Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεβάζει τους τόνους και θέτει θέμα μειονοτήτων η Άγκυρα

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την ποντιακή γενοκτονία. «Η Τουρκία πρέπει να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη για τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις πολιτικές αφομοίωσης και της απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων από την ίδρυση της δικής τους χώρας» αναφέρει σε πρωτοφανές ύφος η Άγκυρα για τα ελληνικά κόμματα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για δημαγωγία του κ. Παυλόπουλου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για δηλώσεις που δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, χωρίς νομική και ιστορική βάση.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική κυβέρνηση, οι δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου «υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος είναι αντίθετες προς το πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες Παυλόπουλου ότι οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν να τελεστεί η Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, η Τουρκία κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν επετράπη η λειτουργία «λόγω εργασιών ανακαίνισης».

Η επιλογή της Άγκυρας στον τρόπο που επέλεξε για την αντεπίθεσή της στα λεγόμενα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου, δηλαδή η εμπλοκή των μειονοτήτων στην Ελλάδα και η "απάνθρωπη μεταχείρισή" τους (ακριβώς ό,τι καταγγέλουν τα φερέφωνα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) καταδεικνύει πως η Τουρκία του Ερντογάν (είναι γνωστό πως δεν σέβεται την δημοκρατία) χτυπάει την Ελλάδα και ανοίγει μέτωπο επί των ελληνοτουρκικών, με έμμεση πλην σαφέστατη απειλή για σοβαρότατη διατάραξη όχι μόνο των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και επικείμενη δημιουργία εσωτερικών προβλημάτων στην Ελλάδα.

Καλό θα είναι, επιτέλους, οι "υπεύθυνοι" και οι "αρμόδιοι" της ελληνικής κυβέρνησης, να αντιληφθούν πως δεν μπορούν πλέον να αποφεύγουν τις πρακτικές έγκαιρης πρόληψης και ουσιαστικής αντιμετώπισης θεμάτων (επί των ελληνοτουρκικών και όχι μόνο) που όταν προκύπτουν δεν καταστέλλονται αλλά επιλέγεται να αντιμετωπίζονται μέσω διαπραγματεύσεων και τακτικών υποχωρήσεων από την ελληνική πλευρά. Προκλήσεις αυτού του τύπου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επαρκή πολιτική βούληση, εθνικό φρόνημα και μέτρα που θα επιφέρουν ουσιαστικές ζημίες στην προκλητική Τουρκία. Ειδικά αυτή την περίοδο, με την Τουρκία να έχει οδηγηθεί στην "γωνία", αντιμετωπίζοντας την άρνηση έως και εχθρικότητα δυτικών χωρών, η Ελλάδα θα έπρεπε να θέσει μία σειρά αιτημάτων (π.χ. οικονομικό εμπάργκο) "συνετισμού" της Τουρκίας από την Δυση, ενώ στις μεταξύ των δύο χωρών επαφές (με ταυτόχρονη άμεση ενημέρωση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.) να καταστεί σε κάθε τόνο απολύτως σαφές πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τουρκικά παιχνίδια εις βάρος της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Επίσης καλό θα ήταν να θυμόμαστε τους λεονταρισμούς (ιδίως όταν δεν έχουμε κάνει το παραμικρό για τον λαό και την πατρίδα) στις 19 Μαίου και όχι ασχέτως, στην γιορτή της Παναγίας. Αν ήταν στην Τήνο τί θα λέγε; Δεν κατάλαβαν το νόημα των γιορτών τα παλληκάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BIR ALLAH! ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΗΝ… ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
    16/08/2016


    Η ξοφλημένη και πολλάκις ξεφτιλισμένη αριστερά σήμερα, υπάρχει σε διάφορες εκδοχές – οι οποίες, τις περισσότερες φορές, συναντιούνται και γίνονται… μία. Την σταλινική, την… νατοϊκή, την… ροζ και άλλες. Τώρα έχουμε και την… μουσουλμανική αριστερά!

    Το ρόλο του κύριου εκφραστή της διεκδικεί επαξίως ο συνιστωσάκιας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Κούρκουλας (της συνιστώσας «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό – αν σας βρωμάει Σόρος καλώς σας… βρωμάει), με άρθρο του υπό τον τίτλο «Γιατί λέμε ναι στο τζαμί στο Βοτανικό;».

    Στο οποίο, αφού εξετάζει το όλον θέμα από,… μαρξιστική-λενινιστική άποψη, συμπεραίνει ότι ο χριστιανισμός είναι… φονταμενταλιστική θρησκεία και πως… καταπιέζει τις γυναίκες (γιατί «μέχρι το 19ο αιώνα στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης οι προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις ήταν απαγορευμένες, οι γυναίκες έπρεπε να είναι καλυμμένες μέχρι τον αστράγαλο, η κληρονομιά δινόταν μόνο στο μεγαλύτερο αγόρι»…)!!! Στο τέλος δε, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:

    «Η παραχώρηση θρησκευτικών ελευθεριών στους μουσουλμάνους θα αποφορτίσει τις «θρησκευτικές διαφορές» και θα διευκολύνει την κοινή πάλη ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες/πρόσφυγες εργαζόμενους, για όσα από κοινού μας απασχολούν και χρειάζεται να παλέψουμε μαζί γι’ αυτά: τα μέτρα βαρβαρότητας, τη φτώχεια και την ανεργία, τις πολιτικές των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους. Αποτελεί τεράστιο λάθος η αδιαφορία για τα θρησκευτικά δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, επειδή είναι αντιδραστικές εν γένει οι θρησκείες. Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι η υποστήριξη θρησκευτικών απαγορεύσεων των κυβερνήσεων από τμήματα της Αριστεράς, στο όνομα της «προόδου».

    Εκτεθείτε συντρόφια, εκτεθείτε!

    (ΥΓ): Α ρε μεγάλε Τζορτζ Σόρος, τι τους κάνεις! Μέχρι και… σαρίκι θα φορέσουνε τα συντρόφια, για να σε ικανοποιήσουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.
    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΕΝΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ "ΤΡΥΠΙΟ"ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ..... ΕΝΑΝ ΠΑΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην τον βαράτε, είναι εντελώς ακίνδυνοι και ραγιάδες! Το συνηθισμένο show έδωσε για να κοιμίζει το πόπολο. Οι ημερομηνίες είναι οι γνώστες για τα ποντίκια που βρυχώνται, απλά και ανέξοδα παριστάνουν τους ήρωες, για να φανούν σπουδαίοι στα μάτια των προβ...λαού που τους ψηφίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]