Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η προκλητική επιστολή Μιλόσοσκι στην Μπακογιάνη όπου ζητά την αλλαγή της ιστορίας!

Ζητά να αναθεωρηθούν ιστορικά γεγονότα

για να υπάρξει ειρήνη στα Βαλκάνια!

O Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Antonio Milososki απέστειλε χθες ακόμη μία προκλητική επιστολή προς την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά και να υπάρξουν κινήσεις καλής θέλησης και την οικοδόμηση της καλής γειτονίας, την εταιρική σχέση δεσμούς.
Η επιστολή
«Λαμβάνοντας υπόψη τιςμ πρόσφατες ιστορικές παρεξηγήσεις όσον αφορά ζητήματα, τα οποία παρουσιάζονται στο κοινό από ανώτερους Έλληνες υπαλλήλους, και υπέρ του να τεθεί τέρμα στις αδιέξοδο των διμερών σχέσεων αλλά και την αναζωογόνηση του πολιτικού διαλόγου, πιστεύουμε ότι οι δύο χώρες θα ήθελαν να εκφράσουν την υποχρέωση αλλά και την ευθύνη τους για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Μακεδονίας στο πνεύμα της καλής γειτονίας και της εταιρικής σχέσης.

Σε αυτό το πνεύμα της φιλίας, θα ήθελα να επιβεβαιώσετε τις τρεις Μακεδονικές πρωτοβουλίες, που παρουσιάζονται στην Ελλάδα με την επίσημη συνεδρίαση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ σχετικά με το ζήτημα του ονόματος, που θα διεξαχθεί στην Οχρίδα στις 21 Ιανουαρίου 2008.
Οι πρωτοβουλίες αυτές μαρτυρούν για μας διαρκή ετοιμότητα για την αμοιβαία δέσμευση και συνεργασία σε όλους τους τομείς, που την θεωρούμε σημαντική για τις σχέσεις των χωρών μας, καθώς και για τη δέσμευσήσας για την διευθέτηση όλων των υπαρκτών-ανοιχτών ζητημάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Σύμφωνα με τις αρχές της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, για μια ακόμη φορά Μιλόσοσκι υποστηρίζει την υπογραφή μίας διακήρυξης φιλίας καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η δήλωση δεν θα συμβάλει μόνο στην φιλία των λαών των δύο χωρών, υπέρ του παρόντος, ή υπέρ των μελλοντικών γενεών, αλλά θα συμβάλει και στην ειρήνη και την ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΝΑΕ) και την περιοχή της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία που έχει η Ελλάδα σχετικά με την επίδειξη ιστορικών θεμάτων, πιστεύω ότι ένα από τα δυνατά μέτρα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και εθνών είναι μια κοινή αναθεώρηση των ιστορικών γεγονότων.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται για τις δύο χώρες, να συσταθεί μια κοινή επιτροπή που θα ασχοληθεί με την Εκπαίδευση και την Ιστορία. Δημιουργώντας μία νέα εκπαιδευτική προοπτική προσέγγισης που θα αφορά την ιστορία των Βαλκανίων, το έργο αυτής της επιτροπής μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στη συμφιλίωση με το παρελθόν, με την πιθανότητα πρόληψη της εκμετάλλευσης-χρησιμοποίησης των ιστορικών γεγονότων αποφεύγοντας έτσι μελλοντικές παρεξηγήσεις.
Προτείνεται, επίσης, για την πρακτική αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών να υπάρξουν τακτικές διαβουλεύσεις σε διάφορα επίπεδα, καθώς και να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ως εκ τούτου, θα ήθελα να αποδεχθείτε και να επιβεβαιώσετε την πρόταση-πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Θα συμβάλετε έτσι στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης, όπως επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιφερειακής συνεργασίας - η οποία είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία σταθερότητας, σε μία ευημερούσα περιοχή αλλά και την ενσωμάτωσή της με την Ευρωπαϊκή και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα, ως χώρα είναι σταθερά προσηλωμένη στις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ, την τελική πράξη του Ελσίνκι και τον Χάρτη των Παρισίων και θα αγκαλιάσει με ειλικρίνεια και θα επικροτήσει τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».
Ο Milososki πιστεύει ότι με την αποδοχή αυτών των τριών πρωτοβουλιών, οι δύο κυβερνήσεις θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αλλά και θα δεσμευτούν ουσιαστικά για την εποικοδομητική προσέγγιση της Ελλάδας και των Σκοπίων μέσα από συνεχιζόμενες συνομιλίες σχετικά με την ονομασία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Βρεγμένη σανίδα που θες ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη ειπε:

    Ελατε να γινουμε φιλοι.. Εμεις θα μας δωσετε τα λεφτα σας, το ονομα σας, την ιστορια σας και εμεις θα σας χαρισουμε απλοχερα την φιλια μας.. Μια χαρα μου ακουγεται. Τετοια σχεση πως να την χασουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τετοια σχέση δεν χάνεται αγαπητε!Γιατι ειναι πολλοί απο τους δικούς μας που εδω που τρώνε με χρυσά κουτάλια ενώ ο απλός λαός στερείται βασικών αναγκών! Πάνω απ'όλα επωφελούνται οι Σκοπιανοί όμως...γι'αυτο τώρα το παίζουν αφ'υψηλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]