Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κορυφώνεται η ανεργία, αλλά διορίζεται η γυναίκα του Τσίπρα!

Νόμιμο ή ηθικό; Το ερώτημα που δεν τολμά να απαντήσει κανένας πολιτικός και υπεκφεύγουν να τοποθετηθούν σχεδόν όλοι όσοι εμπλέκονται στην διακυβέρνηση της χώρας…
Αν μη τι άλλο, όμως, είναι ξεκάθαρη πρόκληση, να διορίζεται σε Πανεπιστήμιο η σύζυγος του πρωθυπουργού της χώρας, την ίδια στιγμή που η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, την ίδια στιγμή που –κατά κοινή ομολογία- «λαμπρά μυαλά» εγκαταλείπουν τη χώρα επειδή δεν μπορούν να βρούνε εργασία.

Αυτή την στιγμή, που ο κάθε Έλληνας (ιδιαίτερα οι νέοι) θεωρείται «κεφάλαιο» για την χώρα, η οικογένεια Τσίπρα αποφάσισε πως η κυρία Μπαζιάνα (σύζυγος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) πρέπει να εργαστεί…!
- Μήπως υπάρχει οικονομική στενότητα;
- Μήπως είναι μοναδική και αναντικατάστατη στον τομέα της επιστήμης της;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, όχι! Η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα είναι αρκετά εύρρωστη οικονομικά, για να στέλνει τα παιδιά της σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία, ενώ υπάρχουν δυστυχώς, πάρα πολλοί άνεργοι επιστήμονες, που ενδεχομένως να είναι και κατά πολύ καλύτεροι από την πρωθυπουργική σύζυγο.

Όμως, προφανώς η ανάγκη για την προσωπική ανεξαρτησία και απελευθέρωση της κυρίας Μπαζιάνα, την οδήγησε να καταθέσει τα χαρτιά της για να διδάξει «Δίκτυα Υπολογιστών» στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας…! Οι ανάγκες των άνεργων νέων, προφανώς δεν λογίζονται ως σοβαρότερες από την ανάγκη απελευθέρωσης της συζύγου του πρωθυπουργού. Και αν η εργασία γι αυτήν είναι ένα ψυχολογικό στήριγμα, για άλλους νέους ανθρώπους, είναι επιπλέον και μέσο διαβίωσης (ή και επιβίωσης).
Προτεραιότητα, όμως για την συγκεκριμένη θέση, αφού πληρεί όλα τα απαιτητά προσόντα (και προφανώς έχει καλύτερα προσόντα από όσους ενδιαφέρθηκαν), έχει η κυρία Μπαζιάνα, σύζυγος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Προτεραιότητα, για να εμπλουτίσει το βιογραφικό της η κυρία Μπαζιάνα, ώστε μετά από λίγο καιρό να πάρει μία μόνιμη θέση σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Αθήνα, στερώντας όμως την συγκεκριμένη θέση από κάποιον άλλο νέο ή νέα που ίσως να έχει και περισσότερα επιστημονικά προσόντα. Κι επειδή ζούμε στην Ελλάδα και γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν ευδιάκριτα όρια μεταξύ του νόμιμου, του νομότυπου, του ηθικού και του ανήθικου, πολύ φοβόμαστε ότι είμαστε μάρτυρες μίας εν εξελίξει αδικίας εις βάρος ενός άγνωστου αλλά ικανού συμπατριώτη μας...

Έτσι, μια φορά την εβδομάδα θα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσει να εργάζεται από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα στο μάθημα «Δίκτυα Υπολογιστών» στους φοιτητές του τμήματος, με έδρα την Κοζάνη.
«Η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα όντως υπέβαλε αίτηση στη διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού. Αξιολογήθηκε η αίτηση της από την αρμόδια επιτροπή και ακολουλήθηκε η τυπική διαγωνιστική διαδικασία. Έχει κάνει αίτηση να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και, πλέον, της κάνουμε εμείς την προσφορά να διδάξει, καθώς, πράγματι, διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα. Έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά και ενδιαφέρεται να έρθει να κάνει το μάθημα. Χρονικά, το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα η κυρία Μπαζιάνα θα πρέπει να έχει έρθει και να ξεκινήσει τα μαθήματα»,
δήλωσε σχετικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης.

Πραγματικά τυχερή η σύζυγος του πρωθυπουργού, που έκανε την αίτησή της και έγινε αμέσως δεκτή. Μπορεί να λείπει για κάποιες ημέρες από τα παιδιά της, αλλά φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να θυσιάσει την οικογένειά της για την επιστήμη της και στην Παιδεία της χώρας. Και, ποιος ξέρει… Μπορεί να δηλώσει ότι χαρίζει και τον μισθό της σε κάποιο ίδρυμα για απροσάρμοστα παιδιά… όπως εκείνους τους νέους που η χώρα δεν μπορεί να τους προσφέρει εργασία και τους διώχνει, σαν να είναι… απροσάρμοστοι…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Αυτα ειναι γουστα. Στελνει τα παιδια της σε ιδιωτικο σχολειο, ομως η ιδια προτιμα το Δημοσιο Πανεπιστημιο. Προφανως και η ιδια γνωριζει και προστατευει τα παιδια της, το θεμα ειναι πως θα προστατευτει ο μεσος Ελληνας απο τυπους σαν την κα Περιστερα, την κα Νατασσα (απο νηπιαγωγος χερουργος).
    Μετα λεμε για ποιο λογο η παιδεια μας εχει αυτα τα χαλια.
    Η κα Μπαζιανα ειναι συντροφος και οχι συζυγος. Ας μαθει να στηριζει με αξιοπρεπεια και με σθενος την επιλογη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρσι έγραφαν ότι ήταν αποσπασμένη στην Αθήνα, συνεπώς ήταν ήδη κάπου διορισμένη. Άρα απόσπαση είναι και η φετινή, κι όχι πρόσληψη, αν ήταν αληθές ότι ήταν ήδη διορισμένη. Εν δευτέροις, είναι μια πρόοδος να εργάζεται με πτυχίο που ήδη έχει μια κυρία πρωθυπουργού της Μπανανίας και όχι να κάνει ανώτατες σπουδές και διδακτορικό σε 3 μόλις χρόνια. Προς το καλύτερο βαίνουμε, μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο εξαρτάται πάντα από την οπτική γωνία παρατήρησης. "Έγραφαν", αναφέρεις, ενώ τώρα κατέθεσε τα χαρτιά της για να πάρει τη θέση, όχι για να πάρει απόσπαση. Ειδοποιός διαφορά, τυγχάνουσα όμως σημαντική. Δεκτή κάθε σύγκριση με το παρελθόν, που απλά επιβεβαιώνει ότι άλλαξαν τα πρόσωπα και όχι οι τακτικές και οι "συνήθειες"

      Διαγραφή
    2. 3:55μ.μ. ήταν σε Δημοτικό Σχολείο διορισμένη. Όμως επειδή στο κράτος μας όλα γίνονται αποσπάστηκε στο Μετσόβιο!!!Να υποθέσω ότι η απόσπασή της έγινε με αξιοκρατικό τρόπο όπως και ο Διορισμός της στην Κοζάνη. Όλοι οι Έλληνες υστερούμε σε προσόντα μόνο η κυρία του κυρίου είναι πανάξια.
      Ώρες-ώρες ζηλεύω αυτούς που έφυγαν, μπορεί να στερούνται την οικογένεια, συγγενείς και φίλους, όμως εχουν ευκαιρίες να δείξουν αν αξίζουν ή όχι.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]