Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικώς, κύριε Χρυσοχοΐδη, θα μας κάνετε Συρία;

Ενας δεκαεξάχρονος έμεινε σχεδόν φυτό μετά από άγρια κακοποίηση σε αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης, από κουκουλοφόρους άνδρες των ειδικών μονάδων της Αστυνομίας, επειδή δεν σταμάτησε με το «παπάκι» του όταν του έκαναν σήμα αστυνομικοί... Μεταφέρθηκε άρον αρον και νοσηλεύεται στην Αθήνα...

Ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ, με εγκεφαλικό αιμάτωμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγχειριζόταν μέχρι αργά χθες...

Μία ακόμη συνάδελφος του αστυνομικού ρεπορτάζ χτυπήθηκε βαριά στο Σύνταγμα ενώ κάλυπτε τις εκδηλώσεις για τον τραγικό αυτόχειρα Χριστούλα...

Και αυτά είναι τα σοβαρά περιστατικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μόλις τα τρία τελευταία 24ωρα. Γιατί άνευ φωτογραφίας ή βίντεο, η Αστυνομία ουδέποτε παραδέχεται ότι βιαιοπραγεί ασυστόλως κατά πολιτών... Δυστυχώς όμως, τα «ανώνυμα» θύματα είναι πολύ περισσότερα και, ακόμη δυστυχέστερα, οι περισσότερες περιπτώσεις δεν γνωστοποιούνται ευρύτερα και κυρίως δεν τιμωρούνται ούτε ελαφρά οι πρωταγωνιστές τους.

Από την εποχή της ζαρντινιέρας στη Θεσσαλονίκη και της δολοφονίας του νεαρού Γιουγκοσλάβου τουρίστα μέχρι και τον βαρύ τραυματισμό του συνάδελφου Κυπραίου, μόνο στην περίπτωση Γρηγορόπουλου ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης επέπεσε βαρύς επί των κεφαλών των θυτών.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα όσα διαδραματίστηκαν μόνον οργή μπορούν να προκαλέσουν, ακόμη και στον πιο συντηρητικό δημοκρατικό πολίτη.

- Δεκάδες τα περιστατικά πολιτών που έχουν συλλάβει οι κάμερες να πέφτουν θύματα άγριας αστυνομικής βίας. Αλήθεια, τι έγινε με τον νεαρό που με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδινε μάχη για τη ζωή του επί πολλές ημέρες στο Κρατικό Νικαίας το περασμένο καλοκαίρι; Με τον άλλο στα ίδια γεγονότα που τον κλοτσούσαν πεσμένο στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου –από τα τηλεοπτικά highlights εκείνων των ημερών– και για τον οποίο τηλεοπτικά θορυβημένος ο κ. Οικονόμου είχε υποσχεθεί... ΕΔΕ;

Τώρα όμως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και δεν φτάνουν απλώς οι επίσημες διαβεβαιώσεις περί ανακρίσεων. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που επιχειρούσαν στο Σύνταγμα είναι γνωστές, υλικό από τις κάμερες υπάρχει άφθονο και οι επικεφαλής τους τους ξέρουν με τα μικρά τους ονόματα. Αν θέλουν οι συνάδελφοι του κ. Οικονόμου, σε λίγες ώρες έχουν πόρισμα, διαφορετικά θα πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Ωστόσο οφείλει να κατανοήσει η πολιτική ηγεσία ότι η Ελλάδα δεν είναι... Συρία. Και ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται εγκληματική βία ατιμωρητί, σε βάρος δημοσιογράφων που καταγράφουν γεγονότα.

Διότι ή υπήρχαν εντολές να χτυπηθούν οι δημοσιογράφοι (πόσο τυχαίο άραγε είναι ότι επί δύο συνεχή βράδια στο Σύνταγμα το σύνολο σχεδόν των ρεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα έφαγαν ξύλο;) ή κάποια φασιστοειδή που καλύπτονται από τη στολή και γουστάρουν τσαμπουκάδες και βία έχουν όλη την άνεση να χτυπούν τους πεσμένους κάτω άοπλους πολίτες (οποία ανδρεία!)

Στην πρώτη των περιπτώσεων –αν δηλαδή υπάρχουν εντολές– τότε η... Συρία είναι κοντά. Πόσο νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να κυβερνούν βασισμένοι στην ωμή βία;

Ας μην ξεχνούν ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν έχουν καμιά λαϊκή νομιμοποίηση για την πολιτική που εφαρμόζουν. Οτι είναι πολύ προσωρινοί. Αν αισθάνονται αιώνιοι, τότε η χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Αν πάλι ισχύει το δεύτερο και ό,τι συμβαίνει είναι έργο των θερμοκέφαλων, τότε ή θα πρέπει να σταλούν αμέσως σπίτι τους ή να καταλάβουν ότι η εφαρμογή των εντολών της υπηρεσίας τους δεν είναι θέμα προσωπικού τσαμπουκά και ότι με τους διαδηλωτές δεν έχουν προσωπικές διαφορές. Οτι τους πεσμένους κάτω οι άντρες, ρεεε, δεν τους χτυπάνε!!! (Και για να μην αδικούμε κανέναν, αξίζουν συγχαρητήρια στον άνδρα των ΜΑΤ που παρεμπόδισε συνάδελφό του να χτυπήσει με κλοτσιές την πεσμένη κάτω, και ήδη τραυματισμένη στον αυχένα από χτύπημα, δημοσιογράφο που κάλυπτε το πρώτο βράδυ μετά την αυτοκτονία Χριστούλα τα γεγονότα της πλατείας Συντάγματος.)
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. κατα κει μας παει ο μορφονιος,αυτος μαζευειμεταναστες,ανοιγει στρατοπεδα,και οι μισθοφοροι του σε λιγο θα βγουν στους δρομους ταχα σαν αγανακτησμενοι πολιτες διαμαρτυρομενοι,οχι για την εξαθλειωση μας ως λαο αλλα για τα ανθρωπινα δικαιωματα των αλλογεννων,οεο,τσαμπα θα πανε οι προσληψεις στα "ινστιτουτα";,δεν νομιζω.

    (οι ανθρωποι δουλευαν 22.00-06.00 εκαναν υπερωριες τα σαββατοκυριακα για να προλαβουν να μισθωσουν οσους περισσοτερους γινοταν)


    και τοτε δεν θα απεχουμε παρα μερικες χιλιαδες νεκρους απο οσα γινονται στην Συρια.

    Και ας μην ξεχνατε οτι οπως στην Συρια ετσι και εδω αυτοι εχουν οπλα,το πρωτο μελημα τους ηταν να παρουν τον οπλισμο απο τις παραμεθωριες περιοχες,καταργησουν στρατιωτικες μοναδες στα συνορα,να απαγορευσουν οποια μορφη κατοχης οπλου,ακομα και η σφεντονα απαγορευτικε...

    Δεν τα εκαναν για μας αυτα μα εστρωναν τον ΔΡΟΜΟ για μια νεα Συρια/Λιβυη,ειναι πιο ευκολο να σκοτωσεις τις αντιδρασεις μεσω του χαους που προκαλειται εν μεσω τετοιων καταστασεων,μετα ερχεται το Νατο και καθαριζουν και ενα νεο κρατος γεννιεται υπο την σκεπη των ΗΠΑ


    Το μαντρωμα των μεταναστων ειναι ο δουρειος ιππος τους εναντιων μας,οχι στρατοπεδα λοιπον γιατι αν το σκεφτειτε οπως εγω θα ειναι πολυ δυσκολο,πεινασμενοι(εμεις),να αντιμετωπιζουμε τους καλοζωισμενος και γυμνασμενους φονιαδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ανίκανο,ανεγκέφαλο και ξεπουλημένο αυτό σκουπίδι με την στήριξη των διεθνών και ντόπιων αφεντικών του, μας έχει κάνει ήδη....και προβλέπεται και συνέχεια.....
    Ευτυχώς επί του παρόντος, έχει ξεκουμπισθεί, αφήνοντας αξιο αντικαταστάτη του και περιμένει στο πλάι να τον επαναχρησιμοποιήσουν !!!
    Ξεχνά βασικά ότι χρησιμοποιημένα χαρτομάνδηλα, συνήθως πάνε στα σκουπίδια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]