προχωρούσε σε φορολογικό έλεγχο ανθρώπων -τύπου Κυριακού- θα έβγαζε πολλά περισσότερα από όσα μπορεί και να φαναστεί αυτή τη στιγμή; Μήπως θα έπρεπε, επιτέλους, να γίνει ένας έλεγχος και να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο για την κατασκευή του πυρηνικού καταφυγίου του κυρίου Κυριακού (και μάλιστα εντός της θαλάσσης), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Πόρτο Χέλι, όπου είναι και η έπαυλη του συγκεκριμένου μεγαλο-καναλάρχη;
Την ίδια ζέση δεν φαίνεται να έχει η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο, για έλεγχο των πολιτικών τόσο σε καταθέσεις όσο και σε περιουσίες (μετοχές, ακίνητα, ομόλογα, επιχειρήσεις) μέχρι και σε β' βαθμό συγγενείας... Και τι πιό λογικό άλλωστε! Είναι δυνατόν κόρακας να βγάλει το μάτι άλλου κόρακα; Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει κάποιος πρωθυπουργός στον έλεγχο των οικονομικών και των αποκτηθησών περιουσιών των βουλευτών της τελευταίας 30ετίας... Και μόνη η περίπτωση του γνωστού "παιδιού" του ΠΑΣΟΚ, του κυρίου Λαλιώτη, ο οποίος δηλώνει πάμφτωχος (μήπως θα έπρεπε να δημιουργηθεί μία ΜΚΟ ή ένας τραπεζικός λογαριασμός στήριξής του;).
Η τραγικότητα, η ρηχότητα και η κενότητα υπεύθυνων πολιτικών της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ, είναι πλέον κάτι περισσότερο από έκδηλη. Ο συνήθης στόχος αφαίμαξης και το θύμα της οικονομικής αρπαγής, ο Έλληνας πολίτης... Όμως, η υπομονή εξαντλείται. Ο φόβος για το άγνωστο, η ελπίδα για καλύτερο αύριο και κυρίως... οι συνεχείς προσβολές και παρεμβατισμοί στην ιδιωτικότητα, οδηγούν την κατάσταση εκτός ελέγχου... Και αναφέρομαι σε κατάσταση εκτός ελέγχου από την πλευρά των πολιτών. Γιατί από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, αφού η ίδια ελέγχεται (χωρίς καμία αντίσταση εκ μέρους της) από το μνημόνιο, το ΔΝΤ και τους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες...
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. trabate parte ta lefta sas se xrisafi i asimi και να πανε να γαμηθούνε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποιές άλλες χώρες έχουν γίνει αυτά; Και οι άλλοι "εταίροι" υπέγραψαν τη συνθήκη της Λισαβώνας, αλλά δεν έχουν ακόμα καταστρατηγήσει το σύνταγμα της χώρας τους με τόσους πολλούς τρόπους μέσα σε τόσο λίγο διάστημα. Εδώ έχουν μετατρέψει το Σύνταγμα σε χαρτί περιτυλίγματος! Το κόβουν από τη μια άκρη, το διπλώνουν, το κόβουν από την άλλη... Μη μας φανεί περίεργο άν το ρίξουν και στα σκουπίδια.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΙΠΕ
    Φίλε μου εσύ καλά τα γράφεις , αλλά εάν κανένας τολμούσε να μιλήσει έτσι στο φιλικό περιβάλλον του , όλοι θα άλλαζαν (και συνεχίζουν να αλλάζουν) κουβέντα .
    Η θα έκαναν τους κουφούς .
    Τους στενάχωρουν ακόμα και μόνο νύξεις επί τέτοιων ζητημάτων.
    Καλύτερα να μην ξέρουν .
    Όταν μιλούσα προεκλογικώς για το τι πράγματι σημαίνει πράσινη ανάπτυξη η τι βρώμια κρύβετε πίσω από την σωτηρία του πλανήτη από την υπερθέρμανση και οτιδήποτε αφορά μυστικές λέσχες και συνομωσίες μα ακόμα και τις αποκαλύψεις στα φιλμάκια του Alex Jones , τότε ολόκληρη οι οικογένεια μου με προέτρεπε να επισκεφτώ ψυχίατρο .
    Τώρα όμως που αποκαλύπτονται όλα αυτά δεν τους είδα να κλείνουν το επίμαχο ραντεβού για τους εαυτούς τους πλέον .
    Τώρα όσον αφορά το κόλπο παπακωνσταντινου περί φορολογίας καταθέσεων εάν κλπ κλπ , αυτό είναι το ίδιο με το αντίστοιχο του Φεβρουαρίου .
    Τότε δηλαδή που οι τράπεζες είχαν πάρει την σαφή οδηγία από το Αμερικα και μεσιε Τρισε , να αυξήσουν τα αποθεματικά τους μέσω καταθέσεων η δεν ξέρω και εγώ με όποιον άλλο τρόπο ήθελαν ώστε να φθάσουν στο 9 % 100 (εννέα τοις εκατό) του ποσού χορηγήσεων δανείων ώστε να μην χαρακτηρίζονται φούσκες .
    Τι έκανε λοιπόν ο εν λόγο κύριος τότε .
    Άρχιζε να ζητεί να έρθουν στην Ελλάδα τα χρήματα που είχαν βγάλει έξω οι συμπατριώτες μας να απειλεί με πρόστιμο πέντε τοις εκατό για επανεισαγωγη τους στην χώρα και με αυτό τον τρόπο να πονηρεύει και τον πιο αδαή και να τον προτρέπει - βγάλτα και εσύ στην Κύπρο μπορείς - .
    (Κάτι άσχετο εδώ αλλά δεν είχα ξανακούσει ότι μπορεί και να παρανομεί κάποιος ο οποίος διαχειρίζεται τα χρήματα του και τα στέλνει νόμιμα στην τράπεζα Κύπρου.
    Καταργήθηκε δηλαδή και αυτή η ελευθερία με την = ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ = του ΓΑΠ στην εξουσία)
    Συν κάτι τι από τα πορδοκαναλα περί επαναφοράς της δραχμής , ότι θα κλείσουν συγχρόνως οι τράπεζες , άρα πάμε Κύπρο.
    Οι πολυχρονεμένοι μας τραπεζίτες δεν αντέδρασαν τότε γιατί είχαν φορέσει την πετσέτα στο λαιμό τους και ήταν πανέτοιμοι να κατασπαράξουν το ταχυδρ.ταμιευτηριο συν την αγροτική τράπεζα .
    Αλλά δεν φαντάσθηκαν την σθεναρή αντίδραση του κόσμου σε ένα τέτοιο
    Ενδεχόμενο .
    Ξεμένουν λοιπόν από ψιλά οι τράπεζες .
    Και , νατην , νατην ήρθε έτσι η καλύτερη δικαιολογία στον ΓΑΠ για να μας ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ.
    Έτσι και τώρα αφού κατάφεραν αυτό που θελαν να αποτύχει η πρώτη φάση του ΔΝΤ ώστε να προχωρήσουμε σε ξεπούλημα τραπεζών δημόσιας περιουσίας και γενικά σε επαχθέστερους όρους , να λοιπόν σήμερα ξανά το ίδιο παραμύθι με διαφορετική σάλτσα ώστε να μην αναγνωρίζετε εύκολα .
    Τώρα πειθαναγκάζουν τον κόσμο με την νέα απειλή που εφεύραν ώστε να μαζέψει και την τελευταία του δεκάρα από τις ελληνικές τράπεζες.
    Κάτι βρωμάει εδώ , και σίγουρα δεν είναι απλώς παράγωγο φασολάδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]