Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έντονη δράση βούλγαρων πρακτόρων στα Σκόπια

Ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων "Kanal 5", μετέδωσε στις 16 Νοεμβρίου αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση των Βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών στην ΠΓΔΜ.
Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι του σταθμού αναλύοντας πληροφορίες που πήγαζαν και από τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, Der Spiegel και Deutsche Welle, ονομάτισαν δύο μυστικές επιχειρήσεις των Βούλγαρων στη χώρα, με τις κωδικές ονομασίες "Lake" και "Octopus".
Περαιτέρω, αποκαλύφθηκαν οι κωδικές ονομασίες βουλγάρων πρακτόρων που συμμετείχαν στις παραπάνω επιχειρήσεις και αποκαλούνταν, "Slavey", "Posrednik" και "Beglets".
Ακόμα, σχολιάστηκε η γενικότερη δράση των πρακτόρων της εθνικής υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας και πληροφοριών της Βουλγαρίας (DANS) και αναφέρθηκε ότι υφίσταται στα Σκόπια 69σέλιδη αναφορά όπου εμπεριέχονται ονόματα Σκοπιανών που συνεργάζονται με τις Βουλγαρικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπάλληλοι της Βουλγαρικής πρεσβείας στα Σκόπια που ενέχονται σε διάφορες "δράσεις" εντός του Σκοπιανού εδάφους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τα ΣΚοπιανά ΜΜΕ, ένας υπήκοος της ΠΓΔΜ, με την κωδική ονομασία "The Farm", παρέδιδε στοιχεία σχετικά με τις αλλαγές στις Σκοπιανές υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού της χώρας Γκρουέφσκι και του ευρύτερου συγγενικού του περιβάλλοντος.
Τέλος οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι υπάρχει πολύ υψηλή κατασκοπευτική δραστηριότητα των Βούλγαρων στην επικράτεια τους και συνάγουν το συμπέρασμα ότι η Βουλγαρία ως κράτος απειλεί την εθνική τους ταυτότητα και έχει επεκτατικούς σκοπούς εναντίον τους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οπως εστρωσαν ,ετσι θα κοιμηθουν οι Σκοπιανοι

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα δεν τους φανε οι Αλβανοι θα τους την φερουν οι Βουλγαροι...Μην ξεχνατε οτι οι σκοπιανοι στην αλυτρωτικη προπαγανδα τους "United Makedonia" εκτος του οτι ονειρευονται την Θεσσαλονικη ονειρευονται και την Pirin των Βουλγαρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]