Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας ξεγράψει…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Το κύριο ερώτημα που κανείς δεν έχει θέσει επίσημα και το οποίο απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους θλιβερούς κατοίκους της χώρας, είναι: «Έχουμε δημοκρατία;» Εάν και όποτε απαντηθεί το συγκεκριμένο ερώτημα, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την λύση όλων των προβλημάτων που μας απειλούν σαν χώρα.

Προσεγγίζοντας αρχικά το ερώτημα αυτό, όλοι μας θα συμφωνούσαμε πως έχουμε μία δημοκρατία η οποία όμως είναι… κοινοβουλευτική! Δηλαδή, ορίζεται και ελέγχεται από το Κοινοβούλιο, το οποίο είθισται να απαρτίζεται από εκπροσώπους των πολιτών, τους βουλευτές. Όμως, αυτοί με τη σειρά τους, απολαμβάνοντας τα αγαθά και τις εξουσίες αυτού του τύπου της δημοκρατίας, εγκλωβίζονται στις εντολές των κομμάτων τους, δηλαδή των κομματικών αρχηγών τους, τις οποίες και εκτελούν ανερυθρίαστα υπό την απειλή της άμεσης ή της μελλοντικής τους απομάκρυνσης από την θέση του βουλευτή. Δηλαδή, μία ομάδα ανθρώπων που περιστοιχίζει τον εκάστοτε πρωθυπουργό (ή και αρχηγό κόμματος) αποφασίζει, διατάσσει και επιβάλει την άποψή της σε όλους, βουλευτές και πολίτες. Ενίοτε, ακόμη και ο πρωθυπουργός, ως άτομο, μπορεί να επιβάλει την άποψή του στην χώρα…!
Αυτό, όμως δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία, η οποία είναι ένα πολίτευμα που πηγάζει από τον λαό και απευθύνεται στον λαό, στο σύνολό του. Είναι ένα πολίτευμα που λειτουργεί υπέρ του κοινού συμφέροντος, υπέρ της προάσπισης του συνόλου των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, υπέρ της με κάθε τρόπο και μέσο υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων…

Η σημερινή κυβέρνηση (αλλά και οι προηγούμενες των τελευταίων δεκαετιών) απέχει έτη φωτός από την έννοια και την λειτουργία της δημοκρατίας. Και αυτό διαφάνηκε περίτρανα στις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύθηκαν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι οποίες εξέθεσαν τόσο την ποταπότητα και ιταμότητα, όσο και το χαμηλό επίπεδο των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής της χώρας. Εκείνοι που έχουν θωρακιστεί από την δημοκρατία, μίλησαν για την διαφθορά χωρίς να έχουν το θάρρος να αναφέρουν τα ονόματα διεφθαρμένων και διαφθορέων…! Επιδόθηκαν σε μία κωμικοτραγική δημόσια επίδειξη της μικρότητας, της ανικανότητας, της φοβικότητας και της εξάρτησής τους από το παρασκήνιο (εγχώριο και εξωχώριο) που καθορίζει τις εξελίξεις και χρησιμοποιεί ως μαριονέτες το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού.

Η λέξη «πολιτική» έχει διαφθαρεί, έχει αλλοιωθεί και στρεβλωθεί και λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιεσδήποτε προσωπικότητες που έχουν τόσο τα ηθικά όσο και τα πνευματικά προσόντα να μετέχουν επί των κοινών και να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν ως βάση για την ολική επαναφορά και την έξοδο της πατρίδας μας από το τραγικό σημείο που σήμερα έχει τοποθετηθεί από πολλούς εμπλεκόμενους και για ποικίλους λόγους οι οποίοι κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν την χώρα και τους κατοίκους της.

Εάν όμως η έννοια της πολιτικής έχει καταργηθεί επί της ουσίας της, αυτό δεν είναι παράγωγο της έλλειψης δύο σημαντικών παραγόντων: της ηθικής και της πνευματικής κενότητας. Αυτά είναι τα δύο σημαντικά στοιχεία που ένα πλήθος παραγόντων λειτούργησε μεθοδικά (σε βάθος δεκαετιών) για να τα εξαφανίσει.
Η έλλειψη πνευματικότητας, συνοδευόμενη από την απώλεια της ηθικής, είναι τα στοιχεία εκείνα που επέτρεψαν ανθρώπους μη ικανούς να εμπλακούν στα κοινά και να λειτουργήσουν αποδομητικά σε βασικούς πυλώνες λειτουργίας του κράτους αλλά και του πολιτεύματος.
Ας μην γελιόμαστε… Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία, οπότε και το σημερινό αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων προσεκτικών εμβόλιμων επί του Συντάγματος διεργασιών οδήγησαν «εκ του ασφαλούς» στην κατάπτωση των θεσμών, στην αυτοκατάργηση της ίδιας της πολιτικής, η οποία δεν άντεξε το βάρος των επίχειρων των λαθροχειριών της.

Στο σημείο που βρισκόμαστε ως χώρα και ως πολίτες, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να μας κυβερνούν οι υπεύθυνοι της κατάντιας της χώρας, αλλά και κάποια γλοιώδη και γελοία πολιτικά υποκείμενα που εμφανίστηκαν (ή αποτολμούν να εμφανιστούν) στην πολιτική για να παρέχουν υπηρεσίες ειδικού σκοπού.
Στην χώρα όπου γεννήθηκε το μέτρο... Στην χώρα όπου κυριαρχεί το μέτρο... Κάποιοι ξεπέρασαν τα μέτρα και εισήγαγαν το χάος. Και για να μην γίνει το χάος κανόνας, κάποιοι θα πρέπει να αντισταθούν και να αγωνιστούν για το μέτρο και όχι μόνο...

Θα πρέπει, εμείς, ως πολίτες (και θύματα), να αντιληφθούμε ότι οι παρούσες πολιτικές επιλογές αποτελούν συνέχιση της τραγωδίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρό μας. Η απόδειξη επί αυτού βρίσκεται γύρω μας, αλλά και στους συμπατριώτες μας που έχουν μεταναστεύσει επειδή η πατρίδα δεν μπορούσε να τους καλύψει τις πάγιες βιοτικές τους ανάγκες.

Εμείς οι πολίτες, λοιπόν, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως είναι αδήριτη η ανάγκη της μεταξύ μας συνεννόησης, της συνεργασίας και της προετοιμασίας μίας ουσιαστικής, ολοκληρωμένης και υλοποιήσιμης πρότασης. Εάν μεταξύ μας δεν υπάρχουν εκείνοι οι «σοφοί» που θα «γεννήσουν πολιτική», τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε στα αυτονόητα. Δηλαδή, να κατανοήσουμε και να ξεχωρίσουμε τους παράγοντες εκείνους που μας διατήρησαν ως έθνος ακόμη και στη διάρκεια μίας κτηνώδους κατοχής από τους οθωμανούς. Να τοποθετήσουμε, λοιπόν, εκείνα τα συνεκτικά υλικά στο κέντρο της δημιουργίας της πρότασής μας και αφού προσανατολιστούμε γεωπολιτικά και γεωοικονομικά (με γνώση της γεωστρατηγικής μας θέσης), στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε μία σύνθεση με στοιχεία – προτάσεις που θα δίνουν το δικαίωμα της δημιουργίας, θα έχουν κοινωνικό πρόσημο, θα στηρίζουν και θα προάγουν την Παιδεία, θα κινούνται στα πλαίσια της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, ενώ ταυτόχρονα θα οριοθετούν με απόλυτη αυστηρότητα μία ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αλλά και τα όρια λειτουργίας και τις ευθύνες όλων όσων θα εμπλέκονται με την κοινωνική εκπροσώπηση, δηλαδή την πολιτική.

Οι υπεράνω του νόμου λειτουργίες προσώπων και θεσμικών φορέων κατέστρεψαν την χώρα, για την οποία εμείς σήμερα έχουμε την ευθύνη και καλούμαστε, να ανορθώσουμε ή να την εγκαταλείψουμε στην καταβαράθρωσή της. Επειδή εξαιτίας της παρούσας άθλιας κατάστασης, είναι ελάχιστοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει αναστροφή, αλλά κι επειδή όλα πλέον δείχνουν πως βρισκόμαστε σε πορεία προγραμματισμένη στον όλεθρο χωρίς επιστροφή, από την οποία μπορεί να μας σώσει μόνο ένα (πραγματικό) θαύμα ορατό σε ολόκληρο τον πλανήτη… πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αυτοκριτική μας, να αποβάλλουμε την όποια μικροσκοπιμότητά (ή άλλου τύπου ανηθικότητα) μας, να αναζητήσουμε την πνευματικότητα που εγκαταλείψαμε και να αναδείξουμε τα καλά στοιχεία της «ράτσας» μας…

Είμαστε σε έναν μονόδρομο που είτε θα μας οδηγήσει στον εξανδραποδισμό και στην εξαφάνισή μας (εσχάτως και με τη συνέργεια των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων εθνομηδενιστών, απάτριδων, διεθνιστών και εχθρών μόνο της πίστης μας και καμίας άλλης πίστης) είτε θα μας τοποθετήσει σε θέση σύγκρουσης με όλους εκείνους που είτε σχεδίασαν είτε συνήργησαν στην δουλοποίησή μας. Ζούμε στην χρονική στιγμή που πρέπει να θυμηθούμε τους νεκρούς μας και τα όσα έζησαν για να μας παραδώσουν πίστη κα τιμή, να αναλογιστούμε τους αγέννητούς μας και να προχωρήσουμε στο ραντεβού μας με την ιστορία, την οποία είτε θα γράψουμε είτε θα μας ξεγράψει…

Από αυτό το βήμα, κάνω την αρχή και καλώ όλους εκείνους που έχουν μέσα τους την πατρίδα και αναλλοίωτη γενεσιουργό την πίστη, να είμαστε έτοιμοι για την στιγμή της κλήσης του καθενός μας.
Η κλήση αυτή είναι πολύ κοντά σε όλους μας και θα την καταλάβετε όταν γίνει, εάν είστε προσεκτικοί και δεν πέσετε θύματα της δίκαιης οργής ή των διάφορων «σειρήνων» που βγήκαν και που έρχονται για να μην μας επιτρέψουν να ενωθούμε κάτω από ένα κοινό και δίκαιο σκοπό.

Ας ακούσουμε, λοιπόν, όλοι μας την καρδιά μας, ας αναλογιστούμε τα σφάλματά σας και ας αποφασίσουμε, γιατί η ελευθερία και η πατρίδα δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται με αγώνες και διατηρούνται με πολύ κόπο.

Ας έχουμε το νου μας στην πόρτα και στο χτύπημα εκείνο που θα μας καλέσει να σταθούμε άξιοι απέναντι στους νεκρούς και τους αγέννητους, απέναντι στην τιμή και το χρέος, απέναντι στην πίστη μας…

Από τον αγώνα που έρχεται, δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Γιατί, αυτός ο αγώνας έχει ήδη χαρακτηριστεί ως "υπέρ πάντων"...

ΥΓ: Το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον άνθρωπο ήταν η ελευθερία του. Και η ελευθερία είναι ένα αγαθό που δεν χαρίζεται σε κανέναν..., απαιτεί όμως την προσοχή σε όσους ισχυρίζονται πως θα σου την προσφέρουν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Φωτισμένο κείμενο από έναν σπουδαίο αγωνιστή. Μακάρι τα μισά απ' όσα περιέχει να γίνουν αντιληπτά από τους μισούς που θα τα διαβάσουν.Κάτι θα είναι κι αυτό..Εδώ που φτάσαμε,στην πνευματική αφασία,στην εκφραστική αλεξία και στην υποκειμενική δυσλεξία των "νεοελλήνων",στηρίζονται όσοι έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να καταργήσουν την Ελλάδα από τον χάρτη του πλανήτη. Στο τέλος πια,όταν θα μπει στα σπίτια τους το Τέλος τους,θα ξυπνήσουν.Όμως η κραυγή τους θα μοιάζει με επιθανάτιο ρόγχο..Ας ελπίσουμε σε λίγα χρόνια να ορθωθεί μια νέα γενιά που να απαιτήσει την επιστροφή της πατρίδας στη χώρα της,και την επιστροφή της χώρας στην πατρίδα της..
    Κωνσταντίνε μου,συνέχισε. Εσύ,δεν έχεις άλλο δρόμο μπροστά σου απ αυτόν..Συνέχισε Τραντέλληνα..

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια.
    Πρεπει να λεγονται και να γραφονται οι αληθειες με το ονομα τους.
    Απο μισολογα χορτασαμε.
    Να ενωθουμε σωστα αφιυ πρωτα μετανοησουμε παραδεχθουμε τα σφαλματα που ολοι καναμε, δεν δικαιολογω το εαυτο μου αλλα οφειλουμε να παραδεχθουμε πως το κολπο της μεταπολιτευσης ηταν αριστα στημενο για ολους εμας τους απλους πολιτες.
    Ακομα και τωρα στιυς περισσοτερους δεν εχει γινει αντιληπτο και φταινε μεταξυ των αλλων και τα μισολογα ολου των Ελληνων Χριστιανων ορθοδοξων.
    Ελληνικο εθνος Χριστιανικη Ορθοδοξη θρησκεια ως η μοναδικη αλήθεια οικογενεια, ατομικη ιδιοκτησια ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΚΤΟΙΜΟΣΥΝΗ ....και οποιος θελει ας ακολουθησει να απαλλαγουμε απο την 600 ετων σκλαβια μας.
    Οποιος δεν τα ασπαζεται ας σταθει απεναντι μας.
    Τα πολλα λογια ειναι φτωχια οπως και ο φοβος ενος δηθεν νεου εμφυλιου.
    Οποιοα μαχεται τις παραπανω Ελληνοχριστιανικες αξιες την ατομικη ιδιοκτησια μας, την ελευθερια μας την δημοκρατια το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΕΧΘΡΟΣ
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΕΑΜΒ ΥΔΡΟΧΟΟΣ..
    ΕΧΕΙ ΗΔΗ "ΓΡΑΨΕΙ" ..ΟΣΟΙ ΔΕΝ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟΝ "ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ".
    ΟΣΟΙ ΔΕΝ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν όλοι οι Έλληνες πολίτες θεωρούσαν ότι έχουμε Δημοκρατία δεν θα ετίθετο καν, προφανώς, το ερώτημα "μα έχομε Δημοκρατία;". Το γεγονός ότι τίθεται υποδηλώνει, αν μη τι άλλο με ισχυρές ενδειξεις, και την απάντηση. Ως προς δε τις δύο τελευταίες παραγράφους του κειμένου σας δηλώνω, όπως πάντα, γιά ο'τι αξίζει, "ΠΑΡΩΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρ Γιαννη κανε στην παντα γιατι ΕΣΥ υπηρετησες αυτο το ψευτορωμαικο απο μεσα και να πιστεψουμε οτι τοσα χρονια μεσα στα σκατα δεν σε πηρε μυρουδια ;
      Σε εχει πληρωσει ο μαλακας ο ραγιας για να τον υπηρετησεις και εφοσον δεν βγηκες μπροστα χρονια πολλα πριν , που επεσαν οι μασκες ΟΛΩΝ τους σκαβοντας σιγα σιγα τον ταφο του Εθνους , τι θελεις τωρα και δηλωνεις παρων ; Να κανεις αυτο που ΔΕΝ εκανες ;
      Στην παντα ΟΛΟΙ εσεις που ζησατε απο τις σαρκες των σκλαβωμενων παριστανωντας τους καποιους .

      Οσο για το αρθρο αλλα λογια να αγαπιωμαστε . Ας παρουμε πρωτα την Πατριδα στα χερια μας , ας την ελευθερωσουμε απο τους 300+1 ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ Ελληνοφωνους και μετα βλεπουμε για δημοκρατιες κτλ .
      Ο Αριστοτελης λεει οτι ο σκοπος της Δημοκρατιας ειναι η οικονομικη , πολιτικη και ατομικη ελευθερια των πολιτων .
      Ολα τα αλλα ειναι αρες μαρες .

      Διαγραφή
    2. Πρώτον, για τον κυρ-Γιάννη, όπως τον αποκαλείς, δηλώνει παρών σε κάτι γνήσιο και ελληνικό. Αν σε ενοχλεί γράψτο ρητα. Επίσης, επειδή είναι βέβαιο πως δεν έχεις ιδέα για ποιόν μιλάς, καλό θα είναι πρώτα να μάθεις (και δεν λέω γι αυτά που γράφτηκαν στον ελληνικό κατοχικό - μνημονιακό Τύπο) κι έπειτα, αφού σκεφτείς καλά και σοβαρά, να γράψεις.
      Δεύτερον, πρέπει να βάλεις τα πράγματα σε μία σειρά στο μυαλό σου. Η πατρίδα δεν είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να παίζουμε. Τουλάχιστον όχι όσοι την αγαπάμε. Αν εσύ θέλεις να ρίξεις αυτή την κυβέρνηση, να διώξεις αυτούς τους αισχρούς 300+ χωρίς να έχεις κάνει κανένα προηγούμενο προγραμματισμό για την επόμενη ημέρα, τις συνθήκες και τους όρους που θα επικρατούν, δηλαδή την πολιτική που θα εφαρμοσθεί, τότε είσαι πολύ γελασμένος ή... βαλτός. Η χώρα δεν είναι γυναίκα που την χωρίζεις και θα την αντικαταστήσεις αμέσως με το πρώτο πορνίδιο που θα συναντήσεις. Αν δεν σκέφτεσαι σοβαρά, οργανωμένα και με απόλυτη σφαιρικότητα την διαχείριση μίας χώρας, την έντιμη διαχείριση της πατρίδας μας, τότε βγες στους δρόμους, κάνε την επανάστασή σου. Μόνος σου. Χωρίς τον κυρ-Γιάννη που δεν γνωρίζεις, χωρίς εμένα που δεν θα γνωρίσεις ποτε σου. Και το βράδυ που θα πέσεις για ύπνο, ευχαριστημένος και νικητής, μην σκεφτείς καθόλου την επόμενη ημέρα, γιατί θα βρίσκεσαι ήδη σε αυτήν, χωρίς οργάνωση, χωρίς σχέδιο, χωρίς κανέναν στο πλευρό σου. Επειδή προηγουμένως είχες αποφασίσει πως ΕΣΥ μπορείς να τα κάνεις όλα. Είναι η στιγμή που θα διαπιστώσεις που όλα όσα έκανες ήταν όλα όσα θα μπορούσες να κάνεις για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Άφησε την οργή και το θυμικό σου στην άκρη και βάλε ήρεμα μπροστά την λογική σου για να φτάσεις εκεί που θέλεις, έχοντας οργανώσει και την επόμενη ημέρα. Ειδάλλως, άστο, μην γράφεις, μην μιλάς. Γιατί γίνεσαι άριστο εργαλείο εκείνων που σωστά κατηγορείς.

      Διαγραφή
    3. Χαιρε
      Οταν καταλαβεις οτι με αιμα μονο θα λευτερωθουμε ελπιζω να μην ειναι αργα .
      Τον τυπο που λες τον γνωριζω , οπως γνωριζω παρα πολυ καλα ποιους υπηρετησε με δικα ΜΑΣ λεφτα .
      Δεν κυνηγαω ανεμομυλους στους λοφους για να θελω να ριξω αυτη την δηδεν κυβερνηση .
      Στους δρομους θα βγουμε πεινασμενοι και στην γωνια θα μας περιμενουν χατζαρια και πολυβολα και οσοι νομιζετε ακομη οτι υπαρχει αναιμακτη επιστροφη ειστε ηδη νεκροι .
      Εαν δεν σωσω εγω την Πατριδα , τοτε ποιος θα το κανει για μενα ;
      Αυτο ρωτησε μπροστα στον καθρεπτη σου και μην περιμενεις κοραντιδες . Ο καθε κοραντης που υπηρετησε το κ(Υ)νοβουλευτικο καθεστως γνωστο και ως μεταπολιτευση , ειναι εξ'ισου ενοχος γιατι δεν εκανε απολυτως ΤΙΠΟΤΑ για να αφυπνηστουν οι Ελληνες . Οποιος πιστευει και υπηρετει δυτικες αμπελοφιλοσοφιες ( κομμουνισμος , καπιταλισμος , δεξια , αριστερα κτλ κτλ ) ειναι απλα γιδι , ειδικα μετα το 2000 .
      Απο τις αρχες του '90 γνωριζω οτι ειμαστε ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ και τωρα γνωριζω οτι οπως παμε , ζητημα να ζησουν κανα δυο εκατομμυρια Ελληνες .
      Μας εβαλαν σε ταφο και εβαλαν ταφοπετρα που την φρουρουν εκατομμυρια λαθρεποικοι με την καθοδηγηση της καταραμενης ΕΕ .
      Τους εταξαν την γη μας και τα σπιτια μας και δεν εχουν τιποτα να χασουν τα υπανθρωπα διποδα που φερνουν στην Πατριδα απο το ΄90 .
      Καλη τυχη και αληθεια δεν ειμαι βαλτος , ουτε κοιμησμενος να πιστευω και να περιμενω να με ελευθερωσουν τσιτσιφιογκοι ...

      Διαγραφή
    4. Από όσα και πάλι έγραψες περιοριζόμενος στην γενικολογία (αλλιώς λεγόμενο και τσουβάλιασμα) δείχνει πως δεν ξέρεις, δεν έχεις ιδέα, για ποιόν αναφέρεσαι. Και, φυσικά, με δικά μας λεφτά υπηρέτησε εμάς. Απλά αυτό δεν το γνωρίζεις. Και είναι καλό να μιλάμε για όσα γνωρίζουμε και όχι όσα υποθέτουμε. Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ μαζί σου

      Διαγραφή
    5. Κι επειδή ήταν θέμα των ημερών, συμπληρώνω πως ο κυρ-Γιάννης, όπως υποτιμητικά τον αποκαλείς, δεν ήταν καλεσμένος στην αμερικανική πρεσβεία την ημέρα της ανεξαρτησίας, ενώ όλοι οι άλλοι ήταν. Αναρωτήσου το γιατί. Μήπως επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι και επέλεξε να υπηρετήσει την πατρίδα του, την πατρίδα μας; Τροφή για σκέψη...

      Διαγραφή
  5. Το θέμα δεν είναι αν έχουμε δημοκρατία, αλλά αν έχουμε κράτος. Δεν υπάρχει κράτος δικαίου, δεν υπάρχει ισονομία, υπάρχει διαφθορά, αναξιοκρατία, νεποτισμός. Τυραννία έχουμε. Κράτος που δεν υπηρετεί το έθνος δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης.
    Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν βασιλιάς και ο Καποδίστριας κυβερνήτης, κανένας από τους δύο δεν ήταν εκλεγμένος, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήταν ικανότατοι και χαρισματικοί ηγέτες.
    Αν ο Καποδίστριας δεν είχε δολοφονηθεί και δεν είχαν διαπομπευθεί, δολοφονηθεί, φυλακιστεί οι αγωνιστές δεν θα καταντούσαμε να μας χλευάζει όλος ο πλανήτης.
    Ο Αριστοτέλης ιδανικό θεωρεί το πολίτευμα της πολιτείας η δημοκρατία είναι παρέκκλιση.
    «Πολιτεία»
    κυβερνά ο λαός
    στόχος: το κοινό συμφέρον
    «Δημοκρατία»
    κυβερνά ο λαός (οι άποροι)
    στόχος: το συμφέρον των πολλών (των απόρων)
    http://lyk-n-epivat.thess.sch.gr/Joomla2/index.php?option=com_content&view=article&id=371:---17--7-1-3-5--------&catid=47:2010-06-09-21-55-41&Itemid=64


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντίνε το είχα διαβάσει αυτό το πνευματικό στήριγμα όταν το πρωτοδημοσίευσες. Σήμερα το ξαναδιάβασα για να στηριχτώ και για να μπορέσω να κοιτάξω προς τον δρόμο που μου κρύβουν. Τον δρόμο του δικού μου χρέους προς τις βασικές αξίες που ξεχάσαμε ή που ανταλλάξαμε με χάντρες και καθρεφτάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα τεράστιο πόνημα σε λίγες γραμμές. Ένας χάρτης ηθικής και πνευματικής καθοδήγησης, από έναν άνθρωπο που παραμένει ακατάβλητος στις επάλξεις ενός αγώνα που λίγοι θαρραλέοι μείνανε ακόμη να δίνουν. Εύγε αγαπητέ Κωνσταντίνε. Εύγε γι αυτό που από καρδιάς κατέθεσες, αλλά και εύγε για εκείνη την κουβέντα που κάποια στιγμή μου είπες όταν σε ρώτησα από που αντλείς όλη αυτή την δύναμη, την επιμονή και την υπομονή απέναντι σε εγκληματίες και ανθρώπινα θηρία: "Όταν θα φύγω από αυτό τον κόσμο, θέλω να με σκεπάσει χώμα ελεύθερο και να μην μπορεί κανείς έντιμος να με κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησα για την πατρίδα μου και δεν υπερασπίστηκα με όλη μου τη δύναμη τα ιερά και τα όσια". Θυμάμαι και κάτι ακόμη που μου είχες πει και με συγκλόνισες: "Εγώ είμαι ένα τίποτα. Μην θέλεις να γίνεις σαν εμένα. Γίνε καλύτερος. Και καλύτερος θα γίνεις αν ξέρεις από που έρχεσαι, που βρίσκεσαι και που θέλεις να πας. Σαν θα φτάσεις στον προορισμό σου, τότε να μην ησυχάσεις. Να δεις και πάλι στην άκρη του ορίζοντα και να σχεδιάσεις πως θα φτάσεις ως εκεί. Κι αυτό να το κάνεις συνέχεια, για να μην γίνεις όπως εγώ, νωθρός και δειλός". Τα θυμάμαι τα λόγια σου σαν να τα είπες μόλις τώρα. Και αυτά τα λόγια δείχνουν πως είσαι ένας τεράστιος φάρος, μία πυξίδα, για όλους όσους κοντοστεκόμαστε ή και φοβόμαστε να περπατήσουμε μέσα στο βαθύ σκοτάδι που μας έχει ζώσει. Ταπεινά σε ευχαριστώ όχι για όσα γράφεις, αλλά επειδή κρατάς ανεξίτηλα στην ψυχή σου και δεν ξεγράφεις τα ιερά και τα άγια. Μην σταματήσεις να γράφεις και να μας δείχνεις τον δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικό σαν προοίμιο, αλλά πώς μπορούμε να "ενταχθούμε", αν δε δούμε "το κυρίως σώμα του κειμένου";
    Εύχομαι από καρδιάς να είναι τόσο καλό όσο το προοίμιο και προσωπικά αισθάνομαι έτοιμη για την πρώτη γραμμή του αγώνα, σαν ένας μαχητής- "άγνωστος στρατιώτης". Για την πατρίδα μας και μόνον.
    Κατερίνα Χατζηθεοδώρου, μέλος της ΕΝΕΛΥΣ (Διακήρυξη της ΕΝΕΛΥΣ στο www.destopan.gr και attikanea.blogspot.gr/2016/04/y_26.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα κλικ επάνω στο ήδη υπάρχον κείμενο, θα σας οδηγήσει στη συνέχεια του

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]