Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λεφτά δεν υπάρχουν, μας τα φάγατε τα λεφτά!

Απομεσήμερο καλοκαιριού και έχω ξεμείνει στη Θεσσαλονίκη, περνάω απο Τσιμισκή με Αριστοτέλους όταν το λεωφορείο με προορισμό κάποιο καζίνο της Γευγελής κάνει στάση δίπλα μου. Κοιτάζω τον κόσμο που βρίσκεται μέσα, δεν είναι και λίγος για Αύγουστο σκέφτομαι, στο μυαλό μου έρχονται οι γνωστές ιστορίες ανθρώπων που τα έχασαν όλα σε μια νύχτα, οικογένειες που τώρα ζούνε απο την Πρόνοια ή την εκκλησία της ενορίας τους.
Τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα να αρχίσω να “ιστολογώ” στο διαδίκτυο και εγώ πάνω σε αυτό το θέμα, και είδα ότι δεν ήμουν η μόνη. Η πλειονότητα των Βορειελλλαδιτών έχει καταλάβει ότι μέσα στην φτώχεια της, την ξενοφερμένη μιζέρια (βλέπε ΔΝΤ) και όλα τα κακά που μας έχουν βρεί τελευταία, κάποιοι επωφελούνται είτε αυτοί είναι καζινάρχες των Σκοπίων είτε το ελληνικό κράτος που ανοίγει τον ασκό του αιόλου με την απελευθέρωση του τζόγου.
Στην διαβούλευση δεν πήρα μέρος γιατί ήταν φανερό ότι η όλη υπόθεση ήταν ένα καλά στημένο παιχνίδι, ότι και να λέγαμε οι αποφάσεις είχαν ληφθεί... Σήμερα όμως με έκπληξη διάβασα ότι θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της στις 21 Σεπτέμβρη και αναρωτιέμαι τι νόημα έχει όλο αυτό; Στο κάτω, κάτω πότε κάνανε μια ανοιχτή συζήτηση έστω για την οικονομική ανέχεια, για το γεγονός ότι τα μαγαζιά βάζουν λουκέτα το ένα πίσω από το άλλο;
Έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος δέν έχει λεφτά να κινηθεί, ότι η φορολογία είναι δυσβάσταχτη και οτι το χειμώνα αν αυξήσουν το πετρέλαιο θα είναι ο πρώτος χειμώνας από τα χρόνια του εμφυλίου που θα έχουμε μαζικούς θανάτους από το ψύχος;
Αντίθετα έχουν την εντύπωση ότι έχουμε κρυμμένα λεφτά στο σεντούκι της γιαγιάς (ούτε συζήτηση γι’αυτά, τα έχουμε φάει προ πολλού) και θέλουν να μας τα πάρουν με τα φρουτάκια. Αλλά επειδή δεν μπορούν μόνοι τους κάλεσαν τις ξένες και ήδη πανίσχυρες εταιρείες τζόγου να μας πάρουν και τα τελευταία! Αν στην Βόρεια Ελλάδα με τα γειτονικά καζίνα ανοίξατε την Κερκοπορτα στους βαρβάρους, τότε να είστε σίγουροι ότι με την είσοδο των μεγιστάνων του τζόγου στην Ελλάδα θα ρίξετε και την Ωραία Πύλη.
Τελειώνοντας για να παραφράσω μια γνωστή φράση... λεφτά δεν υπάρχουν, εσείς μας τα φάγατε τα λεφτά... εσείς και η επερχόμενη επέλαση των Φον Φούφουτων του τζόγου...

Με εκτίμηση, Μαρίνα Χ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]