Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι έχουν μέθοδο κι εμείς πράσινα και μπλε μεσάνυχτα!!!

Ανικανότητα ή....;

ΑΙΓΑΙΟ
Καθημερινή παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι πλέον δεν έχουμε μεμονομένα αεροσκάφη που εκτελούν μια παραβίαση - παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας αλλά έχουμε σμήνη αεροσκαφών που εκτελούν τακτικές επιχειρήσεων με αλληλοκάλυψη, αεροπορική υπεροχή και τακτικές βομβαρδισμού και αναγνωριστικών πτήσεων καθώς και αεροφωτογράφισης.
Όλα αυτά δεν είναι απλές παραβιάσεις αλλά εκπαίδευση των αντίπαλων πιλότων σε ρεαλιστικό περιβάλλον και υπό την πίεση και το στρες των πολεμικών επιχειρήσεων.
Με αυτό τον τρόπο οι τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται στο θέατρο επιχειρήσεων που θα δράσουν και με τα αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθούν.
Παράλληλα το ίδιο θα συμβαίνει και στις πολεμικές μοίρες πριν την απογείωση των αεροσκαφών τους.
Πυραύλοι αέρος-αέρος και αέρος- εδάφους φορτώνονται και ξεφορτώνονται από μαχητικά αεροσκάφη με αποτέλεσμα να γίνεται και εκεί ρεαλιστική εκπαίδευση των υπόλογων και των μηχανικών οι οποίοι έχουν ευθύνη για το κάθε αεροσκάφος.
Οι τούρκοι επίσης με τις καθημερινές παραβιάσεις τους σφιγμομετρούν και την δική μας αντίδραση που σε κάθε περίπτωση είναι άμεση και αποτρεπτική.
Γνωρίζουν χρόνους αντίδρασεις, αριθμούς αεροσκαφών καθώς και αρκετές άλλες πληροφορίες που αφορούν άμεσα τους επιτελείς τους για τα σχέδια που ετοιμάζουν και τροποποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο τούρκος καθημερινά είναι με ένα μπλοκάκι και ένα χρονόμετρο και συνεχώς γράφει νέα δεδομένα και τα συγκρίνει με τα παλιά.
ΘΡΑΚΗ
Υποκινεί τους μουσουλμάνους της Θράκης σε θρησκευτικό και πολιτικό επίπεδο και τους κάνει να έχουν το βλέμμα τους στραμένο προς την μητέρα πατρίδα που είναι η Τουρκία.
Επενδύει με χρήμα χρόνια ολόκληρα στην περιοχή και ποτέ δεν ξεχνάει τον άσσο στο μανίκι του.
Είναι κάτι στο οποίο εμείς δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία.
Ξεχνάμε ότι ο άσσος στο μανίκι υπάρχει εκεί μόνο για εμάς και μόνο για να μας κάνει να χάσουμε την παρτίδα.
ΕΝΔΟΧΩΡΑ
Πολιτικοί μετεωρισμοί και κοινωνική αστάθεια.
Οι τούρκοι προκαλούν την Ελλάδα καθημερινά στο Αιγαίο μας αλλά μας προκαλούν και μέσα στις ίδιες μας τις γειτονιές.
Παντού μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες πεινασμένοι και άπλητοι αλλά όλοι ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.
Ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει ελεύθερα τα βράδια πλέον.
Αυτοί τριγυρίζουν οπουδήποτε μπορούν να κάνουν οτιδήποτε μπορούν να δούν και να μεταδώσουν τηλεφωνικά οτιδήποτε σε οποιονδήποτε.
Δεν είναι μόνο ότι οι τούρκοι μας χαλάνε με τους λαθρομετανάστες την κοινωνική μας δομή αλλά είναι και ότι έχουν φτηνούς πράκτορες με πλήρη κάλυψη μέσα στο ανθρώπινο μεταναστευτικό πλήθος.
Οποιαδήποτε μετακίνηση προσώπων πολιτικών, στρατιωτικών, άλλων σωμάτων ασφαλείας, ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά, προϊσταμένους υπηρεσιών μέχρι νυχτοφυλάκων μεταδίδεται άμεσα σε κάποια κέντρα ή συνδέσμους από τους σκόρπιους πεινασμένους ασήμαντους πληροφοριοδότες.
Βομβιστικές επιθέσεις, εστίες φωτιάς ή οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στον τόπο μας δεν νομίζω να βγάζει στο απυρόβλητο όλους όσους κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας.
Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση όχι μόνο των οικονομικών προβλημάτων.
Την χάσαμε και γιατί πλέον δεν αισθανόμαστε πουθενά ασφαλείς.
Ούτε στην πλατεία, ούτε στη γειτονιά μας, ούτε στο σπίτι μας, ούτε μέρα, ούτε νύχτα.
ΚΥΠΡΟΣ
Παραστάσεις καθημερινά με μορφή συνομιλιών στο ΘΕΑΤΡΟ "ΚΥΠΡΟΣ".
Πρωταγωνιστούν:
Δημήτρης Χριστόφιας, στο ρόλο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο ρόλο του κοινοτάρχη των Τουρκοκυπρίων
Guest Star, ο εκάστοτε απεσταλμένος του ΟΗΕ στην περιοχή...
Συνομιλούν για να κερδίσουν χρόνο μέχρι να ξεκινήσουν τον πόλεμο με την Ελλάδα.
Επίσης πρέπει να δείχνουν ότι είναι και πολιτισμένοι και ότι είναι και καλά παιδιά.
Ο ΟΗΕ, οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ και κάποιοι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ τους θεωρούν τα καλύτερα παιδιά πάντως.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
Η Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια έχει πραγματοποιήσει εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ και όχι πάντα από ανάγκη αντικατάστασης παλαιών οπλικών συστημάτων και μονάδων ή από ένταξη νέου οπλικού συστήματος στις τάξεις των ενόπλων της δυνάμεων αλλά και από διπλωματία.
Εκμεταλεύεται όσο καλύτερα μπορεί και την πιό μικρή εξοπλιστική αγορά.
Είτε διπλωματικά, είτε αντισταθμιστικά που την βοηθούν σε μετέπειτα διπλωματικες κινήσεις, σε κάλυψη θέσεων εργασίας και σε τεχνογνωσία.
Σε περίοδο επιχειρήσεων όσο λιγότερη ανάγκη έχεις τους προμηθευτές σου τόσο πιο ευέλικτος είσαι στα σχέδια σου.
Η Τουρκία έχει κλείσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εξοπλιστικών της προγραμμάτων, τη στιγμή που εμείς εδώ και μία πενταετία συζητάμε ακόμη το θέμα του αεροσκάφους 4ης γενιάς και όχι μόνο...
Η Τουρκία είναι έτοιμη όσον αφορά τα εξοπλιστικά της προγράμματα και παρόλα αυτά συνεχίζει να κάνει ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΥΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ για να καλύψει τις οποιεσδήποτε ανάγκες της.
Η διαφορά μας είναι η εξής:
Όταν αυτοί κάνουν άσκηση, με το πέρας της ασκήσεως αναλύουν επιχειρησιακά όλο το φάσμα της άσκησης και καταλήγουν σε συμπεράσματα.
Αμέσως μετά στέλνουν εκθέσεις και πορίσματα τα οποία ιεραρχικά φτάνουν στους επιτελείς και στους αρχηγούς.
Ακουλουθούν συμβούλια και αποφάσεις εξοπλισμών.
Κάπως έτσι δουλεύει το σύστημά τους.
Ενώ εμείς όταν τελειώνει μια άσκηση απλά ακολουθεί μικρή δεξίωση των επισήμων καλεσμένων και ένας βαριεστημένος λόγος που ίσως ακούγεται με κάποιες μικρές παραλλαγές του από τότε που ιδρύθηκε ο τακτικός ελληνικός στρατός.
Την επόμενη μέρα έρχεται και το επίσημο χαρτί με τα συγχαρητήρια και με το πόσο άριστοι μαχητές είμαστε.
Δεν κάναμε σκουπίδια στο χώρο στρατοπεδιάς.
Τρώγαμε από το φαγητό της μονάδας και δεν παραγγέλναμε delivery.
Δεν είχαμε ατύχημα ή δεν πειράξαμε τις κοπέλες του κοντινού χωριού που έτυχε να περνάνε με το μηχανάκι από τις διασπορές.
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά ακόμα αλλά θεωρώ προς το παρόν ότι αυτά είναι αρκετά.
Καλά να είμαστε και μη χειρότερα να λέμε...
Spiros

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και ομως ,τα χειροτερα ερχονται!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΎΜΦΩΝΏ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ.....ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ,..... ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΡΧΟΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ.....ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ. ΚΑΤΑΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΟΥΝ ΕΔΑΦΙΚΑ,ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΟΣΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΑΤΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΚΟΜΑ [ΒΟΡ ΗΠΕΙΡΟΣ , ΚΥΠΡΟΣ, ΕΔΩ ΣΥΝΤΟΜΩΤΑΤΑ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ] ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΤΕ, ΚΑΙ ΖΑΛΙΖΕΣΤΕ ΦΑΝΑΤΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΥΓΗΡΑΚΙΑ....... ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ........ ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]