Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες Μουσουλμάνοι έχτισαν τζαμί στη Βουλγαρία

Το τζαμί που χτίζεται στη βουλγαρική πόλη Ζλάτογκραντ
Έλληνες πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος, έχουν δωρίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου τζαμιού στη βουλγαρική πόλη Ζλάτογκραντ (Златоград).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου, κατασκευή του ισλαμικού τεμένους κόστισε 1,5 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα προσφέρθηκαν από τους μουσουλμάνους κατοίκους της βουλγαρικής πόλης.

Μεταξύ των δωρητών ήταν ο δήμαρχος της Ζλάτογκραντ, Μιροσλάβ Λάντσεφ που πρόσφερε το ποσό των 250 ευρώ.


«Τα πιο πολλά χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από έρανο που έγινε μεταξύ των Βουλγάρων μουσουλμάνων στη βόρεια Ελλάδα. (σημ. στο δημοσίευμα: от българи мюсюлмани от Северна Гърция- από τους Βουλγάρους μουσουλμάνους στη Βόρεια Ελλάδα). Οι Βούλγαροι μουσουλμάνοι δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα στην Ελλάδα και έτσι, δεν επιτρέπεται η κατασκευή τζαμιών και θέλουν να έχουν ένα τζαμί όπου να μπορούν να προσεύχονται», δήλωσε ο Ιμπάρ Βούντσοφ από το δήμο Ζλάτογκραντ.
Ο ίδιος θα πει ότι ο πληθυσμός της πόλης Ζλάτογκραντ είναι κατά το ήμισυ μουσουλμάνοι και χριστιανοί και ζουν αρμονικά μεταξύ τους και αλληλοβοηθούνται, αλλά, για την κατασκευή του τζαμιού βοήθησαν και Μουσουλμάνοι Τούρκοι που ζουν σήμερα στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές δεν επιτρέπουν, ακόμη, την κατασκευή τζαμιού και η εξήγηση που δίνεται είναι οι αντιδράσεις του χριστιανικού πληθυσμού της χώρας.

Πηγή: Εχέδωρος    

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]