Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεβάζει ρυθμούς ο χορός των Τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Προκαλούν την… ατυχία τους

Για μία ακόμη φορά, η προκλητικότητα της Τουρκίας έδωσε το παρών της επάνω από το Αιγαίο. Ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία αποκτά η ένταση που δημιουργείται, εάν σκεφθούμε πως σε δύο περίπου εβδομάδες (συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου) πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία πολύ μεγάλη αεροναυτική τουρκική άσκηση στο Αιγαίο, με προσκεκλημένες ξένες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Γερμανία (οι μεταβολές που έχουν υπάρξει εκ μέρους της χώρας μας στις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από την Γερμανία, έχουν οδηγήσει σε πολυεπίπεδη αλλαγή στάσης εκ μέρους της «συμμάχου» Γερμανίας).
Με την συνεχιζόμενη προκλητική και επιθετική αυτή δραστηριότητα, γίνεται σαφές πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται διόλου να κρατήσει χαμηλό προφίλ σε αυτή την άσκηση, στην οποία παρουσιάζονται (μεταξύ άλλων) Ελληνικά νησιά ως Τουρκικά!!!

Η αδιαφορία της Τουρκικής πλευράς για πιθανές αντιδράσεις της Αθήνας, είναι χαρακτηριστική. Οι Τούρκοι συνεχίζουν να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, σαν να μην συμβαίνει τίποτε!
Συγκεκριμένα, χθες, συνολικά 15 αεροσκάφη σε δύο σχηματισμούς, προχώρησαν σε 4 παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, αλλά και σε 5 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας. Σε μία περίπτωση έγινε και εικονική αερομαχία ανάμεσα σε Ελληνικά και Τουρκικά μαχητικά. Από τα 15 Τουρκικά αεροσκάφη, τα 6 έφεραν οπλισμό και κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης και αναχαίτισης από τα μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας υπήρξε και μία εμπλοκή.
Η Τουρκική «δραστηριότητα» επικεντρώθηκε αυτή τη φορά στο νότιο, στο κεντρικό και στο Βόρειο Αιγαίο και υπήρξε πλήρης αναχαίτιση, ενώ αναγνωρίστηκαν όλα τα εισερχόμενα αεροσκάφη, σύμφωνα με την πάγια τακτική του Ελληνικού Επιτελείου.
Το γεγονός αυτής της κλιμακούμενης έντασης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως έκπληξη για την Ελληνική πλευρά, που την θεωρούσε αναμενόμενη προ της Τουρκικής αεροναυτικής ασκήσεως, η οποία είναι γνωστή από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Από το DefenceNet



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]