Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ηγεσία των «Τούρκων» της Θράκης στην Άγκυρα

  • Επίσκεψη στον τάφο του Ατατούρκ
Το ταξίδι των ψευτομουφτήδων και των εκπροσώπων των τουρκοσυλλόγων της Θράκης στην Τουρκία συνεχίζεται.
Προχθές η αποστολή συνέχισε τις…δραστηριότητές της στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον πρόεδρο της Βουλής Σαχίν, χωρίς να παραλείψει φυσικά (φωτό) να προσκυνήσει και στον τάφο του γνωστού γενοκτόνου και φερόμενου ως ιδρυτή της Τουρκικής…Δημοκρατίας!
Για τα υπόλοιπα μάς πληροφορεί το παρακάτω κείμενο του Νίκου Μελέτη από την εφημερίδα «Έθνος»:
Σε «προθέρμανση» για την προσπάθεια συντήρησης μειονοτικού ζητήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξελίχθηκε η επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αγκυρα η ηγεσία της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δ. Θράκης» για συναντήσεις με το σύνολο της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Με επικεφαλής τους ψευδομουφτήδες Μέτε και Σερίφ, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο Α. Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν, τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ είχαν ξεχωριστή συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τούρκο βουλευτή Μ. Καβούτσογλου.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «Τούρκοι»της Δ. Θράκης στη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, μεταξύ των οποίων την απαγόρευση χρήσης του όρου «τουρκικός» στον τίτλο των συλλόγων, αλλά και το αίτημα για «επιστροφή της ελληνικής ιθαγένειας σε 64.000 Τούρκους της Δ. Θράκης που τους έχει αφαιρεθεί».
Ο ψευδομουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» Α. Μέτε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Αλί Σαχίν, δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν μας δέχεται ως Τούρκους. Είμαστε 150.000 μουσουλμάνοι Τούρκοι που προσπαθούμε να ζήσουμε στη Δ. Θράκη, έχουμε επιβιώσει με την αυτοπεποίθησή μας και θα συνεχίσουμε να ζούμε…», ενώ ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» Μεχμέτ Χατζηχαλήλ διαμαρτυρήθηκε γιατί «η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα παρά την απόφαση στο ΕΔΑΔ για το θέμα της χρήσης του όρου τουρκικός στο όνομα διαφόρων συλλόγων…».
Υποστήριξη
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Α. Σαχίν, αφού δεσμεύθηκε για την πλήρη υποστήριξη στους «Τούρκους της Δ. Θράκης», δήλωσε ότι αποτελεί «αντίφαση να ζητούν από την Τουρκία να πάρει μέτρα για να προωθήσει το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, και οι ίδιοι να μη λύνουν τα προβλήματα των πολιτών τους…».
Ο Μέτε, που μαζί με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία συμμετείχαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, σε δηλώσεις του σε τουρκικές εφημερίδες έδωσε το στίγμα των προθέσεών του καθώς έδειξε να απορρίπτει κάθε ιδέα για κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων των μουφτήδων (που σύμφωνα με ορισμένες ιδέες θα άνοιγε τον δρόμο για την αλλαγή του τρόπου ανάδειξής τους, όπως ζητά η Αγκυρα), επιμένοντας ότι πρέπει να αναγνωρισθούν οι ψευδομουφτήδες με διατήρηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων.
Πηγή
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σιγά το νέο. Είδηση θα ήταν εάν ο Βαρθολομαίοs Αρχοντήs ομού με τον Ιερώνυμο Λιάπη να συντροφέψουν τούs νέουs γενίτσαρουs δεσπότεs τήs Κρητικήs Εκλησίαs γιά να προσκυνήσουν στό μαυσωλείο του μουσταφά κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]