Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κλείνει τα μάτια στα εγκλήματα που έγιναν στην Κύπρο

Ελλιπέστατη η έρευνα για αγνοούμενους

Την ανυπαρξία ουσιαστικής και αποτελεσματικής έρευνας από την Τουρκία για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας αλλά και την αδιαφορία της να εφαρμόσει σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέδειξαν, με γραπτή τους διακήρυξη, τριάντα έξι (36) βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του ΣτΕ από διάφορες χώρες και πολιτικές ομάδες.

Με τη διακήρυξη αυτή, εγκαλείται η Τουρκία να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού για τους μηχανισμούς έρευνας και τα επιπρόσθετα μέτρα που προτίθεται να λάβει, προκειμένου να εφαρμόσει τις σχετικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ και να συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη διακήρυξη, τονίζεται ιδιαίτερα ότι:
«Στο δεύτερο ενδιάμεσο ψήφισμα, τον Απρίλιο του 2007, που αφορά την εφαρμογή της απόφασης του ΕΔΑΔ, στην τέταρτη διακρατική προσφυγή Κύπρου κατά Τουρκίας, η Επιτροπή των Υπουργών του ΣτΕ ζήτησε από την Τουρκία να δώσει πληροφορίες για τα επιπρόσθετα μέτρα που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική έρευνα για την τύχη των αγνοούμενων προσώπων στην Κύπρο».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]