Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη - Ξάνθη: Διαφήμιση της Forthnet στα τούρκικα!!!


Φαίνεται πως τελικά μετά τη Vodafone, κάποιος άλλος το έχει πάρει απόφαση να "ξυθεί στην γκλίτσα του τσομπάνη"... Δεν εξηγείται διαφορετικά...
Μετά την τελευταία πρόκληση με την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης, από τη Vodafone η οποία κινείται στο γνωστό κλίμα του φιλο-νεο-οθωμανισμού για να προκαλέσει με την διαφημιστική της καμπάνια μέσα στην Θράκη, και άλλη εταιρεία μπαίνει στον κόσμο των εθνικών προκλήσεων... Ποιά; H Forthnet!!
Έτσι, σήμερα 18.2.2011, στα δρομάκια της παραδοσιακής παλιάς πόλης της Ξάνθης (όπου σιγά σιγά αρχίζει να γεννιέται το πνεύμα του Καρναβαλιού με πλήθος κόσμου να έρχεται από τις γειτονικές πόλεις) βρέθηκαν πάρα πολλές διαφημιστικές αφίσες της εταιρείας σκάνδαλο, μέσω των οποίων ψάχνει για... συνδρομητές.
Φυσικά δεν είναι κακό αυτό.
Αλλά, το να ψάχνει για συνδρομητές σε μία πόλη της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τουρκική γλώσσα, τότε αν μη τι άλλο γίνεται προκλητική...!
Φαίνεται πως ο χώρος της διαφήμισης είναι σαν τα λεφτά. Δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε σεβασμό... απέναντι στους ανθρώπους που -υποτίθεται- απευθύνεται...
Μήπως πρέπει να θυμίσουμε στην τηλεφωνική εταιρεία πως η Θράκη είναι Ελληνική περιοχή, πως οι κάτοικοί της μιλάνε και γράφουν στην Ελληνική γλώσσα και πως καμία σχέση δεν έχει με την Τουρκία, πέρα από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου που προσπαθούν να την κάνουν τουρκική;
Τελικά, μήπως και η Forthnet έχει τα χαρακτηριστικά των τούρκων προπαγανδιστών που αποσκοπούν στην σμίκρυνση και την εν γένει μείωση της Ελλάδας;
Μπορεί να είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων να βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους... Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, μήπως θα έπρεπε να πάψουν τις συνδέσεις τους όλοι οι πολίτες της Θράκης από την εν λόγω εταιρεία, για να της δείξουν ότι "πρέπει να σέβεται τα χέρια που της δίνουν ψωμί";
Εκτός και αν η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει περισσότερα χρήματα από άλλες πηγές, χρησιμοποιώντας αυτού του είδους τις προκλητικές διαφημιστικές καμπάνιες... που θυμίζουν να έχουν άλλου τύπου 2play περιεχόμενο...!
Το μέγεθος της πρόκλησης γίνεται τεράστιο, όταν προσέξουμε πως ο χάρτης της χώρας που διαφημίζεται η Forthnet, είναι η... Τουρκία!!! Με μία μικρή λεπτομέρεια, που προδίδει σκοπιμότητα... Στο κάτω μέρος του διαφημιστικού φυλλαδίου, χρησιμοποιούνται Ελληνικά!!!

Κωνσταντίνος Μιχαήλ




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε (εξέταση υποθετικής περίπτωσης) αρχικά να προβεί σε συστάσεις προς την εταιρεία για την απόσυρση διαφημιστικών αφισών και στην περίπτωση που δεν συμμορφωνόταν η εταιρεία θα έπρεπε να αυστηροποιήσει (το κράτος) την στάση του.

    Όμως ξέρουμε όλοι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί λόγω του εθνομηδενισμού που επιβάλλεται από την μισθοδοτούμενη από ξένα κέντρα γενιά του πολυτεχνείου προς την αθώα και προσωρινά ανήμπορη να αντιδράσει Ελληνική κοινωνία.

    Αλλά όταν υπάρχει ατιμωρισία στις προκλητικές διαφημίσεις επόμενο είναι να συνεχίζονται αμείωτες οι προκλήσεις εκτός και αν το ρόλο του κράτους τον αναλάβουν οι πολίτες με το μποϋκοτάρισμα προϊόντων ή υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά χαλαρώστε, η διαφήμιση (από το google transator που την έβαλα) ρωτάει τον υποψήφιο πελάτη αν μιλάει με την Τουρκία και ότι στα σταθερά της χώρας αυτής έχει δυνατότητα απεριόριστων κλήσεων...Αν πάτε στο μετρό της Νέας Υόρκης οι περισσότερες διαφημίσεις είναι στα ισπανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τοπικούς παράγοντες. Όμως προηγήθηκε το άλλο, με την σημαία της Κρήτης. Είναι κάποιοι που συνεργάζονται με τις συγκεκριμένες εταιρείες και προσπαθούν να μας στείλουν κάποιο μήνυμα;

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 19 Φεβρουαρίου 2011 5:24 μ.μ.

    Στις ΗΠΑ μπορεί να κάνουν ό,τι θέλουν, διότι δεν έχουν το ειδικό πρόβλημα της Θράκης. Ούτε εδώ μπορεί να σε μποδίσει κανείς να βάλεις διαφημίσεις ξενόγλωσσες, αλλά, όπως ανέφερα παραπάνω, η περίπτωση της Θράκης είναι ειδική. Αν η διαφήμιση ήταν στα γαλλικά, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Κατάλαβες;

    Η Ν.Υ. δεν είναι περιοχή μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, ούτε την εποφθαλμιά ισπανόφωνο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανθελληνικη αυτη κινηση αποτελει συνεχεια του ψυχολογικου πολεμου που εχει ξεκινησει εδω και δυο δεκαετιες η εκ των εσω ανθελληνικη ελιτ με σκοπο να μας τρομοκρατουν και να μας επηρεαζουν ψυχολογικα.
    Διαβαζουν τις αντιδρασεις μας!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τουρκική γλώσσα διδάσκεται επίσημα στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης είτε σας αρέσει είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλή, η τουρκική γλώσσα διδάσκεται, όπως πολύ σωστά είπες, στα μειονοτικά σχολεία και θα σου συμπηλρώσω και ως δεύτερη προαιρετική ξένη γλώσσα στα δημόσια. Μην τα μπερδεύεις, εκτός κι αν είσαι μπερδεμένος και ονειρεύεσαι η τουρκική να γίνει η πρώτη, επίσημη και κυρίαρχη γλώσσα στην Θράκη! Άλλο έννα τέτοιο θέμα και άλλο η διαφήμιση εντός της ελληνικής επικράτειας σε άλλη γλώσσα. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά (χαζός δεν φαίνεται να είσαι) αλλά και την σκοπιμότητα του επιχειρηματία, ο οποίος προτάσσει το κέρδος του πάνω από το εθνικό συμφέρον (το Ελληνικό φυσικά και όχι το τουρκικό, όπως πιθανότατα θα ήθελες). Επειδή φαντάζομαι πως είσαι και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα μου απαντήσεις γιατί δεν διδάσκεται η πομακική γλώσσα στα σχολεία και γιατί η διαφήμιση δεν έγινε στην πομακική γλώσσα; Η απάντησή σου θα είναι "όλα τα λεφτά"

      Διαγραφή
    2. Η Τουρκινη γλώσσα εχει τα κόλλυβα στο ζουναρι ......άμα με πιάνεις ....

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]