Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναμνήσεις από το μέλλον...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Η ''έξοδος'' είναι ακόμη εδώ! Και θα παραμείνει.

Όποιοι ισχυρίζονται πως η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε (στα ελληνικά: grexit) αποτελεί παρελθόν, λένε ψέματα!
Η έξοδος είναι εδώ, και είναι το μέλλον μας!

Εδώ που φτάσαμε, ό,τι και να γίνει, απλώς έχουμε δώσει μία παράταση.

Αν τα μέτρα που θα ψηφιστούν αύριο και στους επόμενους ''εφαρμοστικούς'' νόμους εφαρμοστούν, τότε μοιραία σε λίγο καιρό (λιγότερο από όσο πολλοί φαντάζονται) οι πολίτες θα φτάσουν σε αδυναμία πληρωμής θα κηρύξουν εκόντες-άκοντες στάση πληρωμών σε όλες τις υποχρεώσεις τους και μετά απ' αυτό η κοινωνική ανάφλεξη και η έξοδος απ' την ''Ένωση'' θα είναι η συνέχεια.

Αν τα μέτρα δεν εφαρμοστούν ή εφαρμοστούν πολύ χαλαρά, τότε το ''πρόγραμμα'' θα αποτύχει (τί είναι ''επιτυχία'' και τί ''αποτυχία'' σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σχετικό), τα έσοδα θα παρουσιάσουν έλλειψη, και οι ''εταίροι''-τοκογλύφοι θα διακόψουν την χρηματοδότηση, οπότε η έξοδος θα είναι και πάλι αναγκαστική.

Η μόνη ίσως ρεαλιστική για εμάς λύση (και πάλι: εδώ που φτάσαμε) θα είναι, αυτή η συμφωνία-μνημόνιο να αποτελέσει το κέρδισμα του χρόνου που χάσαμε, ώστε να προετοιμαστούμε πιά, και η ''ώρα η καλή'' της εξόδου να μη μας βρεί και πάλι ξεβράκωτους, αλλά να την αντιμετωπίσουμε με ψηλά το κεφάλι και με προοπτική να ξεπεράσουμε τους όποιους κλυδωνισμούς χωρίς πολλές απώλειες, και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πριν λίγες μέρες φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε.
Δεν είχαμε προνοήσει για κύπελλο, και τα χέρια μας ήταν δεμένα πίσω.
Φτάσαμε λίγα μέτρα απ' την ελευθερία μας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, και δειλιάσαμε από το μέγεθος των απωλειών που προ-μετρήσαμε.
Γιατί δεν είχαμε κάνει τα κουμάντα μας.
Γιατί πηγαίναμε με τα χέρια στις τσέπες σφυρίζοντας επαναστατικά τραγουδάκια.
Απαράδεκτο!
Έγινε όμως.
Και τώρα πρέπει να ξεγίνει, έξυπνα και συντεταγμένα, όπως όφειλε να είχε γίνει.

Αναμνήσεις πλέον έχουμε.
Και είναι αναμνήσεις από το μέλλον που θα βρούμε μπροστά μας.
Ας τις εκμεταλλευτούμε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Σχόλιο ιστολογίου: Η ευρωπαϊκή νομοθεσία μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προστατεύει από "κούρεμα" τους καταθέτες για ύψος έως και 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με την επικείμενη αλλαγή του σχετικού νόμου στην Ελλάδα, καταθέτης πλέον θα θεωρείται όποιος έχει τα χρήματά του στην τράπεζα για διάρκεια έως και επτά (7) ημέρες. Μετά το πέρας αυτής της χρονικής περιόδου, όποιος έχει χρηματα στην τράπεζα θεωρείται... επενδυτής! Και ως επενδυτής επιδέχεται κούρεμα των καταθέσεών του. Για όσους δεν κατάλαβαν, το κούρεμα των καταθέσεων, ανεξαρτήτως ποσού, είναι ήδη ένα γεγονός που πολύ σύντομα αναμένεται να μπει στις ζωές όλων όσων έχουν (ακόμη) καταθέσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πολλοί είναι πάντως αυτοί που ορκίζονται ήδη στον θεό τους (το χρήμα) να μην αφήσουν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες. Λέτε να πραγματοποιήσουν την απειλή τους; Θα προλάβουν άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Ο σκοπός μας πρέπει να είναι να υποτιμήσουμε τόσο το χρήμα, ώστε και γεμάτες να είναι οι τράπεζες, να μας παρακαλάνε να το πάρουμε και εμείς να τους απαξιώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]