Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνας επιστήμονας Διαστημικής Φυσικής για το πείραμα Cern: "Δεν γνωρίζουμε τι θα προκύψει"


"Δεν γνωρίζουν τι θα προκύψει..."

Πέρα από την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το ΠΕΙΡΑΜΑ Cern, θα πρέπει να καταθέσω την τοποθέτηση Έλληνα επιστήμονα Διαστημικής Φυσικής, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε:
"Μαθηματικά είναι αδύνατον να δημιουργηθεί μία "Μαύρη Τρύπα". Θα έπρεπε να διανυθεί μία απόσταση μέχρι τον πλανήτη Άρη. Όμως, είναι επίσης άγνωστο το τι θα προκύψει από το συγκεκριμένο επιστημονικό πείραμα. Να μην ξεχνάμε άλλωστε την σημασία των πειραμάτων, αλλά και τα αποτελέσματά τους. Ελάχιστες μεγάλες ανακαλύψεις έγιναν μέσω απόδειξης πειραμάτων. Τις περισσότερες φορές προέκυψαν ως τυχαία αποτελέσματα... Ο επιστημονικός κόσμος είναι αδύνατον να γνωρίζει τι θα προκύψει από το συγκεκριμένο πείραμα... μαθηματικά ίσως να αποδεικνύεται κάτι, αλλά να μην ξεχνάμε ότι τα μαθηματικά και κυρίως η φυσική εφαρμόζονται με συγκεκριμένους "νόμους" που υφίστανται έως ότου αλλάξουν και επίσης αντανακλούν "καταστάσεις" που ισχύουν επί του πλανήτη γη... όσον αφορά το σύμπαν, ίσως να υπάρχουν δραματικές διαφοροποιήσεις... Καλύτερα όμως να μείνουμε στην επιστημονική θέση, δηλαδή ότι τα πειράματα γίνονται για να αποδείξουν την επιστημονική θεώρηση και θέση..."

Έλληνες χάκερ εισέβαλαν στο δικτυακό τόπο του CERN
"Άσχετοι οι υπεύθυνοι ασφαλείας"...

Oμάδα ελλήνων χάκερ, με την ονομασία Ελληνική Ομάδα Ασφαλείας, έσπασε τα συστήματα ασφαλείας στο δίκτυο υπολογιστών του CERN και εισέβαλε στο δικτυακό του τόπο, την ώρα που οι πρώτες δέσμες σωματιδίων κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), όπως αποκαλύπτεται τώρα.
Οι δράστες, που δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να κάνουν περαιτέρω ζημιά στο ιστορικό πείραμα, ανάρτησαν μήνυμα στα ελληνικά, με το οποίο προειδοποιούσαν για υφιστάμενα κενά στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων Times και Daily Telegraph.
Οι χάκερ ειρωνεύονταν ως "σχολιαρόπαιδα, άσχετους και γραφικούς" τους τεχνικούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των υπολογιστών του CERN στη Γενεύη και διαβεβαίωναν τους επιστήμονες ότι ήθελαν απλώς να αναδείξουν το πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει και όχι να διαταράξουν το πείραμα. Όπως ισχυρίσθηκαν, απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα του CERN μέσω μιας ιστοσελίδας ανοικτής στους επιστήμονες, την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ο Επιταχυντής πέρασε το πρώτο τεστ.
Η επίθεση των χάκερ έγινε σε ένα δημόσια προσβάσιμο site (cmsmon.cern.ch), που είναι ξεχωριστό από τα ζωτικά υπολογιστικά δίκτυα ελέγχου του πειράματος και το οποίο πλέον δεν λειτουργεί λόγω της επίθεσης. Οι χάκερ άλλαξαν με μια δική τους, που περιείχε το μήνυμά τους, την ιστοσελίδα που σχετίζεται με το πείραμα ενός από τους τέσσερις μεγάλους ανιχνευτές σωματιδίων του πειράματος, του CMS.
Ο εκπρόσωπος του CERN Τζέημς Γκίλις δήλωσε στους Times του Λονδίνου: "Δεν ξέρουμε ποιοι ήσαν, αλλά φαίνεται πως δεν έκαναν κάποια ζημιά. Φαίνεται να είναι άνθρωποι που ήθελαν να αναδείξουν ότι μπορεί κάποιος χάκερ να εισβάλει στο CERN". Πρόσθεσε ότι το CERN ανακάλυψε γρήγορα την παραβίαση και είπε ότι το Κέντρο διαθέτει πολλά επίπεδα δικτύου και ασφάλειας. Πάντως ένας τεχνικός πληροφορικής του CERN χαρακτήρισε την παραβίαση της ιστοσελίδας "τρομακτική εμπειρία"...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]