Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολύ άσχημες προβλέψεις για ανεργία και αγοραστική κίνηση

  • Η ανεργία θα κινηθεί στα επίπεδα του 1960 και η αγοραστική κίνηση του 1984!
  • Η Ελλάδα του αύριο τρέχει ολοταχώς 50 χρόνια πίσω στέλνοντας τους έλληνες για μια ακόμη φορά να εργαστούν στο εξωτερικό
  • Το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου είναι η ισότητα στον πάτο του καζανιού...!

Στο 14,3% προβλέπεται να φθάσει το ποσοστό ανεργίας το 2011, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, ενώ η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι το ποσοστό θα εκτιναχθεί στο 20%.
Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε επίπεδα ανεργίας του 1960.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», η πρόβλεψη για την υψηλή ανεργία δεν προβληματίσει μόνο ΓΣΕΕ, αλλά και τους εκπροσώπους της τρόικας.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα Πόουλ Τόμσεν, φέρεται να έχει δηλώσει την αισιοδοξία του κλιμακίου ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά όχι τους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της πραγματικής οικονομίας. Ακόμα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πρέπει να μετατοπιστούν οι πολιτικές σε κατεύθυνση που να ενισχύονται οι συντελεστές της πραγματικής οικονομίας».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε αυτές τις συνθήκες ακόμα και αν η ανάκαμψη του 2013 συνδυαστεί με ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ κατά 0,4%, εξαιρετικά δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί η δυσμενή εικόνα».
Στο μεταξύ, σε παλαιότερες εποχές και συγκεκριμένα στο 1984, επιστρέφει και η αγοραστική δύναμη.
Φέτος η αγοραστική κίνηση είναι πεσμένη κατά 10% έως 20%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος Θεόδωρο Βάρδα.
Η κίνηση είναι πεσμένη παρόλο που οι προσφορές στις φετινές θερινές εκπτώσεις φθάνουν ακόμα και το 70%.
Ο κ. Βάρδας τονίζει στην εφημερίδα ότι η αγορά είναι σε συνεχόμενη πτώση από το 2008 και οι συνολικές απώλειες στο τζίρο είναι πάνω από το 30%.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι πλέον βέβαιο πως θα υπάρξει κύμα (αγνώστου μεγέθους, αλλά τεραστίων διαστάσεων) φυγής στο εξωτερικό, κυρίως από νέους, προς εξεύρεση εργασίας. Το οικονομικό περιβάλλον της χώρας δεν ευνοεί πλέον την παραμονή των νέων ανθρώπων που θέλουν να εργαστούν και να δημιουργήσουν. Η λύση της εργασίας σε μία χώρα του εξωτερικού φαντάζει να είναι κάτι περισσότερο από δελεαστική...
Φαίνεται πως η ξενιτειά άρεσε πολύ στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και φροντίζει να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα προκειμένου να μετακινηθούν και οι Έλληνες μακριά από την πατρίδα τους. Βέβαια, είναι διαφορετικό να ψάχνεις για δουλειά και να προσπαθείς να ζήσεις, από το να σε ζούνε άλλοι και να μην έχεις κανένα πρόβλημα, πέρα από εκείνο της δημιουργίας εμπειριών, όπως έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου...
Η θριαμβική εφαρμογή του μνημονίου θα ακολουθηθεί από την μνημειώδη αποτυχία του. Ήδη προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει.
Από πολιτική σκοπία (και οικονομική) είναι αμιγώς σοσιαλιστικό. Ναζιστικού τύπου. Γι’ αυτό και εφαρμόζεται από την δεξιά πτέρυγα του σοσιαλιστικού φάσματος (σοσιαλδημοκράτες, εθνικοσοσιαλιστές, τριτοδρομικούς, φαμπιανούς και δεν συμμαζεύεται). Όχι πως η αριστερή (μπολσεβίκοι κομμουνιστές) θα είχε πρόβλημα. Η Κίνα άλλωστε είναι κομουνιστική αν δεν κάνω λάθος.
Ο σοσιαλισμός ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ευημερία του πλυθησμού της χώρας όπου εφαρμόστηκε. Το μέλημά του είναι να δημιουργηθεί μία μάζα εξαθλιωμένων, που να παρακαλά για ψίχουλα, και να οφεληθούν μεγαλολαμόγια κομματικά στελέχη και φιλαράκια τους.
Δημιουργώντας ανωμαλία (πολιτική, οικονομική) μπορούν να παρασύρουν έπειτα πολλούς απελπισμένους πουλώντας τους ανθρωπισμό και ενδιαφέρον. Το προσωπείο αυτό του ανθρωπιστή όμως αφαιρείται μόλις αγκιστρωθούν στην εξουσία. Τότε φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο που είναι αυτό του μισάνθρωπου οπορτουνίστρα. Αυτού που θα πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ποιό είναι αυτό; Να τρώει και να πίνει εις υγείαν των κορόιδων. Αυτοί είναι οι σοσιαλιστές.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]