Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι αποδέχονται τις κατηγορίες του Βαρθολομαίου!!!

Μεγάλος ο κίνδυνος προβοκάτσιας
στην Κωνσταντινούπολη ή στην Θράκη

Προκαλούν την κοινή λογική
οι προπαγανδιστές του Ερντογάν

Πολύ δύσκολα φαίνεται πως θα καταλαγιάσει ο «ντόρος» που έχει ξεσπάσει μετά την δήλωση-κεραυνό του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, για τις συνθήκες διαβίωσης των ελληνορθόδοξων χριστιανών στην Τουρκία.
Η νευρικότητα που επικρατεί στην Άγκυρα και σε όλα της τα όργανα, είναι ιδιαίτερα έκδηλη και αναμένεται πως στις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρεθεί κάποιος «θερμόαιμος προσβεβλημένος τούρκος» που θα προχωρήσει σε κάποια προβοκατόρικη πράξη εις βάρος της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης.
Η περίπτωση της προβοκάτσιας, όμως, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη και μέσα στην Θράκη. Κι αυτό, επειδή η Τουρκία στριμώχτηκε πολύ μετά από την συνέντευξη κόλαφο του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και αναμένεται πως θα αντιδράσει όπως το άγριο ζώο που στριμώχνεται στη γωνιά... και γίνεται πολύ επικίνδυνο... Η περίπτωση προβοκάτσιας στην Θράκη, εις βάρος κάποιου μουσουλμάνου, από αγνώστους, ίσως να είναι κάτι που θα αντιστρέψει την δυσάρεστη εικόνα που σχηματίσθηκε για την "ευρωπαϊκή Τουρκία" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...
Το κλίμα που καλλιεργείται μέσα στην Τουρκία, όπως πληροφορούμαστε, οδηγεί αναπόφευκτα στην περίπτωση της «έμπρακτης διαμαρτυρίας κάποιων αγανακτισμένων τούρκων πολιτών». Γι αυτό το λόγο εξάλλου –αλλά και εξαιτίας μίας πρόσφατης απειλής που έγινε κατά της ζωής του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου- οι έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μεσολαβήσει ώστε να εγγυηθεί την προστασία του ηγέτη του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.
Η αναστάτωση και ο εκνευρισμός, όμως, πέρα από τις γελοιότητες που εκστόμισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, φαίνονται ξεκάθαρα και στα όσα γράφουν τα όργανα προπαγάνδας της κυβέρνησης Ερντογάν. Έτσι, το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, αναφερόμενο στην δήλωση περί «σταύρωσης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου», προσπερνά το γεγονός χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση, χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία και προσπαθεί να «θολώσει τα νερά» και να ισοσκελίσει την δήλωση του Πατριάρχη με την ύπαρξη της «τουρκικής» μειονότητας στην Ελληνική Θράκη!!!
Χωρίς να αποπειραθούν να κρατήσουν τα προσχήματα, οι ομολογουμένως εκνευρισμένοι τούρκοι δημοσιογράφοι-προπαγανδιστές-πράκτορες, σε μία ύστατη προσπάθεια αντιπερισπασμού εντυπώσεων, επανέρχονται άκομψα σε ένα θέμα για το οποίο η Άγκυρα έχει βάλει την υπογραφή της αποδεχόμενη την ύπαρξη μουσουλμάνων -και όχι τούρκων- ελλήνων πολιτών στην Ελληνική Θράκη… Πώς άλλωστε να βρούνε επιχειρήματα οι ειδικοί επί της προπαγάνδας, κατά των δηλώσεων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όταν γνωρίζουν –τόσο οι ίδιοι όσο και οι υπόλοιποι τούρκοι πολίτες αλλά και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας- πως τα δικαιώματα των ελλήνων χριστιανών της Κωνσταντινούπολης (αλλά και της υπόλοιπης Τουρκίας) έχουν καταπατηθεί κατ’ επανάληψη με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο.
Πού να βρούνε επιχειρήματα οι λασπολόγοι για να αντιμετωπίσουν την σκληρή ιστορική αλήθεια; Σαν ποντίκια, πέφτουν μέσα στην βρωμιά –γνώριμος χώρος για τους προπαγανδιστές του TRT- και θέλοντας να ανατρέψουν την δυσάρεστη εικόνα της καταπάτησης βασικών ανθρωπίνων και θρησκευτικών ελευθεριών, στοχοποιούν τους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης ως θύματα της Ελλάδας…!!!
Το κείμενο του TRT (με ταυτόχρονο σχολιασμό)
"…Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Θράκη απαγορεύεται να αποκαλούνται Τούρκοι τα μέλη της μειονότητας και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη "Τουρκικό" σε κανένα κοινωνικό σχηματισμό".
(Φυσικά ο ισχυρισμός αυτός ξεπερνά την γελοιότητα, επειδή με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης η Τουρκία έχει υπογράψει πως στην Ελληνική Θράκη υπάρχουν έλληνες μουσουλμάνοι και όχι τούρκοι πολίτες. Αν και γνωρίζουν πως αυτοαναιρούνται οι ειδικοί προπαγανδιστές, ουσιαστικά μέσω των δηλώσεων αυτών αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος έντασης προκειμένου να αιτιολογηθεί οποιαδήποτε ακραία ενέργεια κάποιου «προσβεβλημένου» τούρκου πολίτη).
Η μειονότητα χαρακτηρίζεται "μουσουλμανική" από την ελληνική κυβέρνηση και δεν έχουν νομική ισχύ οι θρησκευτικοί ηγέτες που εκλέγονται με ψήφους των μελών της Τουρκικής Μειονότητας. Οι αρμοδιότητες του θρησκευτικού ηγέτη συγκεντρώνονται στο πρόσωπο που διορίζει η ελληνική κυβέρνηση.
(Φυσικά πρόκειται περί μουσουλμανικής μειονότητας, μέρος της οποίας αφού είχε βιαίως εξισλαμισθεί από την οθωμανική αυτοκρατορία, στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε στις διαθέσεις της Ελλάδας ως μη τουρκικός πληθυσμός. Μάλιστα, το πόσο άσχημα πέρασε αυτή η μειονότητα -μουσουλμανική- από την ελληνική κυβέρνηση, καθρεφτίζεται στην ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση, αφού το 1923 ήταν 20.000 περίπου μουσουλμάνοι, ενώ σήμερα αριθμούν περί τους 120.000!!! Η αναφορά περί εκλογής των μουφτήδων, αποτελεί παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, αφού με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας η μουσουλμανική μειονότητα αναγνωρίζεται ως μουσουλμανική μειονότητα και όχι οτιδήποτε άλλο, όπως κατά κανόνα ισχύει στην Τουρκία… Ο ορισμός των μουφτήδων από το κράτος γίνεται και στην Τουρκία και αποτελεί τουλάχιστον παράδοξο να απαιτεί η Άγκυρα και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της -δημοσιογράφοι- από την Ελλάδα να εφαρμόσει κάτι που ούτε στην Τουρκία εφαρμόζεται. Εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα έχει ένα Σύνταγμα, το οποίο οφείλει να σέβεται ο κάθε τυχάρπαστος πρακτορίσκος της ΜΙΤ που βαφτίζεται δημοσιογράφος…)
Οι περιουσίες των κοινωφελών ιδρυμάτων μειώνονται συνεχώς και εξαφανίζονται τα έργα Οθωμανικής Περιόδου.
(Οι «περιουσίες των κοινοφελών ιδρυμάτων», δηλαδή τα «βακούφια», αυξάνουν και πληθύνονται στην Ελλάδα και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα εάν κάνει μία έρευνα στα Υποθηκοφυλακεία της Ξάνθης και της Ροδόπης. Βέβαια, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες γίνονται αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομών, γίνονται αναγκαστικές απαλλοτριώσεις κατά τις οποίες έχουν υπάρξει πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις όταν τα έργα αυτά βρεθούν –λόγω σχεδιασμού- μπροστά σε περιουσία κάποιου μουσουλμάνου ή σε περιουσία κάποιας Μουφτείας. Στην Ελλάδα, τουλάχιστον, δεν ισχύει ο νόμος της Τουρκίας, όπου ούτε σπασμένο τζάμι δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε «βακουφική περιουσία» και σε πλείστες όσες των περιπτώσεων, γίνονται αναγκαστικές αυθαίρετες απαλλοτριώσεις ή υπαρπαγές κτιριακών και οικοπεδικών εγκαταστάσεων –το πρόσφατο παράδειγμα κατά το οποίο η τουρκική κυβέρνηση αποπειράθηκε να οικειοποιηθεί το μισό ακίνητο στο οποίο βρίσκεται το ελληνικό προξενείο Κωνσταντινουπόλεως, είναι πολύ χαρακτηριστικό, για να αντιληφθεί και ο πιο αδαής πως εννοούν την ισονομία και την ισοπολιτεία ή ακόμη και αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εξανδραποδισμένοι υπαλληλίσκοι-πρακτορίσκοι-δημοσιογράφοι του εκάστοτε τούρκου πρωθυπουργού. Πρόσφατα το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού τύπωσε και έδωσε στη δημοσιότητα βιβλίο όπου καταγράφονται με πλούσιες φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία όλα τα «έργα της Οθωμανικής περιόδου». Βέβαια, ίσως κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στον τούρκο προπαγανδιστή πως εκτός από τζαμιά και μιναρέδες, η οθωμανική αυτοκρατορία στην Ελλάδα άφησε κτίρια-φυλακές όπου μαρτύρησαν έλληνες που αντιστάθηκαν στην θηριωδία του «τουρκικού πολιτισμού»).
Δε διαφέρει και πολύ η κατάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης. Η περιοχή της Δυτικής Θράκης είναι η περιοχή με το κατώτερο επίπεδο μόρφωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση…»
(Στο σημείο αυτό, ο τούρκος προπαγανδιστής χρησιμοποιεί μία κλασική μέθοδο που έμαθε στην σχολή της προπαγάνδας, αυτήν της παραπλάνησης. Δηλαδή, αναφέρεται στην μισή αλήθεια. Πράγματι, η Θράκη αποτελεί μία περιοχή που έχει το κατώτερο επίπεδο μόρφωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί και σε ποιους συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει στους μαθητές των μειονοτικών σχολείων, στους οποίους γίνεται εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας(!) από δασκάλους που δεν έχουν ελεγχθεί για την ικανότητά τους στην εκπαίδευση, δασκάλους που υπηρετούν τα συμφέροντα της Άγκυρας και που προπαγανδίζουν αδιαλείπτως υπέρ του τουρκισμού της Θράκης. Αυτοί οι δάσκαλοι, πολύ συχνά αιτούνται να μεταβληθούν σε ιμάμηδες -είναι πολλά τα λεφτά Άρη…- ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μεταστρέφονται σε αστρολόγους, μάντεις ή «χοτζάδες», διαβάζοντας «ευχές» και μοιράζοντας ματζούνια, ασχολούμενοι με την «μαγεία» και εξαπατώντας κατά σύστημα ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από ιδιαίτερες συναισθηματικές, ψυχολογικές ή πνευματικές συνθήκες-καταστάσεις. Αυτοί οι δάσκαλοι έχουν οδηγήσει τους γονείς των μουσουλμάνων νέων –μαθητών και μαθητριών- στο να προτιμούν να ξεκινούν και να ολοκληρώνουν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους σε ελληνόφωνα δημόσια σχολεία, επειδή έχουν συνειδητοποιήσει πως τα παιδιά τους με αυτόν τον τρόπο γίνονται κοινωνικότερα, εξυπνότερα και εισάγονται σε καλύτερες πανεπιστημιακές σχολές στην Ελλάδα. Δυστυχώς, για τους πρακτορίσκους του TRT, η παιδεία στην Ελλάδα –αν και πληγωμένη βαριά- παράγει πολύ καλύτερα μυαλά και ανθρώπους από την τουρκική παιδεία. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει το ύφος και την ποιότητα της προπαγάνδας που οι καλοεκπαιδευμενοι προπαγανδιστές-δημοσιογράφοι ασκούν, για να κατανοήσει το χάσμα που υπάρχει στην ποιότητα εκπαίδευσης ανάμεσα στις δύο χώρες…)
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Ο σχολιασμός της είδησης έγινε παράλληλα, για να μην χαθεί ο αναγνώστης μέσα στην ηλιθιότητα των επιχειρημάτων των τούρκων κρατικών προπαγανδιστών, οι οποίοι πολύ σύντομα απέδειξαν πως η δημοσιογραφία δεν έχει καμία σχέση μαζί τους. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την ποιότητα και το πλήθος των επιχειρημάτων που παραδίδουν στην ελληνική πλευρά. Να είστε καλά καρντάσια… Πάντα τέτοια…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]