Η Άγκυρα άρχισε να "κοιτάζει" προς την Κρήτη;
Μετά τα… Κρητικά ευρώ και το όλο θέμα με τους αυτονομιστές της Κρήτης, έρχεται ένα «ιστορικό μυθιστόρημα» της Τουρκάλας συγγραφέως Σαμπά Αλτίνσαϊ με τον… ευφάνταστο τίτλο «Κρήτη μου» να μας «ταξιδέψει» σε μια ιστορία για «χαμένες πατρίδες»!
Το βιβλίο παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη στις 12.00 στη στοά του βιβλίου και μόνο το γεγονός ότι η συγγραφή του χρηματοδοτήθηκε από το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, μας βάζει στον πειρασμό να σκεφτούμε ότι η «Κρήτη μου» δεν είναι μόνο μια «ιστορία αγάπης», αλλά κάτι πιο… διεκδικητικό από τα γεράκια της Άγκυρας που αυτές τις ημέρες σουλατσάρουν στο Αιγαίο με την άσκηση «Ηγεμόνας».
Αλήθεια τι… ευφάνταστος τίτλος…
ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!
Ωρα είναι η Άγκυρα να μας θέσει και θέμα τουρκικής μειονότητας στην Κρήτη! Και για όσους βιαστούν να μας χαρακτηρίσουν υπερβολικούς ας θυμηθούν πώς ξεκίνησαν οι διεκδικήσεις των Τούρκων στη Θράκη για να φτάσουμε σήμερα να μας εγκαλούν ότι παραβιάζουμε τα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας.
Γεγονός όμως θα πρέπει να θεωρείται πως θα δούμε αυτά και άλλα πολλά και χειρότερα, όσο το Ελληνικό ΥΠΕΞ δείχνει να αδιαφορεί (διάφοροι κύκλοι ισχυρίζονται πως το ΥΠΕΞ Ελλάδας έπαψε να εργάζεται από το 1996!!!) στις πολύ συχνές προκλήσεις που δέχεται η χώρα. Η πρόσφατη "κοπή" νομισμάτων στην Κρήτη, αλλά και όσα ακούγονται στην "λεβεντομάνα" περί αυτονομίας, έρχονται να υποστηρίξουν την υπόγεια κίνηση προσέγγισης που αποτολμά η Άγκυρα, μέσα από τηνλογοτεχνία αυτή τη φορά...
Και εις άλλα, με υγεία, παλικάρια... Η Άγκυρα κοιτάζει πονηρά προς την Κρήτη και οι δικοί μας αρμόδιοι μένουν στην τύφλα τους την μαύρη... Γιατί να μην κοιτάζουν οι Τούρκοι όταν κανείς από την εδώ πλευρά δεν τους το ξεκόβει;
Βρε δε πάν να κοιτάζουνε όσο θέλουν! Ούτε κίνημα αυτονομίας υπάρχει, εκτός από μερικούς φαιδρούς που ποιος τους λογαριάζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτώχεια κι εδώ, που να πάρει η οργή, δεν πάνε καλά οι αγρότες, έχει κάμψη και ο τουρισμός κι έτσι δεν δουλεύουν ούτε τα μαγαζιά.
Για το βιβλίο έγραψε και ο ΣΤΟΧΟΣ και σου μεταφέρω αυτούσιο το σχόλιο που άφησα εκεί:
____________________________
Αυτή η κουλτουριάρικη προσπάθεια προσέγγισης των δύο λαών δεν είναι καινούρια. Εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορούν πάμπολλα βιβλία που έχουν σαν θέμα ελληνοτουρκικά ρομάντζα, είτε στην προ του 1922 Μ. Ασία, είτε ακόμη και στην Θράκη, την Πόλη κ.λπ.
Επίσης και η τηλεόραση έχει κατακλυσθεί από σήριαλ με παρόμοιο περιεχόμενο.
Έχω διαπιστώσει ότι και τα βιβλία αρέσουν και τα σήριαλ έχουν πέραση. Η τακτική αυτή άρχισε παράλληλα με την "επίθεση φιλίας" που είχε ξεκινήσει η Ελλάδα προς την Τουρκία την εποχή των Γιωργάκη-Τζεμ, γι αυτό αντέδρασε και ο ΠΑΣΟΚος. Η γνωστή τακτική της αμβλύνσεως της μνήμης δια του συναισθήματος. Εξαιρετικά επικίνδυνη τακτική, διότι πιάνει!
Ουδεμία αντίρρηση η κυρία να είναι κρητικής καταγωγής, μπορεί πράγματι, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Στο βιβλίο του "δασκάλου" της δεν διάβασε την γλαφυρότατη περιγραφή της Μεγάλης Σφαγής του Χάνδακα (Ηρακλείου) στα 1896, που οδήγησε τελικά και στην επέμβαση των Μεγάλων; Τι κοινές μνήμες έχω να μοιραστώ εγώ μ' αυτήν; Την καταπίεση, την σκλαβιά, ή ότι "χάλασαν" τον μισό πληθυσμό του νησιού. Αϊ σιχτίρ!
____________________
Καλή νύχτα και μην φοβάσαι τόσο τους Τούρκους της Τουρκίας, όσο τους τουρκόφρωνες της Ελλάδας. Αυτή είναι που κάνουν την ζημιά, αλλά στην Θράκη εσύ το ξέρεις καλύτερα από μένα.
opws paei tha tin moirasoume tin xwra stous geitones k emeis tha meinoume me tis anamniseis....
ΑπάντησηΔιαγραφή