Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετέ: "Πρέπει να εμπλακούν τα κράτη... πρέπει να πέσει γροθιά"

Γιατί δεν επαναφέρει η Ελλάδα την αρχή της αμοιβαιότητας και στενοχωρεί τον ψευτομουφτή της Ξάνθης; 

Παραμένοντας σταθερά στον δρόμο των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας ο παράνομος ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, τώρα άρχισε να "καλεί" την "μητέρα πατρίδα" Τουρκία να εμπλακεί με την Ελλάδα και "να πέσει γροθιά" για να προωθηθούν τα συμφέροντα της "τουρκικής μειονότητας", η οποία εγκαταλείφθηκε από την Τουρκία στην Ελλάδα...!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει οι αρμόδιες αρχές και να καλέσουν τον συγκεκριμένο ψευτομουφτή για να απολογηθεί για τα λεγόμενά του, τα οποία θέτουν μείζον θέμα εσωτερικής ασφάλειας και ειρήνης μεταξύ των Ελλήνων πολιτών της Θράκης. Τι άλλο χρειάζεται να συμβεί από την πλευρά της συγκεκριμένης ομάδας τουρκοφρόνων της Ελληνικής Θράκης, προκειμένου να σταματήσει η ανοχή, να πάψει η αδιαφορία και να εφαρμοστεί ο νόμος, όπως εφαρμόζεται στην υπόλοιπη χώρα; Πότε θα σταματήσει η φοβικότητα των "αρμοδίων" κομματικών εγκάθετων του κρατικού τομέα, των τοπικών πολιτικών - κομματόσκυλων, των τοπικών βουλευτών, αλλά και των ΜΜΕ, που σιωπούν σε κάθε πρόκληση, που δεν τολμούν να καταγγείλουν τις συνεχείς -επικίνδυνες για την εσωτερική ασφάλεια- "παρεμβάσεις" των δοτών του τουρκικού προξενείου της και της Άγκυρας στην απολύτως ευαίσθητη περιοχή της Θράκης;

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι αρνητική (εις το άπειρον), αφού η ασκούμενη πολιτική και οι υπάρχοντες πολιτικοί εδώ και χρόνια έχουν "συμβιβασθεί" με μία άτυπη συγκυριαρχία της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη και σιωπηλά (αλλά και ενοχικά στον απόλυτο βαθμό) μειώνουν την κρατική παρουσία σε τμήματα της Θράκης που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής (και ελέγχου). Η σχεδόν απόλυτη απουσία - ανυπαρξία αστυνομικών τμημάτων σε χωριά του ορεινού όγκου των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, αλλά και σε χωριά (και δήμους) με αμιγές μουσουλμανικό στοιχείο, η ανοχή στην παραβατικότητα των μουσουλμάνων και τέλος η σιωπή μπροστά στην προκλητικότητα των παρακοιμώμενων (και ευεγετηθέντων στον απόλυτο βαθμό) του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, έχει ήδη δημιουργήσει ψιθύρους ανησυχίας και ανασφάλειας σε σημαντική μερίδα των χριστιανών κατοίκων της Θράκης.
Άραγε, η κυβέρνηση των Αθηνών τι θετικό έχει κάνει για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο (στο σύνολό του) της απόπειρας εκτουρκισμού των Πομάκων, των παράξενων δραστηριοτήτων της Ziraat Bank (τράπεζα άμεσα συνεργαζόμενη με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, υποκατάστημα της οποίας έκλεισε στη Νέα Υόρκη με εντολή των αρχών επειδή πραγματοποιούσε μη απολύτως σύννομες εργασίες), αλλά και συγκεκριμένων τουρκοφρόνων πολιτικών που με την συμπεριφορά τους προκαλούν το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Θράκης;
(Ως ένα και μόνο απλό παράδειγμα αναρωτιόμαστε: Έχουν ερευνηθεί οικονομικά -φυσικά από το ΣΔΟΕ- οι ιμάμηδες, οι χοτζάδες και ένα πλήθος άλλων μουσουλμάνων "επιχειρηματιών" που κινούνται προκλητικά στην Θράκη αλλά εσχάτως και στους νομούς Δράμας και Καβάλας, αλλά και στα Δωδεκάνησα), για να αιτιολογήσουν τις πηγές των οικονομικών τους εσόδων;)

Το απόσπασμα που παραθέτουμε (το δανειστήκαμε από τα "Τουρκικά Νέα") είναι χαρακτηριστικό των διαθέσεων και των "αισθημάτων" που τρέφουν τα μίσθαρνα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, τα υποπρακτορίδια και το υπόλοιπο "λεφούσι" που σε καθημερινή βάση σχεδιάζει και εκτελεί ενέργειες με σκοπό να βλάψουν διεθνώς το κύρος της Ελλάδας.
Η ομιλία του ψευτομουφτή έγινε σε κοσμικότατο κέντρο (ποιός πληρώνει άραγε;) πλησίον του Ιάσμου, εξ αφορμής του εορτασμού της "Ημέρας του Δασκάλου" και βρίθει από ανακρίβειες και ψεύδη. Όμως, κανείς δεν τον αγγίζει, αν και αυτά τα ψεύδη είναι δυνατόν να υποκινήσουν δράσεις και ενέργειες κατά του Ελληνικού Κράτους, αλλά και κατά Ελλήνων πολιτών (που επιμένουν να παραμένουν στην Θράκη)...

Ο πρόεδρος, λοιπόν, της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (είναι η παράνομη κυβέρνηση των "Τούρκων της Θράκης" που πριν από μερικά χρόνια ορκίστηκε στο χωριό Εχίνος του ν. Ξάνθης) Αχμέτ Μέτε ανέφερε… και είπε:
"Υπάρχει κάποιο λάθος αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω. Από τότε που αφέθηκε η Δυτική Θράκη στην Ελλάδα υπάρχει ένα λάθος. Η Ελλάδα που μας δέχτηκε ως παρακαταθήκη, από εκείνη την μέρα και μετά επιδιώκει να φάει τα δικαιώματα μας και να μας εξελληνίσει. Σκέφτομαι όμως και το κράτος που καταβάλει κάθε είδους προσπάθεια για να πάρουν οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης τα δικαιώματα τους. Σκέφτομαι και την μητέρα-πατρίδα που μας άφησε εδώ. Πιστεύω πως μας άφησε εδώ ως μειονότητα. Και δεν μπορώ να βρω που είναι το λάθος. Στην πραγματικότητα ξέρω που είναι το λάθος μου, αλλά προσπαθώ να το αγνοώ.
Πολύτιμοι πρεσβύτεροι μου. Δεν θα μπω στην συζήτηση το ποιο είναι το μεγαλύτερο θέμα της μειονότητας. Αλλά θα πω το εξής. Άφησαν ακέφαλη την μειονότητα. Άφησαν την μειονότητα χωρίς δασκάλους, χωρίς σχολεία, χωρίς ταυτότητα και χωρίς προσόντα. Και συνεχίζουν ακόμη να την αφήνουν έτσι. Μετά από την κατάργηση της αρχής της αμοιβαιότητας, απομείναμε στο έλεος της Ελλάδας. Σας το λέω ότι θα έρθουν ακόμη χειρότερα από τώρα και μετά. Όπως πάντα να κάνω τον κακό αστυνομικό. Ο νόμος θα ψηφιστεί. Τι θα κάνουμε; Θα κάνετε πορεία. Να κάνουμε όλοι μαζί. Και τι θα γίνει; Δείτε δεν έχουμε, δεν μας απέμεινε ισχύ να τα απορρίψουμε αυτά ! Πλέον πρέπει να εμπλακούν τα κράτη. Εμείς με τους φορείς μας 4-5 χρόνια τώρα, επιχειρούμε ως τουρκο-μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης να οργανώσουμε ένα μεβλίτ  σε Λάρισα, Γιάννενα και Σέρρες. Υπήρξε αλληλογραφία. Απορρίφθηκε το αίτημα από το ελληνικό κράτος. Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας όμως διόρισε 8 μητροπολίτες και αυτοί οι μητροπολίτες κάνουν μια χαρά λειτουργίες σε μέρη όπου δεν υπάρχουν χριστιανοί. Στην Δυτική Θράκη ο μουσουλμάνος Τούρκος δεν μπορεί να ανοίξει ένα ιδιωτικό σχολείο. Δεν μπορεί να βάλει ένα δάσκαλο στο σχολείο του. Στην Τουρκία όμως ανοίγουν σχολείο για δύο μαθητές χριστιανούς και έναν μουσουλμάνο και το σχολείο παραμένει ανοιχτό. Αυτό είναι που θέλω να πω. Πλέον για να ακουστεί η φωνή μας και να σταματήσουν οι αδικίες πρέπει να πέσει γροθιά. Εάν η πατρίδα μας επιθυμεί τόσο να μας συντρίψει, τότε η μητέρα πατρίδα μας πρέπει να μας στηρίξει σε αυτό το θέμα. Πρέπει όπως μας στήριξε μέχρι σήμερα, έτσι να μας στηρίζει από τώρα και πέρα".
Τα συμπεράσματα από αυτή την ομιλία, ανήκουν σε όλους εμάς, αλλά ιδιαίτερα στις ελληνικές αρχές και πολύ συγκεκριμένους υπαλλήλους τους που με προσωπικές τους αποφάσεις νομιμοποιούν(!!!) παράνομες δράσεις της μουσουλμανικής μειονότητας, στους δημάρχους που υποδέχονται παράνομους "τουρκικούς συλλόγους", στους ανύπαρκτους τοπικούς και όχι μόνο βουλευτές που ψηφίζουν "ναι σε όλα" αλλά ξεχνάνε τι συμβαίνε στην Ελληνική Θράκη, στους υπουργούς και στον ίδιο τον "πατριώτη" και φερόμενο ως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά. Όλοι αυτοί φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την ύπαρξη ανθρώπων και την λειτουργία ομάδων που έχουν ως στόχο την δημιουργία ανώμαλων καταστάσεων, παρά τις ενημερώσεις, τις ειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις των αρμοδίων αρχών.

Μήπως θα ήταν μία καλή αρχή, οι ελληνικές αρχές να επαναφέρουν το μέτρο της αμοιβαιότητας, που τόσο στενοχωρεί τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ η κατάργησή του; Επαναφέρετέ το κύριοι, και εφαρμόστε ό,τι έκανε η Τουρκία στην Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης (η οποία είναι εθνική και όχι θρησκευτική, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης), στον παραπονούμενο Μετέ και στην παρέα του... Έτσι, για αρχή, για να του δώσετε την ευχαρίστηση της ισονομίας, της ισοπολιτείας, αλλά και της "τουρκικής συμπεριφοράς" προς τις μειονότητες...

Για οτιδήποτε συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί στη Θράκη, υπεύθυνος θα είναι πρωτίστως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε λίγες ημέρες πρόκειται να δεχθεί (σε κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας και Τουρκίας) τον τούρκο ομόλογό του για να ακούσει τα "αιτήματα της Τουρκίας" για την Ελληνική Θράκη. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε τι συμβαίνει στην Θράκη. Όποιος στο μέλλον ισχυριστεί άγνοια, θα είναι είτε ψεύτης είτε προδότης.

ΥΓ: Κύριε πρωθυπουργέ, κάποιες κακές γλώσσες στην Θράκη λένε πως σε κάποια επίσκεψής σας βάλατε την υπογραφή σας (ως απόδειξη σε κάποιον μειονοτικό δήμαρχο, που το έδειχνε στη συνέχεια περιχαρής στους συνεργάτες του και τους δημοτικούς του συμβούλους) πως αν κατοθώνατε να γίνετε πρωθυπουργός θα ξεχνούσατε" ένα πρόστιμο (ύψους 800.000 ευρώ) της Πολεοδομίας, που αφορούσε στην ανέγερση κάποιου παράνομου τζαμίου. Αν οι κακές γλώσσες λένε ψέματα, εμείς αναρωτιόμαστε, γιατί το συγκεκριμένο αυτό πρόστιμο δεν έχει πληρωθεί ακόμη;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]