Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τη δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, τη βελτίωση των συνθηκών στις υποδομές υποδοχής και περίθαλψης, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, που καταφεύγουν στη χώρα, προβλέπει μεταξύ άλλων η δέσμη μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Παράλληλα, για την ανακούφιση των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την άμεση αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλληλεγγύης και κοινοτικών κονδυλίων και επισπεύδεται η απορρόφηση των διαθεσίμων πόρων από τα προγράμματα αποκατάστασης και υποστήριξης της νησιωτικής οικονομίας.

Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, και με τη συμμετοχή των υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού, μετά την ενημέρωση από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση, αποφασίστηκαν τα εξής:
  • Δημιουργείται Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δρομολογεί δράσεις για τη βελτίωση, υλικοτεχνική ενίσχυση και στελέχωση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και περίθαλψης, καθώς και για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, που καταφεύγουν στη χώρα.
  • Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την άμεση αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλληλεγγύης και κοινοτικών κονδυλίων, προς αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών.
  • Επισπεύδεται η απορρόφηση των διαθεσίμων πόρων από τα προγράμματα αποκατάστασης και υποστήριξης της νησιωτικής οικονομίας, με στόχο την ανακούφιση των κοινωνιών των νησιών του Αιγαίου, που δέχονται τον κύριο όγκο των εισροών.

Άψυχα σώματα προσφύγων και μικρών παιδιών εκβράστηκαν στις τουρκικές ακτές
Προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω


Η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού, το πτώμα του οποίου εκβράστηκε σε παραλία σε ένα από τα γνωστότερα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας, έκανε τον γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης σε όλον τον κόσμο, μετά τον πνιγμό τουλάχιστον 12 προσφύγων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω.

Στην εικόνα φαίνεται αγοράκι το οποίο φορά κατακόκκινο μπλουζάκι και μπλε σορτσάκι να κείτεται με το πρόσωπο στην άμμο, κοντά στο Μποντρούμ (Αλικαρνασσός). Σε μια δεύτερη εικόνα, αστυνομικός κρατάει στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του παιδιού και το απομακρύνει από το σημείο.

Το χάσταγκ «KiyiyaVuranInsanlik» - που σημαίνει «Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά» - έγινε το βασικό θέμα συζήτησης στο Twitter, αφού οι φωτογραφίες αυτές αναπαρήχθησαν κατά κόρον.

Τα δύο πλοιάρια που μετέφεραν τους πρόσφυγες, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν Σύροι, είχαν αποπλεύσει ξεχωριστά από την περιοχή Ακιαρλάρ της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, σύμφωνα με αξιωματικό των τουρκικών λιμενικών αρχών.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Άλλοι επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού, ενώ δύο έφτασαν κολυμπώντας στην ακτή, καθώς φορούσαν σωσίβια. Ο ίδιος αξιωματικός είπε ότι έχουν σχεδόν σβήσει οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί ακόμη δύο πρόσφυγες, οι οποίοι αγνοούνται.

Δεκάδες χιλιάδες Σύροι, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους, έφτασαν στα τουρκικά παράλια το καλοκαίρι με στόχο να περάσουν απέναντι, σε κάποιο ελληνικό νησί. Τούρκος αξιωματικός τόνισε ότι περίπου 100 άνθρωποι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το τουρκικό λιμενικό ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κωνσταντίνε με συγχωρείς, αλλά αυτά δεν είναι μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, αλλά μέτρα νομιμοποίησης της λαθρομετανάστευσης και κατά συνέπεια προσέλκυσης και άλλων λαθρομεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αριστείδη, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τα δημοσιεύσω αυτά τα "μέτρα". Για να γίνει κατανοητό το πως εννοούν κάποιοι (ακόμη και της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που έχει διαδικαστικό και όχι νομοθετικό χαρακτήρα) την λαθρομετανάστευση και τους κινδύνους (για κάποιους σημαντικά οφέλη) που υποκρύπτονται πίσω από αυτήν

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]