Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Η τουρκική προπαγάνδα, οι "φίλοι" και η επιδίωξη "ανεξαρτητοποίησής" της

Το θέμα της Ελληνικής Δυτικής Θράκης είναι μέγα και εθνικό. Από μακρού χρόνου η επίσημη Τουρκία, οι εφημερίδες της και το Τουρκικό Γενικό Προξενείο στην Κομοτηνή οργιάζουν, λόγω της εκεί εγκατεστημένης μουσουλμανικής μειονότητας, με φανερές και κεκαλυμμένες ενέργειες και μαύρης προπαγάνδας εναντίον της ελληνικότητας της Δυτικής Θράκης.
Τόσο προχωρημένη και θρασύτατη είναι η προπαγάνδα τους εναντίον μας ώστε με προκλητικότητα η μουσουλμανική μειονότητα, ενεργούμενο όργανο του Τουρκικού Προξενείου, στο εκδοθέν περιοδικό «Γενί Μπατί Τράκϊα», στο εξώφυλλό του τον Μάϊο του 1994 είχε φωτογραφία της Κομοτηνής, στην αριστερή γωνία την «σημαία του ανεξάρτητου κράτους της Δυτικής Θράκης» με την ημισέληνο και δύο αστέρες και την φράση «Η Κομοτηνή, η πρωτεύουσα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».
Καταδεικνύεται σαφώς ότι η Τουρκία σε εύθετο χρόνο που θα την συμφέρει για δράση εναντίον μας θα εγείρει μειονοτικό ζήτημα στην Δυτική Θράκη, αφού και στην Γερμανία ακόμη έχουν συγκροτήσει «Επιτροπή Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» της οποίας τα μέλη έχουν και ταυτότητες που τους εξέδωσε υπό την εποπτεία του το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής... Εμείς θα επιδεικνύουμε πάντοτε «καλή θέληση και ανοχή» στις σκοτεινές ή και φανερές ενέργειες της Τουρκίας. Όμως κυκλοφορούν και χάρτες στην Τουρκία που επεκτείνουν το «κράτος της Δυτικής Θράκης» για να συμπεριλάβουν και τις τουρκόφωνες περιοχές της νοτίου Βουλγαρίας. Κι εμείς με νομοσχέδιο νομαρχών (που ευτυχώς αναθεωρήθηκε) παρ’ ολίγον να εκλέξουμε Τούρκους νομάρχες στην Θράκη, οι οποίοι ευλόγως και φυσικώς θα ζητούσαν από την ΔΑΣΕ την διά δημοψηφίσματος ανεξαρτησία του νομού Ξάνθης και Ροδόπης.
Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν ψυχολογικούς παράγοντες για να δημιουργήσουν στην Θράκη όχι μόνο θρησκευτικό φανατισμό αλλά και εθνικιστικές και αλυτρωτικές βλέψεις για να έχουν μελλοντική ευνοϊκή και πλεονεκτική εκμετάλλευση της Δ. Θράκης.
Και ενώ χρησιμοποιούν για τις πόλεις τα τοπωνύμια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ονομάζουν την Ξάνθη Ισκέτσε, την Κομοτηνή Γκιουλμουτζίνα και την Αλεξανδρούπολη Δεδέ Αγάτς, απαγορεύουν στους κατοίκους να ονομάζονται Έλληνες μουσουλμάνοι αλλά Τούρκοι και «τουρκική μειονότητα». Επίσης, ενώ οι μουσουλμάνοι κάτοικοι είναι 120.000 τους ανεβάζουν σε 170.000 για να φαίνονται στους ξένους ισοδύναμες στην Δυτική Θράκη η Ελληνική και η «Τουρκική μειονότητα» και ακόμη για να προσδιορίζουν την τουρκική παρουσία και τουρκικής υπηκοότητας στους κατοίκους της, ονομάζουν «Ένωση Τούρκων διδασκάλων», «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας», γιορτάζουν την «ημέρα του Τούρκου Διδασκάλου» στις 24 Νοεμβρίου και την 10η Νοεμβρίου την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ και γενικώς διαστρέφουν τα πάντα όχι μόνο για να επεκτείνουν τις επεκτατικές βλέψεις τους στην περιοχή και για να αποδεικνύουν πως η εν γένει πολιτική της Τουρκίας είναι συνεχώς αποσταθεροποιητική στα Βαλκάνια. Αλλά επιμένουν με το «Ανώτατο Μειονοτικό Συμβούλιο», με τις 4.000 δορυφορικές κεραίες που δώρισε το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για να ακούν οι μουσουλμάνοι με τις τηλεοράσεις τους τις εκπομπές του δορυφορικού καναλιού «Τουρκ Σατ», με τους 4 Μουσουλμανικούς Ραδιοσταθμούς της Κομοτηνής και 2 της Ξάνθης που εκπέμπουν συνεχώς στην τουρκική γλώσσα να θεμελιώσουν στους μουσουλμάνους ανθελληνική και Τουρκική συνείδηση.
Όμως εθνική ένταση και αγανάκτηση των Ελλήνων προκάλεσαν δύο ανακοινώσεις, που αφορούν αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδας, την Θράκη, η οποία από περιθωριοποιημένη περιοχή που ήταν μέχρι το 1995 θα μεταβληθεί, λόγω του αγωγού φυσικού αερίου από την Ρωσία μέσω Βουλγαρίας στην Ελληνική Θράκη στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης και λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, σε μέγα οικονομικό κέντρο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Έτσι την 14η Οκτ. 1995 κατά το βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα, ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής του πανεπιστημίου Χάουαρντ Σ. Σταύρου άφησε άναυδους τους Έλληνες τηλεθεατές όταν ανακοίνωνε ότι στην Αμερική από μακρού χρόνου, επιστήμονες, πολιτικοί και στρατιωτικοί που άνηκαν σε διάφορους πολιτικο-πολεμικο-οικονομικούς και επιστημονικούς ομίλους,συσκέπτονται, μελετούν και αποφασίζουν αποσταθεροποιητικά σενάρια για την Ελλάδα. Μάλιστα και ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέημς Μπέηκερ σε άρθρο του στην εφημερίδα «Los Angeles Times» υποστήριξε πως «η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εφόσον θα παρεκτρέπεται».
Την 15η Οκτ. 1995 η εφημερίδα «Βήμα» αποκάλυψε σοβαρότατο εις βάρος της χώρας μας εθνικό θέμα, τουτέστιν ότι υπήρξε «σχέδιο του ΝΑΤΟ για αυτονόμηση της Θράκης», δηλ. Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, χωρίς την συμμετοχή Ελλήνων αξιωματικών, για να παραμείνει μυστική η πρόθεση τους σε «επιτελική άσκηση επί χάρτου» τον Ιούλιο του 1995 εξέτασαν την «μερική αυτονόμηση της Δυτική Θράκης».
Σχεδίαζαν «σενάριο σύρραξης» που θα μετείχε ο συμμαχικός παράγοντας για την «διευθέτηση της κρίσης» που θα έχει ξεσπάσει στην Νότιο Βαλκανική, ώστε να μετακινηθούν πληθυσμοί για να δημιουργηθούν ομοιογενείς φυλετικά ζώνες και για να προταθεί ειρήνη στην οποία θα περιλαμβάνεται η «μερική αυτονόμηση» της Θράκης. Την ανωτέρω δημοσίευση διέψευσε η τότε κυβέρνηση όπως και το ΝΑΤΟ, όμως προκάλεσαν εντονότατες διαμαρτυρίες του υπολοίπου πολιτικού κόσμου και του ελληνικού λαού, διότι τα σενάρια τα δημιούργησαν εχθροί της Ελλάδας, οι οποίοι είτε επωφελούνται εξ’ αυτών είτε διότι προκαλούν πόλεμο νεύρων εναντίον μας,είτε για να έχουμε αντιπαλότητα με τους Τούρκους, είτε για να αποδεικνύεται ότι είμαστε εξαρτημένοι απο τις προθέσεις του ΝΑΤΟ.
Ίσως όμως να ήταν υποβολιμαία η δημοσίευση ως προβοκάτσια για να προκαλέσουν οι εχθροί της Ελλάδας ψυχολογικά τραύματα στους Έλληνες, διότι κυρίως οι Τούρκοι ενδιαφέρονται να αποσταθεροποιηθεί η Θράκη για να μην είναι ελληνικό και ευρωπαϊκό κέντρο παρ’ όλο που αν υπάρξει επίθεση, εχθροί και φίλοι γνωρίζουν πως «η Ελληνική Θράκη είναι άπαρτη». Όμως η εισαγόμενη αναταραχή εξυπηρέτησε τους Τούρκους στο «μειονοτικό» στοιχείο της Θράκης, ως συνεχές πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στα προβλήματα Αιγαίου και Κύπρου που οι Αμερικανοί «πάση θυσία» ευνοούν του Τούρκους ώστε η Ελλάδα να υποκύψει στις απαιτήσεις της Τουρκίας. Και μην ξεχνάμε ότι το ΝΑΤΟ, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως, είναι ο εντεταλμένος χωροφύλακας της Αμερικής.
Επομένως και τα σενάρια περί Θράκης είναι πιθανά, διότι και τα πετρέλαια και οικονομικώς ενδιαφέρουν τους Αμερικανούς. Τουτέστιν οι Αμερικανοί για να βοηθούν τους Τούρκους,μαζί, ενώ διεθνοποιούν τα εις βάρος της Ελλάδας θέματα,κατόπιν οι Αμερικανοί, όπως με τα Σκόπια, αναλαμβάνουν τον ρόλο του ειρηνοποιού επιδιαιτητού, για να μας αποδεικνύουν πως οι Έλληνες με τις υποχωρήσεις ή υπαναχωρήσεις μας είναι και σήμερα «ραγιάδες» των. Διότι δυστυχώς δεν έχουμε ούτε φίλους ούτε συμμάχους. Και οι Έλληνες πολιτικοί ας θυμούνται πάντοτε το εθνικό καθήκον, όπως το διετύπωσε ο Ίων Δραγούμης στο έργο του «Μαρτύρων και ηρώων αίμα»: «Αν τρέξουμε να σώσουμε την Θράκη, εμείς θα σωθούμε».
Όμως γιατί έγινε η διαρροή του «σεναρίου» του ΝΑΤΟ και από ποιούς; Έπρεπε να γίνει ειδική διερεύνηση του θέματος, διότι αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα πέτυχε τον σκοπό του. Στόχος του η Ελλάδα για να δεχθούν οι Έλληνες ψυχολογικό πόλεμο ηττοπάθειας μήπως και πανικοβληθούν αν θα υποστούν τα δεινά της Βοσνίας και για να υποχωρούν σε άλλα σοβαρά θέματα που θα προκύπτουν όταν οι εχθροί μας ενεργοποιήσουν και άλλους στόχους ψυχολογικού πολέμου σε σημεία τριβής σε ευαίσθητα μέρη της πατρίδας μας. Αυτό σημαίνει ότι ωφελείται η Τουρκία η οποία βρίσκεται συνεχώς σε προστριβές με την Ελλάδα.
Επομένως απομένει να εξευρεθεί η πηγή εμπνεύσεως του σεναρίου περί αυτονομήσεως της Θράκης που είχε τότε δύο στόχους,να καταστήσει και την Θράκη διεθνές θέμα ή πρόβλημα εις βάρος της Ελλάδας και για να είναι αντίβαρο σε άλλες μετά της Τουρκίας διπραγματεύσεις τις οποίες θα μας επιβάλλουν οι Αμερικανοί και για το Αιγαίο (για τα νησιά μας, τα πετρελαιά του, τα 12 μίλια, τον εναέριο χώρο κτλ).
Έτσι διασταυρώνονται οι πληροφορίες του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Σταύρου πως και σε αμερικανικά πανεπιστήμια δρουν εναντίον της Ελλάδας πολλοί καθηγητές όπως και πολιτικοί, όπως ο πρώην υπ. Εξωτερικων των ΗΠΑ Τζέημς Μπέηκερ, ο οποίος σε άρθρο του σε εφημερίδα προέτρεψε την Ελλάδα «να μην παρεκτρέπεται» διότι «θα τιμωρείται», εφόσον δεν θα υπακούει στις εντολές της Αμερικής.
Και ιδού εξακριβωμένα σημαντικά στοιχεία για να καταλάβει η ελληνική Διπλωματία μας πως εργάζεται η Τουρκική διπλωματία και προπαγάνδα στην Αμερική.
Από το 1985 μέχρι σήμερα,η Τουρικη διπλωματία καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά κατόρθωσε να ευνοείται προπαγανδιστικώς από τις μεγάλες εταιρείες «ΜακΓκρέγκορ & Σκάλνον», την «Άμολντς & Πόρτερ», την «Φλάϊσμαν & Χίλαρντ» που ετησίως χρηματοδοτούνται από τους Τούρκους με 2.100.000 και την «Κάπιτολ» με 1 εκατομ. Δολλάρια.
Επίσης η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον προσλαμβάνει με πλούσιες παροχές αμερικανικές προσωπικότητες ως «συμβούλους» για να εκμεταλλεύεται τις γνωριμίες τους με τους πολιτικούς εξουσιαστές της Αμερικής.
Επίσης χρηματοδοτεί με υπέρογκα ποσά και Πανεπιστήμια της Αμερικής για «διατριβές επί τουρκικών θεμάτων», όπως τα πανεπιστήμια του Σικάγο, Ουισκόνσιν,Οχάϊο, της Πενσυλβανίας, Κολούμπια, Ουάσινγκτον, Ιντιάνας, Τζώρτζταουν από το οποίο φοιτούν κυρίως οι Αμερικανοί διπλωμάτες και στο οποίο η Τουρκία προσέφερε για την ίδρυση «Έδρας Μελετών της συγχρόνου Τουρκίας» 650.000 δολλάρια, ο πρύτανης ευγνώμων την τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας χανούμισα Τανσού Τσιλλέρ την ανεκύρηξε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου του.
Έτσι η Τουρκία με την προπαγάνδα της γεμίζει τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις της Αμερικής με άρθρα, σχόλια και πληροφορίες ευνοϊκές για την διπλωματία της, και τα πανεπιστήμια δημιουργούν δια των καθηγητών και διάφορα σενάρια ή «διατριβές» υπέρ των τουρκικών συμφερόντων και κυρίως εναντίον της Ελλάδας.
Αυτή είναι η ψυχρή, αντικειμενική και ρεαλιστική ανάλυση των πλεονεκτημάτων της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας για να ικανοποιούνται τα συμφέροντα της ως δορυφόρος της Αμερικής και Γερμανίας ,η οποία την ενισχύει παντοιοτρόπως, διότι συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς. Διότι και η μέχρι τούδε συμπεριφορά της Γερμανίας καταδεικνύει πόσο ενισχύει την Τουρκία σε όλα της τα προβλήματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Πάντοτε λοιπόν η Τουρκία θα αποτελεί απειλή για την Ελλάδα η οποία είναι πάντοτε έτοιμη να απαντά ριζοσπαστικώς με την ομοψυχία των ανθρώπων της σε όλα τα υπαρκτά ή τα ανύπαρκτα σενάρια εναντίον της.
Πηγή: «Παγκόσμιος ιστορία του ψυχολογικού πολέμου και της προπαγάνδας»
Συγγραφέας: Ιωάννης Βολωνάκης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]