Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μόσχα εξακολουθεί να δείχνει την Άγκυρα για ανεφοδιασμό των τζιχαντιστών


Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στην Συρία συνεχίζουν να λαμβάνουν ενισχύσεις μέσω της Τουρκίας, κατήγγειλε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
«Παρ' όλες τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αποτραπεί ο εφοδιασμός των τρομοκρατών, οι ενισχύσεις προς τους αντάρτες στέλνονται σε τακτική βάση στο βορειοανατολικό τμήμα (σ.σ. της Συρίας) στην επαρχία Λαττάκεια μέσω του εδάφους της Τουρκίας» σημείωσε ο Ρουντσκόι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Πολεμική Αεροπορία από την Πρωτοχρονιά εξαπέλυσε πάνω από 300 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, πλήττοντας περίπου 1.100 στόχους «τρομοκρατών» σε δέκα επαρχίες.

Συμπλήρωσε ότι πάνω από 150 πόλεις και χωριά της Συρίας έχουν «απελευθερωθεί» τον τελευταίο 1,5 μήνα, χάρη και στην υποστήριξη που παρέχουν τα αεροσκάφη της ρωσικής ΠΑ στα συριακά στρατεύματα.

«Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2015, οι αντάρτες εκδιώχθηκαν από 134 πόλεις και χωριά και από ακόμη 19 τις πρώτες μέρες αυτού του χρόνου. Η μεγαλύτερη επιτυχία σημειώθηκε στις επαρχίες Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Χομς και Ράκα» διευκρίνισε.

Εν τω μεταξύ, ο συντονιστής της συριακής αντιπολίτευσης, πρώην πρωθυπουργός, Ριάντ Χιτζάμπ κατηγόρησε την Ρωσία για το θάνατο δεκάδων παιδιών έπειτα από τον βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν σήμερα φερόμενα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έναντι σχολεία σε πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Χαλέπι.

Όπως είπε, ρωσικά αεροσκάφη διέπραξαν «σφαγή» στην Ιντζάρα, στο βορειοανατολικό Χαλέπι, όπου τρία σχολεία έγιναν στόχος βομβαρδισμών, με αποτέλεσμα 35 παιδιά να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Από την μεριά του ο Ολάντ επανέλαβε πως δεν υπάρχει μέλλον για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, καλώντας να διανεμηθεί άμεσα ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκημένες περιοχές της Συρίας, κυρίως την Μαντάγια.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας μας πουν οι λαλιστατοι "δημοσιογραφοι" ,τι ειδους και ποσος οπλισμος

    κρυβουν οι τζιχαντιστες σε σχολεια και πότε βομβαρδιζονται τα σχολεια!

    Διοτι ειναι τελειως αλλο πραγμα να βομβαρδιζονται σχολεια οταν δεν

    γινεται μαθημα και τα παιδια απουσιαζουν ,σκοτωνοντας τζιχαντιστες και

    καταστρεφοντας πυρομαχικα τους!

    Κι ας δημοσιοποιησουν φωτογραφιες των αθωων θυματων, αν υπαρχουν!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]