Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Οι δυνάμεις του "Κλάδου Ελαίας" πήραν τον έλεγχο του κέντρου της Αφρίν


Ο τούρκος πρόεδρος Erdoğan δήλωσε σήμερα (Κυριακή 18.3.18) ότι ο τουρκικός στρατός TSK και οι σύμμαχοί του έθεσαν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το Afrin αναφέρουν τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα. Σύμφωνα με το Anadolu ο Erdogan δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Κλάδου Ελαίας πήραν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πόλης Afrin από τις 8h30.Δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από τους SDF/YPG.Αυτή η δήλωση γίνεται λίγο αργότερα αφότου οι τρομοκράτες σύμμαχοι του τουρκικού στρατού ανακοίνωσαν ότι έσπασαν την πολιορκία της πόλης την Κυριακή.



Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι τα σύμβολα της ασφάλειας και της ηρεμίας κυμματίζουν στο κέντρο της πόλης του Afrin αντί των σημαιών της τρομοκρατίας. Οι σημαίες της Τουρκίας και του ASL κυμματίζουν τώρα στο Afrin.



Όπως το τουρκικό έθνος αγωνίστηκε κατά το παρελθόν στο Çanakkale, μαχόμαστε σήμερα με τον ίδιο τρόπο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των συνόρων μας είπε. Τόνισε ότι ταυτόχρονα με την απελυθέρωση του Afrin από τα ίχνη των τρομοκρατών θα πάρουμε μέτρα μέσω της αναδόμησης της υποδομής για να επιτρέψουμε στους κατοίκους να επσιτρέψουν στα σπίτια τους.

Ο κύριος αντίπαλος του συριακού στρατού ο Free Syrian Army (FSA) που για 7 χρόνια υποστηρίζει σύσωμη η Δύση κατέλαβε τον έλεγχο τμημάτων της πόλης Afrin αφότου οι (YPG) αποσύρθηκε από την περιοχή μεταφέρει το Reuters επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου της κούρδικης πολιτοφυλακής τον Mohammad al-Hamadeen.

Ο Hamadeen δήλωσε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση από τους κούρδους μαχητές στην πόλη.kurdistan24.



Ένας εκπρόσωπος των τρομοκρατών δήλωσε ότι μπήκαν στο Αφρίν πριν από την αυγή από τρία μέτωπα, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.
Ωστόσο το Syrian Observatory for Human Rights δήλωσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν σε μέρη του Αφρίν .

Υπάρχουν ακόμη άμαχοι στην πόλη Αφρίν που δεν κατόρθωσαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Εικόνες κυκλοφορούν που δείχνουν στρατό κατοχής να συλλαμβάνει και να βασανίζει πολίτες.

























Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]