Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα προσπαθεί να μπλέξει την Αθήνα σε οργανώσεις ομάδων εντός της Τουρκίας

Η γελοία αντεπίθεση της ΜΙΤ

Μεγάλο είναι το φιάσκο, που έπαθαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, λόγω δραστηριοποίησης της ΕΥΠ που επέφερε και την σύλληψη του πράκτορα-φωτογράφου, αλλά και το ουσιαστικό ξεδόντιασμα του στημένου δικτύου τους, τόσο στη Θράκη όσο και σε Ελληνικά νησιά.
Το ξεσκέπασμα δραστηριοτήτων αρκετών πρακτόρων της ΜΙΤ, εξανάγκασε στην άμεση έξοδό τους από την Ελλάδα, την επιστροφή τους στην Τουρκία και στην αχρήστευση όλης της μέχρι τώρα προσπάθειας που γινόταν και που αποσκοπούσε όχι μόνο στην απλή συλλογή πληροφοριών, αλλά και στην κατάλληλη εκπαίδευση ομάδων με κύριο σκοπό να έχουν την ικανότητα να δράσουν όποτε χρειαστεί και με παράλληλες συντονισμένες ενέργειες να επιφέρουν χτυπήματα σε στρατηγικούς στόχους και σε βασικές υποδομές (π.χ. υδραγωγεία, σταθμούς μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιακούς σταθμούς κ.α.) μέσα στην Ελληνική Επικράτεια.
Ο ρόλος αυτών των ομάδων, που ήταν υψίστης σπουδαιότητας για την τουρκική ΜΙΤ, εξασφάλιζε έναν πυρήνα εκπαιδευμένων στην συλλογή πληροφοριών, στην εφαρμογή τακτικών ψυχολογικού πολέμου και στην ικανότητα εκτέλεσης σχεδιασμένων στρατιωτικών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων. Ο ρόλος των εγκατεστημένων στην Ελλάδα Τούρκων πρακτόρων, με διάφορες μορφές (ομογενείς μουσουλμάνοι που επιστρέφουν στην Ελλάδα, ευρωπαίοι πολίτες που αποφασίζουν να διαμείνουν οριστικά στη χώρα μας κ.α.) ήταν ιδιαίτερα σημαντικός προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μίας σημαντικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που ταυτόχρονα θα δρούσε στον τομέα συλλογής και μεταφοράς πληροφοριών κάθε τύπου. Επίσης, οι Γκρίζοι Λύκοι που υπάρχουν στην Θράκη, ήταν ένας τομέας που στήριζε, ενίσχυε και χρηματοδοτούσε τις «δραστηριότητες» που ανέπτυξε το δίκτυο της ΜΙΤ.
Όλα αυτά ξεσκεπάστηκαν από ειδικό κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία εδώ και μήνες γνώριζε την δράση συγκεκριμένων ατόμων, τα παρακολουθούσε και κατέληξε να συγκεντρώσει ένα πλήθος πληροφοριών που ενοχοποιούν την Τουρκία, για επικίνδυνα επιθετική δραστηριότητα εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Δεδομένου όμως και πως Ελλάδα και Τουρκία αποτελούν σύμμαχες χώρες μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, αποδεικνύεται πλέον περίτρανα πως η Τουρκία υποσκάπτει τον ρόλο και τους κανόνες του ΝΑΤΟ, προς όφελός της, προκειμένου να ικανοποιήσει σειρά από στόχους της που έχουν να κάνουν με την επιβολή της Άγκυρας (άμεσα ή έμμεσα) σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, με απώτερο σκοπό την απόσχιση αυτών των περιοχών από την Ελλάδα.
Μετά από αυτό το «στραπάτσο», η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ), αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να «χρεώσει» στην Ελλάδα αυτό που η ίδια πιάστηκε να κάνει. Έτσι, η ΜΙΤ κατηγορεί τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες για εμπλοκή τους στην δημιουργία «έθνους Λαζών» μέσα στην Τουρκική Επικράτεια, αποσκοπώντας στην εξισορρόπηση των «δραστηριοτήτων» της ΕΥΠ μέσα στην Τουρκία…!
Η «κατηγορία» αυτή, στηρίζεται στις ανακρίσεις που πραγματοποιούνται μέσα στα πλαίσια των γενικότερων ανακρίσεων που πραγματοποιούνται στην Τουρκία και που έχουν σχέση με την πολύκροτη υπόθεση Εργκενεκόν.
Η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ επικαλείται έκθεση που συμπεριλαμβάνεται στους επιπρόσθετους φακέλους του τρίτου κατηγορητηρίου της δίκης Εργκενεκόν, στην οποία προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Φουάτ Σακά (ένας Τούρκος μουσικός) χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική μυστική υπηρεσία για τη δημιουργία «έθνους Λαζών» και ότι συνεργάτης του είναι και ο Βολκάν Κονάκ.
Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι και στο γραφείο του Προέδρου του Συνδικάτου ΤURΚΜΕΤΑL – ΙS (Συνδικάτο Εργαζομένων στα μεταλλεία), Μουσταφά Οζμπέκ, μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν υπάρχει και έκθεση που ετοιμάσθηκε το 2001, για τη διοίκηση της κρατικής ΤRΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, με διάφορους ισχυρισμούς.
Στην έκθεση, που δεν είναι γνωστό από ποιον ετοιμάσθηκε, αναφέρεται επίσης ότι συνεργός του είναι και ο τραγουδιστής Βολκάν Κονάκ. Στην έκθεση αναφέρεται ότι εξωτερικές δυνάμεις που έχουν βλέψεις στην Τουρκία, άρχισαν να χρησιμοποιούν τον Φουάτ Σακά, με την πρωτοπορία της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας, ο οποίος είχε διαφύγει στη Γερμανία μετά το πραξικόπημα του 1980. Ο Σακά, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μετά την αμνηστία που δόθηκε, άρχισε εργασίες για την έκδοση κασέτας με ρωμαίικα λαϊκά τραγούδια. Η ΤRΤ παρουσιάζει τους καλλιτέχνες αυτούς στα προγράμματά της και κατ’ αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει τις ενέργειες για δημιουργία «έθνους Λαζών».
Ο Φουάτ Σακά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γέλασε πολύ με τον ισχυρισμό αυτό, αλλά από την άλλη, έμεινε έκπληκτος πώς μπορεί ο Οζμπέκ να ισχυρίσθηκε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια είπε ότι γίνεται λασπολογία εις βάρος του και ζήτησε αυτό να αποδειχθεί από τον Οζμπέκ διότι διαφορετικά θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.
Αφού όμως η τουρκική ΜΙΤ αναγνωρίζει ως ανατρεπτική προσπάθεια την έκδοση «ρωμαίικων τραγουδιών», τότε, τι άραγε θα μπορούσε να ισχυριστεί η Αθήνα, έναντι τις Άγκυρας και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, που εκμεταλλεύεται όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, προσπαθώντας να τουρκοποιήσει τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια και τις μουσικές τους; Πώς άραγε (εκτός από κατασκοπευτική) μπορεί να χαρακτηριστεί –από την ίδια την Άγκυρα- η παρείσφρηση των «ειδικών» της Άγκυρας (που αποδεικνύεται πως είναι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΜΙΤ) και η πολυεπίπεδη προπαγανδιστική παρεμβολή τους στην ακριτική Θράκη; Είναι γνωστό πως η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μία τουρκική εθνότητα εντός της Ελλάδας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την Συνθήκη της Λωζάνης, στην οποία ο Κεμάλ Ατατούρκ αποδέχτηκε πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν είναι Τούρκοι, αλλά Έλληνες πολίτες και πως οι χριστιανοί της Κωνσταντινούπολης αποτελούν εθνική και όχι θρησκευτική μειονότητα…!!!
Οι αστειότητες –γιατί περί αστειοτήτων πρόκειται και όχι για σοβαρούς και αποδεδειγμένους ισχυρισμούς- τις οποίες προσπαθεί να ισχυριστεί τώρα ο «άγνωστος αρθρογράφος» της «Μιλλιέτ», καταφέρνουν να εκθέσουν πολύ περισσότερο την αγωνία, την αμηχανία που υπάρχει στα ανώτατε κλιμάκια της ΜΙΤ, για την σημαντική απώλεια του τουρκικού δικτύου πρακτόρων στην Ελλάδα. Ηλίθιοι ισχυρισμοί αυτού του είδους δεν έχουν λογικό υπόβαθρο, αλλά ούτε και είναι σε θέση να αποδείξουν τίποτε άλλο πέρα από την προσπάθεια που καταβάλλεται από την άγκυρα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ώστε να φιμωθούν τα τεράστια προβλήματα που βγαίνουν αργά αλλά σταθερά στην επιφάνεια και που απειλούν την συνοχή της Τουρκίας και θέτουν το αυτονόητο θέμα του διαμελισμού της.
Το «έθνος των Λαζών» υφίσταται στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι αδιαμφισβήτητο (και καταγεγραμμένες στο διαδίκτυο είναι οι γιορτές τους σε μεγάλο πλήθος video) και απλώς αποτελεί έναν ακόμη πονοκέφαλο για την Άγκυρα (πολιτικούς και στρατιωτικούς) που ήδη ασχολούνται με το Κουρδικό ζήτημα, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως τους περιμένουν όλες οι εθνικές μειονότητες της Τουρκίας για να απαιτήσουν με τη σειρά τους την δικαίωσή τους…
Καλά θα κάνουν λοιπόν τόσο οι μυστικές υπηρεσίες της γείτονος Τουρκίας, όσο και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι (Ερντογάν, Νταβούτογλου κ.α.) να προσανατολιστούν στην σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα τους και να σταματήσουν να εξάγουν (προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα) "προβλήματα" με την Ελλάδα. Εάν φοβούνται κάτι τέτοιο, θα πρέπει να τους δώσουμε τις διαβεβαιώσεις που δεν συντρέχει κανένας λόγος η κυβέρνηση Καραμανλή (αλλά και όλες οι προηγούμενες) να αποπειραθούν αποσταθεροποίηση της Τουρκίας. Ίσως, εάν ήταν σταθεροποιημένοι οι ίδιοι, να τολμούσαν κάτι τέτοιο (εάν δεν φοβόντουσαν την σκιά τους)...
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ελπιζω οι "συμμαχοι" μας να πληροφορουνται σχετικα με την τουρκικη προπαγανδα και οι πολιτικαντηδες μας να εμπεδωνουν το "βαθος" της "ελληνοτουρκικης φιλιας".

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δηθεν συμμαχοι μασ μας κοροιδευουν και αυτοι εφοσον παντοτε υποστηρίζουν τισ θέσεις της γείτονος.Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ Πραγμάτων μας θεωρεί επικίνδυνους,καλα κανει βέβαια αλλά εμείς δεν πρέπει να πτοόμαστε,όσο για τους εδώ εκπροσώπους τους που είτε γυροφέρνουν στις διάφορες λέσχες(Μπιλντεμπεργ,Ρότταρυ κλπ),είτε φιλο΄θν κατοθρημένες ποδιές(πχ Μασωνοι)τους λέω απλά"ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ'ΉΜΩΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό το άρθρο. Καλή η παρουσίαση των γεγονότων στην αρχή. Στη συνέχεια όμως το ρίχνει στην κριτική και όπως πάντα (ή όπως όλοι) δεν μας λέει τίποτα για την ουσία : δεν με ενδιαφέρει αν η αντεπίθεση της ΜΙΤ είναι γελοία, με ενδιαφέρει τι αντίκτυπο έχει, πόσο τόπο πιάνει, αν χρησιμοποιείται για εσωτερική κατανάλωση μόνο και γενικότερα τι πετυχαίνει κάθε φορά που " 'χρεώνει' στην Ελλάδα αυτό που ίδια πιάστηκε να κάνει". Και τι κάνουν τελοσπάντων αυτοί οι δαιμόνιοι και πλουσιοπάροχα αμοιβόμενοι έλληνες διπλωμάτες σε τέτοιες περιπτώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]